Connect with us
Publicitate

ABRUD

Eșecul proiectului de la Roșia Montană, compensat cu 3,5 milioane de dolari pentru fostul președinte al companiei

Publicat

Cheltuielile cu salariile în cadrul companiei Gabriel Resources Ltd. au crescut în 2018 față de 2017, arată un raport financiar al companiei aferent anului trecut, consultat de Alba24.

”Gabriel” a plătit în luna iulie a anului 2018, 3,5 milioane de dolari fostului președinte și CEO al companiei. Banii reprezintă compensații pentru două tipuri de acțiuni dedicate angajaților, acordate acestuia ca urmare a unei înțelegeri amiabile. 

Documentul nu îl nominalizează pe fostul președinte al companiei, dar este vorba cel mai probabil de Jonathan Henry care a demisionat în luna iulie din funcţia de CEO. În locul acestuia a fost numit Dragoș Tănase, până atunci director executiv al Roșia Montană Gold Corporation, compania în care ”Garbriel Resources” este asociată cu statul român.

Fostul CEO al Gabriel Resources, Jonathan Henry, avea, înainte de a părăsi compania, un salariu anual brut de bază de 735.311 dolari canadieni.

Proiectul de exploatare auriferă de la Roșia Montană este în prezent eșuat. ”Gabriel Resources” a deschis un proces internațional împotriva partenerului său din compania Roșia Montană Gold Corporation, respectiv statul român, în care cere daunde de 4,4 miliarde de dolari.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax