Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii intră în vacanţa intersemestrială. Când vor fi reluate cursurile şi detalii despre simulări şi examene

Publicat

vacanta, elevi

Elevii și preșcolarii intră din nou în vacanţă, de vineri, 2 februarie, după terminarea cursurilor. Este vorba despre vacanța intersemestrială, de o săptămână.

Cursurile semestrului al doilea vor începe luni, 12 februarie. Următoarea vacanţă va fi cea de primăvară, în intervalul 31 martie – 10 aprilie, apoi cea de vară, din 16 iunie.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 25 mai 2018, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 8 iunie 2018.

Pe elevii clasei a XII-a îi aşteaptă o schimbare importantă din acest an. Prima sesiune a bacalaureatului începe pe 12 februarie, cu probele orale la limba română, care vor fi susţinute două zile consecutiv. Probele scrise vor începe în vară, pe 25 iunie, cu examenul la limba şi literatura română.

Simularea examenului de Bacalaureat se desfăşoară în perioada 19-22 martie, la care participă elevii de clasa a IX-a, alături de cei din clasele a XII-a.

Citește și Simulare BACALAUREAT şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Calendarul testărilor. Modele de subiecte publicate de MEN

În ceea ce îi pe priveşte elevii de clasa a VIII-a, simularea probelor la Evaluarea Naţională se desfăşoară în perioada 5-7 martie.

Calendarul Simulării la Evaluarea Naţională, clasa a VIII-a:

5 martie – Limba și literatura română

6 martie – Matematică

7 martie – Limba și literatura maternă

16 martie – comunicarea rezultatelor

Totodată, evaluările naţionale la clasa a II-a, a IV-a şi a V-a se vor desfăşura între 7 şi 24 mai.

Examenul propriu-zis pentru elevii de clasa a VIII-a începe în 11 iunie 2018, cu proba la Limba şi literatura română. Următoarea probă scrisă (Matematică) se va desfășura în data de 13 iunie, iar ultima (limba şi literatura maternă) va fi organizată în 14 iunie.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 19 iunie (până la ora 12.00). În aceeași zi, intervalul orar 14.00 – 19.00 este rezervat înregistrării contestațiilor. Acestea vor fi soluționate în perioada 20 – 22 iunie. Examenul se va încheia sâmbătă, 23 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

Potrivit calendarului aprobat de catre Ministerul Educatiei, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 7 – 10 mai.
Probele scrise la Limba română şi Limba maternă sunt programate în 7 mai, iar în 8 mai sunt testele de Citire la cele două discipline. Proba de Matematică se susţine în 9 mai, iar cea de Limba română (scris si citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în 10 mai.

Evaluarea la finalul clasei a IV-a se desfăşoară în perioada 15-17 mai, astfel:

Limba română – 15 mai

Matematică – 16 mai

Limba maternă – 17 mai.

Elevii de clasa a VI-a vor susţine Evaluarea naţională în perioada 23-24 mai. Proba de Limbă şi Comunicare este pe 23 mai, iar Matematica şi Ştiinţele Naturii, pe 24 mai.

„Conform Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, rezultatele EN II se comunică părinţilor şi sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor. La finalul ciclului primar, rezultatele EN IV sunt utilizate şi pentru diagnoza de sistem la nivelul acestui tip de învăţământ, iar la finalul clasei a VI-a, rezultatele au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi preorientarea şcolară. De asemenea, se comunică părinţilor”, potrivit edu.ro

Până la sfârşitul anului şcolar, ar putea intra în vigoare şi noul regulament cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar aprobat pe 8 ianuarie de ministrul Educaţiei. Conform acestuia, elevii nu vor mai fi obligaţi să facă de serviciu pe şcoală sau să poarte uniformă. În plus, ei au obligaţia ca la începutul orelor de curs să-şi depoziteze telefoanele mobile în locul special amenajat în sala de clasă.

Programul național „Școala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar și poate fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 – 31 mai 2018 pe baza unei planificări ce rămâne la decizia școlilor. Desfășurarea programului „Școala altfel” nu coincide cu perioada alocată susținerii tezelor semestriale.

Structura anului școlar 2017-2018:

Semestrul I (11 septembrie 2017 – 2 februarie 2018)

Vacanţă preşcolari şi elevi clase primare: 28 octombrie – 5 noiembrie

Vacanța de iarnă: 23 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018

Vacanța intersemestrială: 3 – 11 februarie 2018

Semestrul al II-lea (12 februarie 2018 – 15 iunie 2018)

Vacanța de primăvară: 31 martie – 10 aprilie 2018

Vacanța de vară: 16 iunie – 9 septembrie 2018

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Elena Iuliana COMSA

    vineri, 02.02.2018 at 19:43

    Sperăm că elevii să păstreze comoara satelor noastre. Oare de ce nu desfășurăm acțiuni în ”Sătămâna altfel” de cunoaștere și apreciere a patrimoniului rural ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax