Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ELICOPTER PRĂBUŞIT: Răzvan Moldovan, tânărul din Alba Iulia decedat în accidentul de la Sibiu, era pilot la Flotila 71 din Câmpia Turzii

Publicat

capitan razvan moldovan alba iulia decedat accident elicopter 21 nov 2014 sibiu Răzvan Moldovan este tânărul de 29 de ani din Alba Iulia, care şi-a pierdut viaţa, vineri, după ce un elicopter militar s-a prăbuşit în zona localităţii Mălâncrav, la limita judeţelor Sibiu şi Mureş. Tânărul din Alba Iulia era pilot la Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii şi avea gradul de căpitan. Nu se ştie încă dacă, în momentul accidentului, el era cel care pilota elicopterul.

COMUNICATUl MApN:

Cei opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de vineri, 21 noiembrie, sunt:

– comandorul Artur-Grigore Palfi, 46 ani, căsătorit, un copil

– căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, 34 ani, căsătorit, un copil

– căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan, 29 ani, căsătorit

– sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol, 25 ani, necăsătorit

– maistrul militar cls. I Paul Bădescu, 41 ani, necăsătorit

– maistrul militar cls. II Dorin Fodor, 43 ani, căsătorit, doi copii

– maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gădălean, 33 ani, necăsătorit, un copil

– maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necăsătorit.

Cei doi militari răniţi, căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, 47 ani, şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, 41 ani, au fost preluaţi de echipaje SMURD şi sunt, în prezent, internaţi în stare stabilă.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţilor militarilor şi este alături de familiile îndurerate.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, este permanent informat de evoluţia stării de sănătate a celor doi militari răniţi.

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, 21 noiembrie, în jurul orei 10.40, pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu.
Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu”.

Vineri dimineaţa un elicopter militar s-a prăbuşit în zona localităţii Mălâncrav, la limita judeţelor Sibiu şi Mureş. Aparatul de zbor ar fi luat foc în aer. La bordul elicopterului tip Puma SOCAT se aflau zece persoane, două fiind rănite şi opt decedate, printre acestea aflându-se şi pilotul Răzvan Moldovan din Alba Iulia.

Căpitanul Răzvan Moldovan, împreună cu alţi 9 colegi, un pilot, doi mecanici, un inginer, cinci militari, se afla la bordul elicopterului, care era de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii şi se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Răzvan Moldovan a fost absolvent al Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia şi a urmat apoi Academia de Forţe Aeriene din Braşov. În luna octombrie, a împlinit un an de când şi-a unit destinul cu soţia lui.

Citeşte şi UPDATE | ELICOPTER MILITAR PRĂBUŞIT în SIBIU. Un tânăr din ALBA IULIA şi-a pierdut viaţa. Bilanţul tragediei, OPT victime

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ildiko

    sâmbătă, 22.11.2014 at 06:56

    Dumnezeu sa il odihneasca! Condoleante familiei indurerate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax