Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elev de liceu din Alba, cu dosar penal din cauza unui joc video: Faptele comise în ”Minecraft” au fost cercetate de polițiști

Publicat

Un elev de liceu din Abrud a avut timp de mai mulți ani un dosar penal pe numele său pentru o faptă minoră, dar care se pedepsește. Este vorba despre efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. 

Totul a pornit de la un joc video și s-a sfârșit în instanță. Între timp cei doi elevi implicați au terminat liceul HCC din Abrud. 

Mai pe scurt a folosit cardul unui coleg de clasă pentru a-și cumpăra skinuri sau pachete cu diferite iteme în jocul Minecraft. În total a fost vorba despre 19 tranzacții în valoare de peste 1000 de lei. 

Cum s-a ajuns la un dosar penal de la un joc video? Toate detaliile au fost descrise de magistrați, într-o motivare a instanței. Deși faptele sunt vechi, vechi de peste trei ani, dosarul a primit o soluție abia la sfârșitul anului 2023.

Mai exact, în data de 7 decembrie 2023, magistrații din Câmpeni au dat o decizie în acest caz.

De la joc video la dosar penal

În linii mari, cazul este unul simplu. Cei doi elevi implicați erau colegi de liceu în 2019. Unul dintre ei avea un card bancar școlar, pe care l-a împrumutat la alți colegi.

Aceștia aveau nevoie de card ca să își cumpere ”skinuri” sau bonusuri la diferite jocuri video.

Colegul său de clasă (inculpat în dosar) a primit datele cardului.

În jurul lunii mai a anului 2019, partea vătămată și-a verificat cardul și a văzut că mai are 12 lei în cont. Atunci a mers la mama sa și a spus că îi lipsesc în jur de 1000 de lei.

Mama sa a mers la școală și a întrebat câțiva colegi printre care și cel care avea să ajungă inculpat. Atunci, cel din urmă a spus că știe de lipsa unor bani.

Cel mai probabil contul elevului păguit era cunoscut de mai mulți colegi.

După un timp mama acestuia a mers la poliție. La scurt timp, băiatul a fost sunat de către colegul inculpat care i-a spus că el i-a folosit cardul pentru a-și cumparat bonusuri în joc.

Ce a spus în fața anchetatorilor

Cei doi colegi se jucau împreuna Minecraft, iar contul cardului era conectat la elevul inculpat ca plată în joc. Ajuns în fața anchetatorilor acesta a spus ce s-a întâmplat.

”Cei doi se jucau online un joc denumit Minecraft şi doreau să îşi achiziţioneze diferite pachete din joc, iar doar (elevul păguit) deţinea la acel moment cont şi card bancar, cei doi au căzut de-acord ca să folosească cardul celui din urmă.

Inculpatul a declarat că a achiziţionat folosindu-se de datele cardului bancar al persoanei vătămate, cu acordul său mai multe pachete ale jocului de mai sus, în valoare de 50 lei.

Ulterior, tot cu acordul persoanei vătămate şi înţelegându-se în prealabil, au creat un cont pe PayPal, unde au fost introduse (asociate) aceleaşi date ale cardului bancar.

Acel cont a fost folosit de ambii, având ca scop achiziţionarea unor opţiuni/pachete ale jocului Minecraft.

Inculpatul a afirmat că a făcut mai multe tranzacţii fară să îi spună şi să îi ceară acordul amicului său, folosindu-se de datele cardului bancar aparţinând acestuia, tranzacţii în valoarea de aproximativ 800-900 lei”, se arată în motivarea instanței Judecătoriei Câmpeni.

Cum s-a terminat totul

La mai bine de doi ani, elevul păgubit și mama sa, contactați de poliție au spus că nu mai vor să se continue cercetarea și nu se vor mai prezenta la audieri. Dosarul a fost activ până când a intervenit prescripția.

La data de 7 decembrie 2023, magistrații Judecătoriei Câmpeni au notat că prescripția pentru fapta elevului de a folosi cardul fostului său coleg s-a prescris la data de 30 aprilie 2023.

Mai pe scurt la mai bine de trei ani de la comiterea faptei, tânărul, acum student, a fost achitat pentru că și-a cumpărat diverse elemente în jocul Minecraf, folosind cardul colegului său de liceu.

Decizia a fost definitivă.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax