Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EROI la Alba Iulia: Două fete și trei băieți au salvat viața unui om. L-au scos dintr-un incendiu și au stins focul

Publicat

foc

Nu ai nevoie de o pelerină sau un costum de Superman pentru a fi un erou, ci doar de curaj, prezență de spirit și atitudine civică. De asta au dat dovadă, duminică, cinci tineri din Alba Iulia care au salvat un om dintr-un incendiu și au prevenit extinderea focului izbucnit la un apartment de pe strada Arnsberg.

Duminică în jurul orei 16:00 Inspectoratul pentru Situații de Urgență a primit o alertă legată de un posibil incendiu izbucnit la un apartament dintr-un bloc de pe strada Arnsberg din Alba Iulia.

Deși intervenția pompierilor a fost una rapidă, incendiul a fost lichidat înainte de sosirea acestora.

Eroii au fost cinci tineri din Alba Iulia înarmați cu spirit civic și mult curaj.

Ionuț Opriș în vârstă de 27 de ani, în timpul săptămânii lucrează în magazinul Adidas din Alba Mall, dar duminică alături de prietenii săi Ana Maria Vlad- 23 de ani, Iulia Demeter- 24 de ani , Andrei Marian- 23 de ani și Bogdan Degan- 22 de ani, au fost eroii zilei.

Totul a început în jurul orei 16:00, când cineva a sunat la interfonul apartamentului de la etajul 1 al blocului în care cei patru tineri se aflau, avertizându-i că un incendiu a izbucnit într-un apartament de la etajul 3.

CITEȘTE ȘI: FOTO: INCENDIU într-un apartament de pe strada Arnsberg din Alba Iulia. O țigară lasată aprinsă putea produce o tragedie

Fără să stea pe gânduri Ionuț, alături de prietenii săi, au urcat scările și au ajuns la apartamentul cu pricina. În același timp, de la etajul patru cobora în viteză scările și Bodgan Degan.

Imediat au descoperit că ușa apartamentului nu avea clanță, doar butucul pentru cheie. Printr-o decizie de moment tânărul de 27 de ani a spart ușa cu piciorul și împreună cu prietenii săi a intrat în apartament.

În balconul apartamentului un scaun și mai multe materiale textile ardeau cu putere și emanau un fum dens și înecăcios.

Pe o saltea se afla un bărbat care dormea. Degeaba a încercat Ionuț să îl trezească, bărbatul se afla în stare de inconștiență. Tânărul l-a luat pe brațe și ajutat cu ceilalți, l-au scos pe casa scării.

În apartamentul al cărui balcon a fost cuprins de flăcări nu curgea apa, așa că tinerii au fost nevoiți, pentru a stinge focul, să aducă apă de la vecini în găleți și ligheane.

Între timp sirenele pompierilor se auzeau în jurul blocului.

”Totul a durat câteva minute, nici nu am apucat să mai sun la 112” a declarat Ionuț pentru Alba24  și a precizat că pompierii au ajuns foarte rapid și au preluat controlul situației.

Decizia de moment și spiritul civic al celor cinci tineri din Alba Iulia, a dus la evitarea unei tragedii, deoarece flăcările se puteau extinde foarte rapid în interiorul apartamentului sau la apartamentele vecine.

Alba 24 îi felicită pe cei cinci tineri care au dat dovadă de spirit civic și prin intervenția lor rapidă au reușit să evite o posibilă tragedie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pp

    luni, 17.09.2018 at 16:51

    Frumos, bravo!

  2. danaz

    marți, 18.09.2018 at 10:43

    Felicitari ! Bravo lor !!

  3. Nicolae Turuș

    miercuri, 19.09.2018 at 06:39

    Frumos din partea lor, felicitările mele!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax