Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Efectul facturilor uriașe la energie: O firmă din trei disponibilizează salariați, iar una din zece se închide

Publicat

Unul din trei IMM-uri disponibilizează în această perioadă și unul din 10 se închide, arată un studiu citat de Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMM).

„Vestea bună este că întreprinzătorii, fie din agricultură sau din alte domenii pot merge mâine dimineață la bancă, la orice bancă cu care ei lucrează în acest moment și să ia credite cu dobândă subvenționată pe IMM Invest și Agro IMM Invest pentru că aceste două programe au trecut în ședința de Guvern, normele sunt gata și aceasta este o veste bună, concretă, așteptată de întreprinzători. (…)

Sunt câteva mii de dosare la fondul de garantare pentru că ei au mers efectiv, fiindcă au nevoie. Viteza e cheia în acest moment, viteza programelor de implementare”, a spus Florin Jianu, la Antena 3.

Întrebat câte IMM s-au închis de când a izbucnit criza energetică. Jianu a spus că în ultimele două săptămâni s-a făcut o analiză pe 2.200 de respondenți de IMM.

„Și mi-au spus așa: unul din trei indisponibilizează oameni și unul din zecese închid în acest moment. Hai să ne uităm care sunt consecințele. În primul rând ei nu se mai dezvoltă, întreprinzătorii nu se mai dezvoltă, nu se mai gândesc la diversificarea afacerilor. În al doilea rând, disponibilizează oameni”, a mai spus Florin Jianu.

Președintele CNIPMM a mai spus că nu există, în acest moment, un număr de persoane disponibilizate, fiindcă abia acum încep să vină facturile mari.

„Au venit doar o tură în decembrie”, afirmă Jianu.

Potrivit acestuia, unele facturi sunt acum și de 8 ori mai mult, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax