Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eliberarea medicamentului Favipiravir în ambulatoriu, aprobată de Guvern. Condiții

Publicat

Eliberarea medicamentului Favipiravir în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, a fost aprobată luni de Guvern.

Aceasta se va face cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase.

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență privind eliberarea medicamentului Favipiravir în ambulatoriu, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripție medicală, conform recomandărilor specialiștilor din Comisia de specialitate de boli infecțioase.

Medicamentul, eliberat prin farmaciile din spitale

Medicamentul Favipiravir va fi eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile din spitale, a anunțat luni seara, ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila.

„Înseamnă o degrevare a sistemului spitalicesc”, a explicat ministrul care a adăugat faptul că medicamentul nu are autorizație de punere pe piață și nu poate fi pus pe lista medicamentelor compensate.

Până în prezent, pentru acest medicament, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România a realizat o evaluare în baza căreia a emis o autorizaţie pentru nevoi speciale valabilă în România și în baza căreia se permite administrarea în unitățile sanitare, sub supraveghere medicală, având o utilizare restrictivă.

Potrivit MS, în India, țara de proveniență, Favipiravir are un aviz temporar pentru fabricaţie şi comercializare obținut în urma unui proces de evaluare accelerată și conditionată de multiple cerințe și care nu poate fi asimilată cu o autorizație de punere pe piață emisă în acord cu legislația europeană în vigoare.

Conform Protocolului Național de tratament al bolnavilor infectați cu virusul SARS-Cov-2, medicamentul Favipiravir este recomandat a fi administrat în formele ușoare și medii de infecție cu corornavirus în prima săptămână de boală.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax