Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie Arieşeni vor face practică în străinătate, cinci săptămâni, printr-un proiect ERASMUS+

Publicat

erasmus_plus În perioada 20 iunie – 22 iulie, ultimul flux din cadrul proiectului ERASMUS+, format din 21 elevi şi trei cadre didactice de la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie Arieşeni, va efectua 5 săptămâni de practică din cele 9 prevăzute de curriculum prin plasament transnaţional.

Unul din criteriile politicii Uniunii Europene în domeniul educației și formării profesionale, formulat în Strategia Europa 2020 este ca „până în 2020 o medie la nivelul UE de cel puțin 6% din grupa de vârstă 18-34 de ani, având o calificare de învățământ profesional și tehnic inițial, ar trebui să fi beneficiat de o perioadă de studiu sau de formare în străinătate confirmată de un document Europass”.

În prezent mulți tineri abandonează școala prematur, riscând astfel să devină șomeri și marginalizați social.

Combaterea nivelului în creștere al șomajului – mai ales în rândul tinerilor – a devenit una dintre cele mai urgente sarcini pentru guvernele europene. Același risc îi amenință pe mulți dintre adulții slab calificați. Tehnologiile modifică modul de funcționare a societății, fiind astfel necesară utilizarea lor la capacitate maximă. Întreprinderile europene trebuie să devină mai competitive prin talent și inovare și trebuie să se implice activ în formarea viitorilor angajați, transmit organizatorii.

Pentru a susține aceste deziderate privind formarea la locul de muncă și ca exemplu de bună practică pentru mobilitățile de formare în străinătate, prin proiectul Erasmus+ 2015-1-RO01-KA102-014558 „Increased competencies for VET students by means of European placements” (Competenţe crescute pentru elevii VET prin plasamente europene), 79 de elevi vor realiza mobilități individuale de formare în străinătate, vor învăța într-un mediu de muncă real, în echipe de lucru internaționale exersând totodată și o limbă străină de circulație internațională, limba engleză, într-un alt mediu decât cel școlar.

Deplasarea în străinătate a participanților a presupus organizarea a patru fluxuri de mobilități, câte un flux pentru fiecare din cele patru școli care formează Consorțiul VET Vest+, consorțiu non-formal constituit tocmai cu scopul de facilita accesul unui număr cât mai mare de elevi la mobilități de formare transnaționale prin plasament la agenţi economici de profil.

În perioada 20 iunie – 22 iulie, ultimul flux din cadrul proiectului ERASMUS+ 2015-1-RO01-KA102-014558, format din 21 elevi şi trei cadre didactice de la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie Arieşeni va efectua 5 săptămâni de practică din cele 9 prevăzute de curriculum prin plasament transnaţional.

Citește și Consorţiul educaţional VET Vest + trimite 79 de elevi din Țara Moților, la stagii de practică în domeniul alimentar, în Portugalia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax