Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Emoții pentru studenți: Peste 850 de cereri pentru loc în cămin. Vezi câți tineri rămân pe dinafară

Publicat

Luni este termenul limită oficial pentru înscrierile în cămine, iar în 28 septembrie studenții Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia vor afla dacă au primit sau nu un loc de cazare.

Până la ora 15.30, luni, un număr de 854 de studenți şi-au depus cereri pentru obţinerea unui loc de cazare în cele patru cămine ale universităţii albaiuliene, însă numărul acestora ar putea crește, deoarece înscrierile online sunt deschise până la ora 24.00.

Universitatea ”1 Decembrie 1918” oferă 835 de locuri cămine, dar unele sunt rezervate pentru studenții beneficiari ai programului „Erasmus”, cazuri sociale și pentru cei veniți din Republica Moldova. Potrivit rectorului Moise Achim, mai rămân disponibile aproximativ 600 de locuri.

Cei care nu reuşesc să obţină un loc în prima repartiție, vor mai avea o șansă după înmatriculări, pe locurile rămase libere (reținute în prealabil pentru alte cazuri). ”În general, la noi la Universitate nu rămân mulți studenți fără locuri în cămin. Vom fi nevoiți să reținem o parte din locuri pentru studenții Erasmus, care vin la noi în practică şi pentru cei care pleacă în practică (n.r.- pentru o perioadă de 3 luni) și au medii foarte mari”, a declarat Moise Achim, retorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Criteriile ce contează la depunerea solicitării de cazare sunt: studenții să aibă domiciliul stabil la o distanță mai mare de 15 kilometri, media de admitere (pentru studenţii de anul I), media finală şi încheierea anului de studiu anterior fără restanțe ((studenţii din anii superiori).

În acest an, sesiunea de înscriere pentru locurile de cazare a avut loc exclusiv online, astfel că Universitatea din Alba Iulia a evitat discuțiile controversate privind repartiția studenților.

La prima vedere, aproximativ 200 de studenți rămân fără cazare

Deschiderea noului an universitar este un motiv de bucurie și pentru agenții imobiliari, care așteaptă cu nerăbdare să ofere spre închiriere, studenţilor, apartamente şi garsoniere. Prețul minim de închiriere al unei garsoniere se situează între 400 de lei şi  600 de lei, în vreme ce pentru un apartament cu două camere, doritorii vor achita între 450 și 650 de lei. Prețurile variază în funcție de zonă şi utilitățile oferite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax