Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii sunt nemulțumiți de calendarul examenului de Bacalaureat 2018. Ce solicită aceștia

Publicat

elevi

Consiliul Naţional al Elevilor, împreună cu Uniunea Liceenilor Maghiari, dezaprobă modificarea făcută de către Ministerul Educației Naționale în Calendarul examenului de Bacalaureat 2018, stabilind ziua de joi (respectiv 28 iunie 2018 pentru prima sesiune și 23 august 2018 pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat) ca zi pentru desfășurarea probei la alegere, în detrimentul zilei de vineri.

Considerăm această modificare a calendarului ca fiind nefavorabilă în desfășurarea examenului de bacalaureat și nu observăm niciun argument prezentat pentru care s-a luat această hotărâre. Ministerul Educației Naționale nu a justificat motivul pentru care ar avea loc probele scrise obligatorii în zile consecutive. Mai mult, compențele au fost mutate în luna februarie cu scopul de a descongestiona perioada probelor scrise din luna iulie, iar proba scrisă având loc în ziua de joi, nu poate asigura atingerea obiectivului propus”, susțin reprezentanții elevilor.

Citește și Modele de SUBIECTE pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat în 2018, publicate de MEN

Potrivit acestora, timp de 14 sesiuni ale bacalaureatului probele scrise nu au fost consecutive, iar acest fapt permitea elevului o zi în care se putea pregăti pentru următoarea materie.

„Este un fapt greu de contestat că proba obligatorie din cadrul examenului de Bacalaureat este considerată cea mai dificilă, iar din această pricină considerăm că este absolut vital ca toți elevii din România să aibă o zi liberă înaintea acesteia. În circumstanțele actuale, elevii minoritari (cei care urmează cursurile într-o altă limbă decât cea română) nu beneficiază de acest privilegiu, ceea ce îngreunează pregătirea pentru proba obligatorie a profilului, în certul detriment al rezultatelor”, potrivit asociaților de elevi.

Uniunea Liceenilor Maghiari din România consideră că această situație contribuie la o considerabilă inechitate în ceea ce privește șansele de succes ale elevilor de diferite etnii. Reprezentanții elevilor solicită ca proba de limba maternă să aibă loc în ziua de joi, permițând astfel ca toți elevii din țară, indiferent de limbă maternă să profite de o zi liberă marți, înaintea probei obligatorii de profil.

Citește și BACALAUREAT 2018: Noutăţile pentru cei care dau examenul, anul viitor. Probele orale, la începutul semestrului II, în februarie. CALENDAR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax