Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor primi bani de la Guvern. Ce sume vor fi acordate

Publicat

Guvernul vrea să dea premii în bani elevilor care au obținut note de 10 la examenele naționale. La nivel național sunt  74 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională și 80 de absolvenţi de liceu, care au luat media 10 la Bacalaureat.

Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern de pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Executivului, fiecare elev care a a obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională, sesiunea 2024 va primi câte 2.000 de lei, iar cei care au primit media 10 la Bacalaureat vor primi câte 5.000 de lei.

Citește și Burse școlare 2024-2025: Când vor primi elevi bursele în acest an școlar. Calendar și sumele estimate pentru plată

Actul normativ a fost elaborat de Ministerul Educației și are ca scop, potrivit notei de fundamentare, ”aplicarea măsurilor din Programul de guvernare 2020-2024 privind stimularea performanței școlare înalte din învățământul preuniversitar ,în vederea stimulării excelenței în învățământul preuniversitar”.

„Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 2000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la Evaluarea națională, sesiunea 2024”, potrivit proiectului Guvernul.

Conform sursei citate, fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, va primi câte 5.000 de lei.

Sumele necesare acordării stimulentelor financiare sunt prevăzute în bugetul Ministerului Educației, iar lista beneficiarilor stimulentelor financiare și modalitatea de acordare a acestora se aprobă prin ordin al ministrului educației. În document care va fi aprobat în ședința de Guvern de miercuri, 18 septembrie 2024, nu este prevăzută și data până la care vor fi plătite premiile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate