Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Epidemia de GRIPĂ: Încă două decese, la limita cu judeţul Alba. Situaţia îmbolnăvirilor

Publicat

Au fost înregistrate două noi decese din cauza gripei. Este vorba de doi bărbaţi în vârstă de 40, respectiv 50 de ani din județul Mureş.

“S-au înregistrat două decese, din patru cazuri care ne-au fost confirmate. O persoană care a decedat în 31 ianuarie era din Sighișoara și avea o tulpină A H1N1, iar cea de-a doua persoană decedată era din Gornești și avea aceeași tulpină de virus. Nu avem informații despre starea imunității celor doi decedați, dar pot să vă spun că aveau obezitate, iar unul dintre ei suferea de o boală cronică respiratorie. Decesul a intervenit după ce s-au prezentat în spital”, a declarat Stelian Caraghiaur, purtător de cuvânt DSP Mureș, pentru digi24.ro.

Citeşte şi DSP Alba: Medicii de familie din județ mai au 460 de doze de vaccin antigripal

Potrivit celei mai recente situaţii prezentate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, anterior, au mai fost înregistrate patru decese, în Cluj, Hunedoara, Maramureş şi Harghita:

– o femeie în vârstă de 75 de ani, din judeţul Cluj, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip B;

– o femeie în vârstă de 67 de ani, din judeţul Harghita, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, cu virus gripal tip B;

– un bărbat în vârstă de 62 de ani, din judeţul Hunedoara, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare;

– o fetiţă în vârstă de 4 ani, din judeţul Maramureş, fără condiţii medicale preexistente cunoscute, nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Citeşte şi Patru noi decese din cauza GRIPEI. Situaţia îmbolnăvirilor, în ţară şi în judeţul Alba

În ceea ce priveşte judeţul Alba, de la începutul anului până la sfârşitul lunii ianuarie au fost înregistrate 824 de cazuri de pneumonii și 4.647 de cazuri de IACRS – infecții acute ale căilor respiratorii superioare, iar în ultimele săptămâni numărul acestora a fost în creștere. Nu au fost însă şi cazuri de gripă (îmbolnăviri sau decese).

De la începutul sezonului 2017-2018 au fost înregistrate 8 decese confirmate cu virus gripal, din care 4 tip B, 3 tip A, subtip (H1)pdm09 şi 1 tip A, în curs de subtipare, faţă de 17 în sezonul precedent, din care 15 cu virus gripal tip A, subtip H3, 1 cu A(H1)pdm09 şi 1 tip A, nesubtipat.

Tot de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a SARI şi până la data de 28 ianuarie, au fost confirmate cu laboratorul 152 cazuri de gripă:

38 cazuri tip A, subtip H1

8 cazuri tip A, subtip H3

29 caz tip A, nesubtipat

77 cazuri tip B

Până la data de 28 ianuarie au fost vaccinate antigripal 821.356 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi Cum faci diferenţa între viroză şi gripă. Simptome, riscuri şi recomandări

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax