Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Epidemia de RUJEOLĂ: Încă două decese la nivel naţional. Aproape 100 de cazuri de îmbolnăviri în judeţul Alba

Publicat

epidemie rujeola aprilie 2017 A crescut numărul îmbolnăvirilor cu rujeolă, dar şi al cazurilor de decese. Sunt înregistrate peste 4000 de cazuri în toată ţara, aproape 100 dintre ele în judeţul Alba. Alte două persoane şi-au pierdut viaţa din cauza acestei boli, un copil în vârstă de un an şi jumătate şi o tânără în vârstă de 17 ani, numărul deceselor ajungând la 21.

Comparativ, la sfârşitul lunii martie, în judeţul Alba erau înregistrate 80 de îmbolnăviri cu rujeolă.

Potrivit datelor actualizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 7 aprilie este 4090, din care 19 decese (21, până în 11 aprilie).

S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 38 de judeţe, cele mai multe în Caraş Severin (854), Timiş (746) şi Arad (718). În judeţul Alba, sunt 96 de cazuri. Majoritatea îmbolnăvirilor au fost la pacienţi cu vârste între 1 an şi 4 ani (1.608 cazuri).

Vezi şi Ministerul Sănătăţii: Măsuri suplimentare pentru limitarea epidemiei de rujeolă. Prima doză de vaccin ROR, la 9 luni

Din cele 19 decese, cinci au fost în judeţul Arad, câte patru în Timiş şi Dolj, trei în Caraş-Severin şi câte unul în Călăraşi, Satu Mare şi Bucureşti. Al 20-lea deces posibil datorat rujeolei se afla în curs de confirmare/ infirmare, în judeţul Dolj, potrivit datelor valabile la 7 aprilie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax