Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea, decisă joi de Tribunalul București. Avocata: ”Domnul Dragnea este religios”

Publicat

Eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea sau, din contră, continuarea detenției în spatele gratiilor, va fi decisă joi de magistrații Tribunalului București. 

Avocata acestuia spune că a participat la editarea unei reviste în penitenciar și că este religios. 

Tribunalul judecă o contestație la hotărârea Judecătoriei Sectorului 5, care a respins, la finalul lunii aprilie, cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD, ca fiind neîntemeiată.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

A executat doi ani închisoare din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită.

Miercuri, în fața instanței, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a susținut că sentința judecătoriei este neîntemeiată și nelegală.

Potrivit acesteia, „nu cere nimeni să ajungi supraom” în închisoare, iar instanța a stabilit „în mod nelegal” că nu sunt suficiente simpla împlinire a fracției de pedeapsă și comportamentul normal al petentului.

Aceasta a spus că nu s-a ținut cont de faptul că lui Dragnea i-au fost încălcate dreptul la muncă, dreptul la apărare și dreptul la sănătate, potrivit g4media.ro.

Avocata a susținut că Dragnea a participat la programele educaționale, dar că nu a acumulat credite, pentru că nu a luat punctaj maxim la teste.

De asemenea, a mai spus că anul trecut Liviu Dragnea a fost implicat și în redactarea unei reviste în penitenciar, pentru care a primit recompensă și credite.

„Nu mai zic că domnul Dragnea e religios. A participat la toate cât i-au permis pandemia și penitenciarul”, a mai susținut avocata.

Liviu Dragnea afirmă că în ultimele 9 luni a fost supus la „abuzuri”, fiind privat de drepturile la muncă, hrană, sănătate, asistență juridică.

Fostul lider PSD a mai spus că nu înțelege de ce a fost sancționat pentru discuția online cu Anca Alexandrescu. „În România anului 2021 am avut o opinie Faptul ca am criticat actuala putere generează o pedeapsa împotriva mea?”, a spus el.

Procurorii DNA se opun eliberării condiționate, susținând în instanță că Liviu Dragnea nu a dat dovadă de îndreptare în timpul detenției.

Reprezentantul DNA a susținut că, deși nu i se poate nega stăruința de a munci, Liviu Dragnea nu îndeplinește celelalte condiții: nu a participat în mod susținut la programele educaționale atunci când starea de sănătate i-a permis, a fost sancționat disciplinar prin decizie a Judecătoriei Sectorului 5 după exprimarea unor critici împotriva soluției de condamnare cu intenția ca opinia sa să ajungă la publicul larg, nu a reușit să creeze convingerea că pedeapsa și-a atins scopul.

surse: Mediafax, G4media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 26.05.2021 at 12:49

    Pai daca-i religios, sa faca cerere la Patriarhul Daniel sa-l elibereze. Succes garantat !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax