Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Premiu de 3.000 de lei de la stat pentru singura elevă ce a obținut 10 pe linie la BAC. Elevii cu cele mai mare note din ţară, premiaţi în bani

Publicat

Elevii care au obţinut media zece la examenul de evaluare naţională sau la bacalaureat vor fi premiaţi cu câte 2.000 de lei, respectiv cu câte 3.000 de lei, conform unei hotărâri adoptate, miercuri, în şedinţa de guvern. Din judeţul Alba, o singură elevă va primi premiul de la stat, în valoare de 3.000 de lei. Este vorba despre Diana Alexandra Borcău (foto), care a obţinut 10 pe linie la bacalaureat.

Actul normativ a fost adoptat în prezenta unor membri Consiliului Naţional al Elevilor, invitaţi în acest sens la şedinţa de guvern.

Elevii care au obţinut media zece la Bacalaureat au fost premiaţi şi anul trecut cu câte 3.000 de lei, în acest an fiind însă premiaţi şi elevii cu media zece la evaluarea naţională.

Premiile vor fi acordate, pentru 104 elevi cu media zece la bacalureat şi 225 elevi cu media zece la evaluarea naţională.

În județul Alba există doar o elevă care a reușit să obțină media 10 la Bacalaureat. Diana Alexandra Borcău a fost Liceul „Sfântul Iosif” și vrea să dea la Medicină. Eleva de 10, este din Bucerdea Vinoasă și a studiat în Alba Iulia, încă din clasa a V-a. La liceu, a fost elevă în clasa de Științe ale Naturii – profil real, la liceul german „Sfântul Iosif”.

Singura elevă din Alba cu 10 pe linie la BAC: Diana Alexandra Borcău a studiat la Liceul „Sfântul Iosif” și vrea să dea la Medicină

La Evaluarea Națională, județul Alba nu se poate lăuda cu niciun elev care să fii reușit acestă performanță.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax