Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Eliberarea cărții de identitate a vehiculului pentru utilaje agricole. Anunțul Registrului Auto Român pentru fermieri

Publicat

Fermierii care au nevoie de CIV (cartea de identitate a vehiculului) pentru a putea înregistra utilajele la autoritatea locală au opțiunea să nu se deplaseze la sediile RAR.

Registrul Auto Român (RAR) a anunțat, încă din toamna anului trecut, că poate trimite laboratoare mobile pentru înregistrare.

Reprezentanții de la ”Departamentul Omologări Individuale și Inspecții Tehnice sunt pe teren cu autolaboratoarele mobile pentru a sprijini deținătorii de tractoare agricole și mașini autopropulsate pentru lucrări să obțină CIV sau să efectueze ITP în localitatea de domiciliu.

În cazul acestor categorii de vehicule, Registrul Auto Român poate efectua operațiunile necesare emiterii CIV sau pe cele specifice verificării tehnice periodice în teren, pentru ca fermierii să nu mai fie nevoiți să transporte mașinile grele la o reprezentanță RAR sau la o stație ITP”, a anunțat RAR, în septembrie.

AICI, date contact reprezentanțe RAR.

Noul permis de conducere Tr1

Prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 1 din 18 ianuarie 2024, de modificare a Codului Rutier, a fost introdusă o categorie nouă de permis de conducere, denumită Tr1.

Noul permis este compatibil cu Permisul de Categoria B.

„Dacă deţineţi deja un permis de categoria B, puteţi conduce nu doar autoturisme şi autoutilitare, ci şi tractoare agricole sau forestiere din categoria Tr1.

Această categorie de permis, Tr1, acoperă ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 şi una sau două remorci, cu condiţia să respectaţi limita de viteză de 40 km/h pe drumurile publice”, a anunțat, recent, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax