Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elev de liceu, condamnat după ce a fost prins cu 15 grame de droguri de sinteză. Decizie la Tribunalul Alba

Publicat

Un elev de liceu a fost prezent recent, în fața magistraților din Alba pentru a fi tras la răspundere pentru deținere de droguri. Acesta a semnat un acord de recunoaștere al vinovăției cu procurorul de caz.

 Dosarul a fost instrumentat de DIICOT Alba Iulia, iar în data de 20 iunie, magistrații Tribunalului Alba au dat o sentință în acest caz. 

Este vorba despre un elev de liceu, de clasa a 10-a, care a fost prins cu 15 grame de 3-CMC. Substanța pe care tânărul o avea la el este un drog de sinteză. Mai exact un drog chimic, care se găsește foarte ușor și care a invadat străzile.

CITEȘTE ȘI: Detalii șocante la un an de la moartea unui adolescent din Sebeș: Droguri luate de pe Darkweb. Eșecul instituțiilor

Pe stradă este cunoscut ca și ”cristal”, iar mare parte dintre consumatori sunt tineri. Este un drog destul de ieftin. La fiecare trimitere în judecată a unui dealer, procurorii au probate sute de tranzacții către minori cu 3-CMC. Iar prețul dozelor diferă, de la 20 de lei, la 100 de lei, în funcție de cantitate.

Pentru ce a fost condamnat elevul de liceu

Drogurile au fost descoperite asupra elevului, în urma unui control de rutină a polițiștilor rutieri. Elevul se afla într-o mașină condusă de un alt tânăr.

Polițiștii i-au tras pe dreapta în noaptea de 16 mai 2023. Atunci după ce elevul a fost controlat de către polițiști, aceștia au găsit drogurile asupra sa.

Est vorba despre:

  • 11,75 grame substanță care conține 3-CMC;
  • 2,81 grame substanță care conține 3-CMC;
  • 0,35 grame substanță care conține 3-CMC;
  • 0,42 grame substanță care conține 3-CMC;
  • un cântar electronic pe care s-a pus în evidență 3-CMC;
  •  o tabacheră pe care s-a pus în evidență 3-CMC;

Ce pedeapsă a primit

Tânărul și-a recunoscut fapta și a semnat un acord de recunoaștere al vinovăției. Acesta a fost condamnat la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, pentru comiterea infracțiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

Mai pe scurt va fi monitorizat timp de șase luni. Drogurile găsite asupra sa au fost confiscate și depuse la poliție, la camera de probe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ioan Oprea

    sâmbătă, 22.06.2024 at 19:28

    cheltuim puținii bani ramasi după ce grosul sunt furați de șmecherii pentru a „supraveghea” un derbedeu … halal pedeapsa.. juxtiția lovește din nou..

  2. Nicu

    duminică, 23.06.2024 at 07:46

    trebuia pus sa înghită toate alea 15 grame, filmat non stop ce i se întâmplă și pus pe internet sa vadă și ăialalți cocalari în devenire consecințele drogurilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax