Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Elevii care vor să susțină BAC-ul profesional trebuie să se hotărască încă din timpul anului. Află în ce vor consta probele

Publicat

elevi

Începând cu acest an școlar, elevii vor avea posibilitatea să susțină BAC-ul profesional, dar trebuie să se hotărască din timp, deoarece metodologia prevede elaborarea unui proiect pe parcursul anului școlar. Noul tip de BAC constă în trei probe de competenţe, identice cu cele de până acum, un proiect şi o probă practică, precum şi un examen scris la disciplina educaţie antreprenorială, pe care toţi elevii o fac în clasa a X-a. 

Metodologia de examen va fi publicată imediat ce legea va fi promulgată de preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial. Cei care vor urma ruta noului tip de bac vor primi o diplomă cu ajutorul căreia se vor putea angaja pe piaţa muncii, dar nu vor mai avea acces la facultate.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru gândul că metodologia de examen prevede ca elevii să se înscrie pentru bacalaureatul profesional mult mai devreme.

„Cei care vor opta pentru bacalaureatul profesional îşi vor alege o temă din disciplinele pe care le fac la liceu şi vor elabora un proiect pe parcursul anului şcolar. Proiectul va fi susţinut în sesiunea de examen, care se va desfăşura înaintea bacalaureatului naţional”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a precizat că nu exclude posibilitatea ca cei care aleg un proiect dintr-o temă să aleagă şi proba practică din aceeaşi temă. „De exemplu, cei care sunt la industrie alimentară şi fac un proiect despre modul de servire sau aranjare a mesei, pot susţine proba practică pe aceeaşi temă, să le arăte profesorilor examinatori cum se serveşte”, a precizat Ecaterina Andronescu. Ea a mai spus că cei de la informatică pot să pregătească nişte slide-uri despre informatică.

Sursa: Gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax