Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O delegație a Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, prezentă în Italia la reuniunea de proiect „Mens Sana in Corpore Sano”

Publicat

O delegație a Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a participat la cea de-a doua reuniune de proiect din cadrul parteneriatului multilateral Comenius „ Mens Sana in Corpore Sano-Let`s Find the Ballance”, care a avut loc în Bari (Italia). Principalul scop al acestui proiect este identificarea problemelor și soluțiilor cu care se confruntă tinerii, referitoare la o viață sănătoasă. În acest proiect de cooperare europeană, Colegiul Militar este partenerul a altor șase instituții de învățământ din Suedia, Grecia, Italia, Portugalia, Turcia, Bulgaria.

Cea de-a doua reuniune de proiect s-a desfășurat în perioada 29 martie – 2 aprilie, în localitatea Bari, Italia, unde delegația Colegiului, formată din col. Marcel Domșa, prof. Paraschiva Fărcaș, prof. Simina Dura, el. plt. Mădălina Cambrea, el. sg. maj. Mirel Stancu , el. sg. maj. Alexandru Drugă, el. sg. Nica Dan și el.sg. Daniela Ani , a prezentat un studiu despre stilul de viață al tinerilor și modul în care școala și familia îl influențează.

În cadrul work-shopurilor organizate, a fost realizat un schimb de bune practici privind modalitățile prin care tinerii pot fi ajutați să adopte un stil de viață sănătos. Pentru pregătirea acestei reuniuni, au fost aplicate chestionare în fiecare instituție, rezultatele obținute reprezentând o imagine de ansamblu asupra stilului de viață al tinerilor și asupra problemelor cu care aceștia se confruntă. Cele mai frecvente probleme semnalate s-au refeit la alimentația nesănătoasă, lipsa activității fizice, relația deficitară cu familia, stressul și gradul scăzut de conștientizare al necesității adoptării unui stil de viață sănătos.

Pe parcursul reuniunii, elevii și cadrele didactice au participat la programul de studiu al instituției gazdă, workshopuri pe tema: managementul stressului, consiliere și orientare nutrițională. În programul reuniunii, delegaţia albaiuliană a efectuat şi vizite de documentare la Castelo del Monte, Polignano, Trani, Primăria Orașului Bari, un bun prilej de a studia stilul de viaţă din antichitate până în contemporaneitate şi rolul pe care celebrul dicton latin „Mens sana in corpore sano” l-a avut în evoluţia istorică a societăţii.

Proiectul multilateral Comenius „ Mens Sana in Corpore Sano – Let’s Find the Ballance” își propune să identifice problemele cu care tinerii de astăzi se confruntă și să găsească soluții pentru acestea.

Activitățile din cadrul proiectului vor viza toate aspectele unei vieți sănătoase: activitate fizică, alimentație, gândire pozitivă, igienă și altele. Pe parcursul celor 7 reuniuni de proiect și a activităților ce vor fi desfășurate de către echipele de proiect în fiecare școală parteneră, vor fi elaborate următoarele produse de proiect: logo-ul proiectului, pagina web, ghidul pentru o viață sănătoasă, cartea de bucate și ghidul alimentației sănătoase, revista proiectului, galerie foto și jurnalul proiectului.

Acest proiect este finanțat de Comisia Europeană, prin Programul de Învățare pe tot Parcursul Vieții.


 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax