Connect with us
Publicitate

EDITORIAL

Editorial | Cel mai greu examen al ”Dreptei” : Mobilizarea hipsterilor și corporatiștilor


Publicat

Gata, s-au pupat! Dreapta şi-a revenit din pumnii încasați la alegerile europarlamentare, care au arătat, dacă mai era nevoie, că PSD este un fel de ”bătăuşul şcolii”, căruia ăştia mici din PNL şi PDL nu-i fac faţă şi predau de bună voie pacheţelul cu mâncare. Le-a luat cam mult să realizeze că trebuie să renunţe la mândrie şi la lideri orgolioşi pentru a-şi uni cât mai repede procentele anemice, dacă vor să mai existe.

Acum au bătut palma şi s-au pupat la un mega-congres comun. Îi uneşte frica şi ura faţă de un PSD care ştie lecţia înghiţirii României cu tot cu fulgi, fără a lăsa celorlalţi vreo firimitură. Aşa că au lăsat deoparte orice diferend din trecutul apropiat şi au dat-o pe unire.

Dar, unirea asta nu se poate face suficient de repede ca să intre în alegerile din toamnă ca un partid şi trebuie să se limiteze la o alianţă. Pentru că în toamnă se va juca nu doar cartea preşedinţiei României, ci şi soarta viitorului partid. Dacă alianţa nou formată (a cărei denumire nici nu contează, pentru că la prezidenţiale se votează omul şi nu partidul) câştigă preşedinţia, totul va fi ok. PNL prin Iohanis va lua Cotroceniul şi aripa PDL îl va pune aproape sigur pe Blaga în fruntea viitorului guvern, după o moţiune de cenzură care-l va trânti pe Ponta.

Problema apare în cazul în care neamţul nu reuşeşte să convingă Moldova şi Oltenia că merită să fie preşedintele României, pentru că în Transilvania nu va avea nici o problemă. Atunci vor apărea inevitabil ţapii ispăşitori, certurile şi vorbele grele care vor duce probabil la un avort al partidului nenăscut încă. Ar urma cel puţin 10 ani de PSD-ism până în cele mai neînsemnate structuri instituţionale din România.

În Alba, situaţia e puţin diferită. După ce Hava, Dumitrel, Atanasiu şi Roman au ” pupat toți piaţa endependenţi”, noul PNL va fi un mamut local.  Cu aproape 90% din primari, cu preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Municipiului Alba Iulia, PNL va defila în judeţ. Iar îndârjirea lor va fi cu atât mai mare cu cât europarlamentarele i-a cam ruşinat, demonstrând ca trendul naţional pe care s-a cocoţat Dîrzu fără să facă absolut nimic remarcabil pe plan local, poate fi periculos. Însă acum lucrurile vor sta cu totul altfel. O armată de penelişti noi şi vechi va răscoli judeţul în căutarea unui procent unic în România. Cred că, în Alba, Iohannis va scoate încă din primul tur peste 50% din voturi, iar în turul doi va merge la mai mult de 60%. Iar campania electorală începe de azi.

Şansa dreptei va fi un electorat care până acum nu a ieşit la vot. Cei aproape 50% din cetăţenii României cu drept de vot pe care până acum nu a reuşit nimeni să-i scoată la vot. Pentru că la PSD lucrurile sunt clare şi nimeni nu va reuşi să le ia electoratul dedicat şi taliban: vârstnici, nostalgici, tineri cu puţină şcoală şi babe care pupă microfoanele şi se închină în faţa reporterului care i-l pune în faţă. Iar ăstia merg la vot încolonaţi şi disciplinaţi.

Aşa că Noul şi Marele PNL va avea o sarcină dificilă: să scoată la vot orăşenii tineri, antreprenorii, hipsterii fără cauză, ecologiştii, intelectualii şi corporatiştii pe care trebuie să-i convingă să facă, poate pentru prima dată în viaţa lor, drumul până la secţia de votare. Iar pentru asta, ar face bine să le explice tuturor celor care cred că nu-i problema lor cine conduce ţara şi că lor le merge bine oricum la multinaţionale, că e posibil ca unii guvernanţi, care stau cu ochii în tavan şi îşi curăţă scamele de pe haine, pentru că nu au noţiuni elementare de macroeconomie, să facă nişte legi sau ordonanţe de urgenţă care să nu mai convină companiilor, iar ei să devină şomeri peste noapte, pentru că nişte chinezi le iau job-ul în urma relocării.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. piticul atomic

    miercuri, 27.08.2014 at 13:10

    Noul si Marele PNL! Ce gluma buna!!!!

  2. babadochia

    luni, 08.09.2014 at 18:17

    Din pacate nu este o gluma e o realitate si in sfarsit va exista un presedinte care nu cheama cu -escu si nu este un pui si un ginere de comunist ! Cat despre Alba ma bucur ca exista majoritate de dreapta ca pe stanga chiar nu exista persoane demne de incredere care pot conduce acest judet si una peste alta in 1989 am decis parca sa ne lepadam de comunism dar 25 de ani am trait cu nostalgie dupa acest regim , e cazul sa ne desteptam !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Generația Z: Tineri informați și amabili, care preferă părinții în locul influencerilor. Studiu

Publicat

Noua generație Zeta sau „Digitalii” adică actualii adolescenți și post-adolescenți, născuți între 1995 și 2010, sunt amabili și informaţi, capabili să stabilească relații empatice prin intermediul internetului și pe rețelele sociale, fără a avea nevoie de influenceri (în care au încredere doar în procent de 17%). 

Prima generație „conectată permanent la Internet”, care o urmează pe cea a Milenialilor, și o precede pe cea Alpha, a crescut cu dispozitive tactile.

Continuă să fie dependenţi de mamă și de tată, atunci când au nevoie, primesc informații despre probleme economice folosind canale diversificate atât online, cât și offline, însă, în final, prevalează influența care provine din cercul familial.

Pentru Generația Z, liderii de opinie pentru informații sunt experții în sector și prietenii, citați ca fiind foarte relevanți, respectiv de 34% și 33% dintre intervievați, iar pe locul trei, pentru cei sub 20 de ani, sunt părinții, cu un procent de 25%, în timp ce pentru tinerii de 20-25 de ani predomină ca sursă jurnaliștii, în procent de 20%, alături de sportivi, pentru adolscenţii de sex masculin, scrie rador.ro.

Influencerii, de la care apreciază în principal capacitatea acestora de a filtra și traduce fluxurile de informații (lucrează ca brokerii) sunt considerați puncte de referință de doar 17% din eșantionul interievat. 57% din eșantion consideră că activitatea de influencer este o profesie reală și 30% ar dori să întreprindă în viitor această carieră.

Este foarte posibil ca datorită faptului că simt mai puternic decât generația alfa anterioară legătura cu membrii familiei, caracteristicile pe care tinerii generaţiei Z le caută în liderii de opinie să fie bunătatea și empatia, aşa cum reiese din studiul „Am încredere în tine”, realizat de Tips Ricerche, o agenție specializată în cercetarea pieței.

În ceea ce privește sfera economică, adolescenţii intervievați par să prefere metodele de interacțiune directă, față în față, motiv pentru care tinerii din generaţia Z apelează la persoane de încredere, cum ar fi membrii ai familiei și cunoscuți. Jurnaliștii, împreună cu experții din industrie (consultanţi, de exemplu), sunt şi ei consideraţi o sursă de încredere.

surse: stiripesurse.ro, rador.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Mai este recomandată dezinfectarea cumpărăturilor? Opinia unor experți americani despre pericolul suprafețelor contaminate

Publicat

Studiile continuă să arate că noul coronavirus poate fi detectat pe obiecte și după zile sau săptămâni, însă printre oamenii de știință s-a răspândit consensul că virusul este rareori transmis prin contact cu suprafețe contaminate.

În opinia acestora, ar fi de preferat abandonarea unor măsuri extreme ca punerea în „carantină” a scrisorilor sau dezinfectarea produselor de băcănie, scrie hotnews.ro.

„Din câte știu, în viața reală oameni de știință ca mine – epidemiolog și medic – și virusologi nu-și bat capul cu asemenea lucruri”, afirmă David Morens, consilier senior al directorului Anthony S. Fauci de la National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

Aceasta corespunde cu pagina web de la Center for Disease Control and Prevention (CDC), unde pe pagina „Cum se răspândește Covid-19” actualizată scrie că „nu se consideră că atingerea suprafețelor este calea obișnuită” de transmitere a coronavirusului.

Astfel de studii „tind de fapt să spună că în condiții experimentale, care nu sunt ca în lumea reală, virusul poate persista și poate fi detectat”, afirmă el.

Dar adaugă că aceasta nu înseamnă că oricine poate fi infectat. „Volumul de virusuri care persistă s-ar putea să nu fie cel care vă poate afecta într-un context real”. În lumea reală, curenții de aer, lumina Soarelui și căldura acționează toate cu rapiditate pentru incapacitarea virusului.

„Comportamentul este cel care trebuie să te asigure că nimic dimprejur, inclusiv propriile mâini, nu ajunge la gură, nas sau ochi”. Acest comportament include să nu-ți atingi nimic de deasupra gâtului, să porți mască (ceea ce te ajută să-ți amintești să nu-ți atingi fața), distanțare socială și mâini cât de curate posibil. În aceste condiții poți chiar să mergi la un restaurant și să atingi obiecte acolo – scaunul, meniul – fără să le cureți în prealabil și „dacă ultimul lucru pe care-l atingi este săpunul sau dezinfectantul … ești ok”, spune Morens.

Stefan Baral, profesor asociat în departamentul de epidemiologie de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, spune că e o mare diferență între o singură particulă virală capabilă să supraviețuiască pe o anumită suprafață și potențialul virusului de a intra într-o membrană de mucus, a o traversa și a infecta pe cineva.

Angela Rasmussen, virusoloagă la Center for Infection and Immunity de la Columbia Universityʼs Mailman School of Public Health, spune că epidemiologii pot avea dificultăți în aflarea de dovezi din lumea reală ale transmiterii virusului de pe obiecte contaminate.

„Nu cred că este necesar și înțelept să curățăm produsele de băcănie”, nu este nevoie de antibacteriene pentru curățarea căminului, spune aceasta. Săpunul și apa, alcoolul și înălbitorul, pe de altă parte, au spectru larg de acțiune, spune Rasmussen, omorând multe bacterii ca și virusuri.

sursă: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

ȘTIREA TA: O familie din Apuseni are nevoie de ajutorul comunității. Casa le-a fost distrusă într-un incendiu

Publicat

Un mesaj de ajutorare a unei familii care a rămas fără locuință a fost transmis de către un cititor Alba24. Este vorba despre incendiul de luni dimineața din satul Huzărești din comuna Gârda de Sus, în urma căruia o casă a fost distrusă de flăcări.

Apelul transmis pe rețeaua de socializare îndeamnă la ajutor pentru proprietari care și-au pierdut bunurile în incendiu.

”În cursul zilei de azi a avut loc un incendiu în comuna Gârda, în sat Huzărești, la o familie a ars casa cu tot ce a muncit o viață, rămânând doar cu hainele pe ei. Vă rog, ajutați acești oameni necăjiți”, este mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim-ajutor.

Vezi și UPDATE FOTO: INCENDIU într-un sat din Gârda de Sus. Casă cuprinsă de flăcări. Pompierii au intervenit cu două autospeciale

Nu au fost persoane rănite.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Eseu trimis online profesorului. Variantă luată în calcul pentru teza la Română, în școlile aflate în scenariul roșu

Publicat

Secretarul de stat Luminița Barcari din cadrul Ministerului Educației spune că, în scenariul roșu, tezele ar putea fi date, la Română, sub forma unui eseu.

“Analizăm posibilitatea, să spunem, eliminării tezelor. Trebuie să aplicăm aceeași regulă pentru toată lumea, nu putem să facem discriminări: pentru elevii care învață în scenariul verde să dăm teze, pentru ceilalți nu”, a anunțat în această dimineață secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar.

În scenariul roșu, elevii ar putea susține ca teză un eseu pe care să îl trimită online, în timp ce în scenariul galben elevii ar putea susține tezele pe rând, atunci când revin la școală, a declarat Luminița Barcari, potrivit edupedu.ro.

În prezent, în cadrul Ministerul Educației sunt în analiză mai multe variante, printre care aceea ca în “scenariul galben să susțină aceste lucrări atunci când vin elevii la clasă, profesorul având grijă ca elevii să aibă același tip de item. Iar în scenariul roșu ne gândeam, dar aceasta este doar o variantă, – în funcție de disciplină pot fi concepute subiectele pentru teze adaptat în funcție de tipul de itemi la care se pretează fiecare disciplină. La Limba și literatura română, de exemplu, colegii mei au propus chiar un eseu.

Dar este doar o variantă de lucru și după ce ne vom consulta cu partenerii noștri sociali – sindicatele, parintii, elevii – vom lua o decizie. Deci în scenariul roșu să fie o evaluare care să se preteze online, iar copilul să transmită lucrarea lui în timp real profesorului”, a declarat Barcari.

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate