Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elev din Alba Iulia, olimpic internațional la limba germană: Andrei Precupescu va reprezenta România la Frankfurt, în Germania

Publicat

Dintotdeauna am știut că putem să ne mândrim cu copiii inteligenți și talentați din Alba Iulia, dar de acum, acest sentiment poate avansa la gradul superlativ pentru că, în orașul nostru, învață un elev care tocmai a fost admis la Olimpiada Internațională de Limba Germană Modernă. Este vorba despre Andrei Precupescu, elev al liceului „Sfântul Iosif” din Alba Iulia, care va reprezenta România la Frankfurt am Main, în Germania, alături de încă o elevă din București.

Săptămâna trecută, timp de cinci zile, la Deva a avut loc preselecția la Olimpiada Internațională de Limba Germană, după ce, în 3-9 aprilie, faza națională a acesteia s-a petrecut la Galați. Doi elevi au obținut rezultate excelente la preselecție și vor pleca în Germania, pentru a se confrunta în cunoştinţe de limba germană cu cei mai buni elevi din toată lumea.

Andrei Precupescu din Alba Iulia este unul dintre cei doi elevi din România care vor participa la Olimpiada Internațională de Limba Germană, alături de o elevă din București.

Andrei este elev în clasa a XI-a la Liceul „Sfântul Iosif”, la profilul filologie – germană și, pe viitor, intenționează să își continue studiile în domeniul medicinei, posibil în Germania. El este deja cunoscut și pentru numeroasele activități de voluntariat și inițiative comunitare în care se implică în Alba Iulia. Este voluntar la Asociația Pro Tinerețe și participă la proiecte YouthBank.

Acesta este cel de-al treilea an în care Andrei participă la olimpiada de limba germană. Anul trecut, când era în clasa a X-a, a câștigat locul I pe țară și, deși rezultatul său i-ar fi asigurat un loc la faza internațională, el a ajuns aici abia în acest an, întrucât olimpiada internațională se organizează în România doar din doi în doi ani.

Olimpiada se va desfășura în Germania, la Frankfurt, în primele două săptămâni din luna august, iar, pe lângă o germană perfectă, elevilor li se va cere să arate că au și imaginație și talent artistic. Ei vor elabora împreună la un proiect pe tema orașului Frankfurt am Main și vor compune o piesă de teatru în limba germană pe care o vor prezenta pe scenă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax