Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Eleva de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia și mama ei NU au coronavirus. Detalii de la DSP

Publicat

Rezultate oficiale în cazul elevei de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia și al mamei ei, plasate în carantină joi seara la Secția de Boli Infecțioase. Rezultatele probelor au fost negative pentru COVID 19, potrivit DSP Alba.

”Rezultat negativ pentru persoanele transferate aseară din autoizolare la secția derma/infecțioase a SJU Alba Iulia. Toate analizele sunt bune, starea lor este bună, fără febră”, a transmis directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit sursei citate, tânăra și mama ei vor rămâne deocamdată internate în spital, pentru a le fi monitorizată starea de sănătate.

În județul Alba sunt 133 de persoane autoizolate la domiciliu.

Ministerul Sănătății a anunțat vineri după-amiaza alte două confirmări de infectare cu coronavirus în România. Astfel până la ora 15.00 erau în total trei cazuri de coronavirus: un bărbat de 25 de ani din Gorj (cel confirmat miercuri seara și adus la Institutul ”Matei Balș” București), un bărbat de 45 de ani din Maramureș și o femeie de 38 de ani din Timișoara.

Citește și VIDEO: Două noi cazuri de infectare cu coronavirus, în România. Anunțul Ministerului Sănătății

Eleva de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia a fost adusă, joi seara, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, în spațiul amenajat pentru carantină de la Compartimentul Dermatologie. Fata a fost în excursia în Italia, săptămâna trecută și se afla în izolare la domiciliu.

Joi seara, a fost transportată în condiții speciale, cu ambulanța ISU, la spital. Cu aceeași ambulanță a fost adusă și mama fetei, purtând doar o mască pe față, deși recomandarea, inclusiv pe plan local, pentru asemenea cazuri era ca și ea să fie adusă cu izoleta sterilă. 

Eleva este din Teleac și a sunat joi seara, în jurul orei 21.00, la 112 și la DSP și a reclamat febră 38 de grade, a precizat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, pentru Alba24.ro. Au fost recoltate probe, joi dimineața și transmise la centru de la Cluj.

Potrivit directorului DSP, este al cincilea caz în județ în care au fost transmise analize pentru confirmare/infirmare laborator.

Reamintim că un grup de 45 elevi și 6 profesori de la Liceul de Arte au fost într-o excursie în Italia, de joi, 20 februarie 2020 până duminică, 23 februarie. Aceștia și membrii familiilor lor au fost plasați în carantină la domiciliu, 14 zile.

Citește și Izolare și pentru rudele excursioniștilor de la Liceul de Arte din Alba Iulia, întorși din Italia. Precizări de la DSP și liceu

Până vineri la ora 10.00, în țară 182 persoane se aflau în carantină, iar 8231 erau monitorizate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 33) cu privire la Coronavirus.

La TELVERDE 0800800358 destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus), au fost primite 3.611 apeluri de la persoane care au solicitat informații despre modalitățile de prevenție, dar și despre calea de urmat în cazul în care există suspiciuni asupra contractării virusului.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax