Connect with us
Publicitate

EDITORIAL

EDITORIAL: Ce mai rămâne din brandul PNL Alba, după ce Dumitrel și Hațegan l-au adus în partid pe Breaz, omul lui Dragnea

Publicat

Ion Dumitrel și Marius Hațegan vor trebui să le explice miilor de membri de partid, implicați în campaniile electorale de până acum, de ce au ținut să tragă un ciocan în ce a rămas din brandul PNL și să îl aducă în partid pe omul lui Dragnea în Alba.

Vor trebui să spună cu ce ”plusuri” vine la PNL matematicianul Daniel Breaz, rector pe persoană fizică al universității din Alba Iulia.

Și vor trebui să o facă înainte ca partidul să iasă pe ”minus” și mai ales înainte de operația de ”împărțire” a viitoarelor mandate.

Și nu prea ține aia cu ”aduce voturi”, pentru că Breaz, după care nu plânge nimeni în partidele prin care a fost, aduce exact atâta imagine câtă a adus pentru partidul înființat de Dragnea din umbră.

Știe mai bine asta Marius Hațegan, marele optimist al sondajelor ”bio”, adică făcute ”în casă”.

Atunci e clar că trebuie să fie alt motiv pentru care liderii PNL au sărit gardul dintre doctrine și principii. Dar dacă nu a fost nevoie să îl sară, dacă erau deja dincolo?

Miile de liberali care s-au implicat cu naivitate în campaniile electorale trebuie să revină la realitate și să înțeleagă că inamicul, trecut sau viitor, poate fi oricând adăpostit în partid de Dumitrel și Hațegan. Deci mai milostivi cu bâta, că poate dați într-un viitor coleg.

Să mai înțeleagă activul naiv de partid și că orice amator de umbrele politice și vânător de funcții are loc la PNL, care, de când reciclează politicieni, nu mai vinde nici o idee.

Pe ce se bazează șefii PNL când fac asta? Pe opoziția slabă, pe obediența supușilor, pe lipsa de reacție a publicului și pe modelele oferite de PSD Alba acum mulți ani, când era la putere în județ și când nu doar directorii, ci și simplii angajați la stat erau hărțuiți cu adeziuni de partid.

Exact ca atunci, PNL a ajuns partidul cu stomac de betonieră, în care poți băga acoliți de-ai lui Dragnea pe o parte și să scoți fani Ciucă, pe cealaltă. Aici recunoaștem că am forțat puțin: încă nu s-a dovedit că există fani Ciucă.

Dar există fani Dragnea, iar Breaz a fost unul dintre ei. La nivel central a fost ministru în Guvernul Dăncilă, iar, la nivel local, coordonator al ApP, partidulețul născut și abandonat de Dragnea, după ieșirea din pușcărie.

La plecarea lui Breaz din PSD, Marcel Ciolacu și-a amintit: ”Foarte rușinoasă plecarea fiecăruia, dar cea mai rușinoasă dintre toate mi se pare plecarea domnului Breaz. Îmi aduc aminte un episod cu dânsul în biroul domnului Dragnea, cum se milogea și îl ruga frumos să fie măcar o lună ministru al Învățământului sau Culturii, ca să poată să mai fie, conform legii, încă o dată rector”.

Știm și când s-a rupt lanțul de iubire, dar asta este o poveste pentru altă dată.

Cum vor arăta afișele la următoarele alegeri? La fel ca și cele de la precedentele, doar că pe lângă pozele lui Dumitrel și Hațegan, se va face puțin loc pe același pătrățel și pentru entitatea Breaz.

Doar sloganele de teleșoping se vor schimba.

În loc de ”la un Voicu Paul primești la pachet și puțin Hava”, vom avea un ”Hațegan spală mai alb imaginea PSD”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    marți, 13.09.2022 at 14:18

    Dacă vrei să devi un adevărat PNL-ist, va trebui să-ţi faci cărare pe mijlocul capului(vezi poza). Asta înseamnă că din acea poziţie de mijloc, poţi sări foarte uşor la stâga sau la dreapta, depinde cum bate vântul cel favorabil. Trei crai de la apus. La viitoarele alegeri.

  2. facsimil

    marți, 13.09.2022 at 14:53

    batjocură la nivel local și național.
    breaz este o insultă.
    de fapt totul este o mizerie.

  3. Unul

    marți, 13.09.2022 at 15:27

    Cu asta peneleaua locală a ilestrat perfect zisa mioritică potrvit căreia orice păsărică pe limba ei piere. S-a nimerit acum să fie *păsărică* breazul brejilor, primil rector cu numele său din regatul dragnez,stăpân al dragonilor, mare mâncător de material maro, de obicei fluid. Are nevoie întotdeauna de polonic pentru asta. E momentul de înaltă înțelepciune penelească, atunci când omul mioritic folosește tesla, obiectul nu mașina, ca șă-și dea cu ea la ouă. Ca să ne păstrăm în limitele decenței. Așadar după acest peneleu apulens ultimul care pleacă să stingă lumina și să tragă apa….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax