Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Eliminarea unor taxe și acces gratuit în locurile de așteptare pentru taximetriștii din Alba Iulia. Proiect, în consultare publică

Publicat

Taximetriștii din Alba Iulia ar putea să fie scutiți de taxa anuală pentru vizarea autorizației și să aibă acces gratuit la locurile de așteptare a clienților din municipiu. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost lansat în consultare publică de către administrația locală, iar dacă va fi adoptat, măsurile ar urma să se aplice de anul viitor. 

Primăria Alba Iulia a lansat în consultare publică, pe 28 iunie, pe site-ul instituției, un proiect de hotărâre referitor la modificarea Regulamentului privind organizarea şi executarea serviciului public de transport persoane în regim de taxi în municipiul Alba Iulia aprobat prin Hotărârea nr. 298/2013, modificat și completat prin Hotărârea nr. 472/2018 a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia.

Reamintim faptul că un protest al taximetriștilor a avut loc pe 20 iunie, la Alba Iulia. Aceștia au tras un semnal de alarmă față de modul în care firmele de ride-sharing activează pe piață.

Vezi și VIDEO: Protest al taximetriștilor din Alba Iulia, împotriva aplicațiilor de ride-sharing gen Uber și Bold. Apel către autorități

Proiectul de hotărâre prevede eliminarea unor taxe percepute de către administrația locală, respectiv vizarea anuală a autorizațiilor de taxi, precum și permiterea accesului gratuit al taxiurilor în locurile de așteptare a clienților amenajate în municipiu.

În prezent, potrivit regulamentului actual, autorizațiile taxi se vizează anual, de către autoritatea de autorizare, cu verificarea respectării condițiilor care au stat la baza eliberării acesteia, în baza cererii transportatorului autorizat, depusă cu cel mult 30 de zile înainte de expirarea valabilităţii vizei anterioare.

Tariful pentru vizare este egal cu tariful pentru eliberarea autorizației taxi. Nevizarea în termen a autorizației taxi duce la suspendarea autorizației respective pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru anul 2023, taxa pentru vizarea anuală a autoriației taxi este în cuantum de 59 de lei iar taxa de stație este de 35/lei/trimestru/autoturism.

Modificările prevăzute de proiect, respectiv eliminarea taxei pentru vizarea anuală a autorizației taxi și accesul gratuit al taxiurilor în locurile de așteptare ale clienților, ar urma să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024.

Etapa de consultare a publicului se desfăşoară în perioada: 28 iunie 2023 – 8 august 2023.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax