Connect with us
Publicitate

EDITORIAL

Eu cu cine votez? Ghidul alegătorului nedumerit, în vreme de pandemie. Azi, episodul Primăria Alba Iulia


Publicat

De parcă 2020 nu a fost campion în nenorociri, pe capul românilor vin curând două rânduri de alegeri. Așa că, pe lângă miros de mere coapte și must proaspăt stors, a început să miroase și a asfalt proaspăt turnat. Că așa e de alegeri la noi…

Dacă nu v-ați decis încă pe cine vreți să trimiteți pe niște posturi cu salarii nesimțit de mari, vă propun să ne distrăm împreună cu un mic ghid de alegător… să știți și voi cu cine să (NU) votați peste nicio lună.

Cea mai așteptată și aprigă bătălie se va da pe Primăria Alba Iulia. Asta pentru că, după vreo 20 de ani de certitudine: “Hava candidează, Hava câstigă” lucrurile s-au complicat grav și va fi distracție. Așa că luați-vă o porție mare de popcorn și bucurați-vă de spectacol.

PAUL VOICU sau “homo havensis” a repetat mult în oglindă postura de primar până să primească binecuvântarea partidului. Bine, n-ar fi primit-o în veci dacă nu era impus de (încă) mentorul său bruxelean. Chiar cu riscul de a-și pune în cap aripa mai bleagă a PNL în frunte cu Dumitrel, Hava și-a văzut de treabă și l-a făcut pe “săracu’ Paul” candidat. Până la urmă, Hava a făcut o alegere perfect logică pentru el, însă un eventual eșec poate însemna ieșirea lui la pensie.

Dar, până una alta, partidul a pocnit din călcâie și în frunte cu deputați la cămașă albă Polo Ralph Lauren și rucsac, senatori în trening și cu șapcă Under Armour, cântăreți și yesmeni au început să facă ce știu mai bine: aranjează teancuri de afișe, împart pliante și pupă babe cu masca sanitară ca să nu piardă Primăria Alba Iulia.

Puncte tari: Paul Voicu este mai tehnocrat, așa, adică ce ar trebui să fie un primar. Pare că știe meserie, cunoaște orașul, are răspunsuri tehnico-științifice. L-or fi ajutat anii mulți din umbra lui Hava și orele în care i-a făcut munca omului ocupat cu înotul sau excurs… pardon, delegațiile.

Puncte slabe: Paul Voicu are carisma unui mop rotativ, dar chestiile astea se pot deprinde pe parcurs. Problema lui e că oamenii trebuie să voteze în 3 săptămâni, deci timpul în care Coșer & the team trebuie să-l umanizeze e foarte scurt. Paul mai are problema deconturilor lui Hava, care a consumat dar a uitat să plătească: ștrandul de la Schit sedus și abandonat, canalizarea depășită a orașului, stadionul Cetate în paragină, străzile neasfaltate din cel mai smart city din România, infecția numită Cinema Columna etc. Vorba aia, VOIcu Paul, NOI cu apa până la genunchi când plouă ceva mai tare.

GABRIEL PLEȘA era veșnicul perdant al PNL până când nu a mai rezistat și și-a luat lumea în cap, sătul să fie dat la o parte, ori de câte ori voia și el ceva mai bun. Așa că omul a plecat unde a crezut el că își poate dezlănțui potențialul, adică la tinerii frumoși, liberi da’ puțin cam neștiutori de la USR. Problema e că, deși inițial se făcuse ditamai valul, pe malul USR nu au eșuat în final decât Pleșa și încă vreo doi-trei liberali de rit vechi.

Puncte tari: Pleșa are o imagine de om cumsecade și are notorietatea dată de anii mulți din politică. E văzut ca un tip neconflictual care vrea să fie bine, ca să nu fie rău. Mai are simpatia (ascunsă) a vechilor liberali nemulțumiți că în Alba au fost încălecați zdravăn de foștii pdl-iști. Iar asta s-ar putea să îl ajute.

Puncte slabe: pe cât de uman și blânduț pare, pe atât de mari sunt problemele lui la capitolul acțiune. Procrastinarea și incapacitatea de a duce la bun sfârșit lucruri începute atârnă greu de gâtul omului politic ce se vrea primar. Iar campania dusă până acum e mai plată decât o pisică de mare. Toate postările lui încep cu: “îmi doresc o administrație…” sau “la pas prin Alba Iulia alături de mai tinerii mei colegi”. Surprinzător de patetic din partea unuia care și-a luat pe post de “strateg” și scrib un jurnalist local venit din București cu aere de deontolog level guru, dar care nu a rezistat până la urmă tentației de a fi plimbat cu Mercedesul negru și de a-i lua banii unui politician “pă consultanță pă persoană fizică”, deși dă lecții de moralitate altora pe site-ul lui de moravuri grele. Păi cum rămâne cu “practice what you preach” bre, consultantule?

ALIN STANCIU – PSD: aici am simțit nevoia să scriu și ce partid reprezintă candidatul, ca să afle și membrii PSD Alba pe cine trebuie să voteze. Glumă, glumă, dar să știți că e o enigmă cum a ajuns acest domn să candideze peste noapte la primărie din partea celui mai mare partid din România (apropo, o mai fi cel mai mare după campania de recoltat traseisti pornită de PNL?). În criză mare de personal, PSD Alba l-a scos din căciulă pe Alin Stanciu la tragerea la sorți. Pe el a picat deci măgăreața de a ieși pe locul 3 în cel mai fericit caz.

Puncte tari: cum nu-l cunoaște mai nimeni pe domnul Stanciu, recunosc că nici eu nu știu ce să vă zic de el. Dar poate tocmai ăsta ar fi un punct tare pentru el. Că nu e cunoscut ca un cal Breaz.

Puncte slabe: aș putea face copy-paste din paragraful anterior. Adică notorietatea zero. A… și o întrebare care nu mă lasă să dorm: ce caută culoarea verde lângă alb și roșu pe reclamele lui? Nem tudom ca pământu’!

BOGDAN LAZĂR, zis și băiatu’ lu’ tata. Împins în politică de șeful pe linie de partid și de acasă, Ion Lazăr, Bogdănel candidează de fapt ca să ridice lista de consilieri ALDE. Și o face cu entuziasm tinerel și cu mici artificii americănești. Ne-a înnebunit cu mașina aia cu megafon și prismă plimbată prin oraș, în așa zisa pre-campanie și ne-a zâmbit de pe toate gardurile, inclusiv de la noi de pe site.

Puncte tăricene: e cel mai tânăr candidat și s-ar putea să convingă niște copii de 18+ să pună ștampila unde trebuie. Cum nu are ce pierde, atacă tot ce prinde: pnl-iști, usr-iști, psd-iști la grămadă. Cam ca și seniorul Lazăr.

Puncte slabe: prea tânăr, prea necopt și prea puțin credibil.

GHEORGHE BELEIU, PRO România: un nene avocat din partidul lui Ponta care deschide lista de candidați la consiliul local. Cel mai probabil se mizează pe morga lui de om serios dată de profesie. Și pe mânecile suflecate gospodărește în pozele de campanie.

MIRCEA TRIFU: de departe cel mai nefrecventabil personaj din lista de pretendenți. Un samsar de terenuri…, pardon, “dezvoltator imobiliar”, care a promis marea cu sarea unor cetățeni dornici să-și facă o casă pe niste tarlale din Micești spunând că va sta și în cap ca să le facă stradă, canalizare, creșe sau magazine. Și chiar a stat în cap, la propriu, avem dovada.

După ce a dat chix și oamenii au rămas cu aceleași străzi de pământ, a încercat să dreagă busuiocul din postura de consilier local. În primul mandat, a fost reprezentatul “Cirque du Sard” în consiliul local, iar acum mai vrea o tură sub fustele unui așa-zis partid înființat de soacră, mamă și nevastă sau așa ceva.

Puncte tari: dacă eram în America, Trifu ar fi purtat șapca MAGA și tricou Qanon. Dar suntem în România, așa că se rezumă la a sufla într-un corn de vacă (pe bune!) ca să își adune bizonii în campanie. Și reușește să strângă câțiva conspiraționiști săraci cu duhul, care cred în oculta locală și nu cred în COVID-19, dar pe care-i cară după el prin oraș și-i filmează profesionist în timp ce el toarnă platitudini și jumătăți de adevăr. Măcar apar și săracii oameni pe filmulețe.

Puncte slabe: fiind un semidoct cu agendă proprie, a reușit să se facă de râs cu brio în aproape fiecare ședință de consiliu local. Profilul de circar ar pune orice om de bun simț în gardă, iar, decât să votezi un asemenea specimen, mai bine stai acasă.

Am fi vrut să-i prezentăm pe toți cei de pe lunga listă a doritorilor de scaun plătit cu 17-18.000 de lei pe lună, dar de restul nu știm ce să zicem altceva decât că sigur-sigur îi va vota familia lor.

De prieteni nu suntem prea siguri.

În episodul următor, ne distrăm cu dregătorii de județ.

Acest text este un pamflet.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comentarii

 1. dolfi

  miercuri, 02.09.2020 at 20:26

  Draga autorule, ai uitat cel mai bun candidat, Angela din Turturica!
  Cunoaste orasul, e respectuoasa, stie sa vanda si daca va fi Primar orasul va fi la fel ca pana acum si poate cu mai putine cheltuieli aiurea, ca biata de ea se multumeste cu putin, nu face „proiecte” sa puna „in valuare” chestii ca sa sifoneze prietenii bani cu nemiluita.
  Poate ca se va da cu samsarii imobiliari, pardon „dezvoltatorii” si va planta si mai multe blocuri printre case, fara acces cum trebuie si fara parcari.
  Ca doar traficantii de influenta nu se schimba. tot aia raman prin institutii!

 2. R

  joi, 03.09.2020 at 09:35

  Ca si concluzie ramanem la vot cu Plesa, ca restul chiar sunt de pamflet :circari si bufoni!

  • Pamfil

   joi, 03.09.2020 at 10:26

   ca si concluzie, muta-ti propaganda p-afara. unu nu-i fara pata!

 3. R

  joi, 03.09.2020 at 13:43

  Bun, și ce facem dacă nu candidează acel primar perfect , nu mai mergem la vot?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

4 octombrie: Festivitatea de deschidere a noului an universitar 2021-2022, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Publicat

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2021-2022 la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va avea loc luni, 4 octombrie, începând cu ora 12:00, în Piața Cetății din municipiu. 

Potrivit reprezentanțiilor UAB, pentru desfășurarea în siguranță a evenimentului, purtarea măștii este obligatorie, toți participanții sunt rugați să respecte distanțarea de aprox. 1.5 m, să evite aglomerația și să urmeze recomandările privitoare la activitățile în grupe restrânse, pe specializări, ulterioare festivității.

În funcție de evoluția situației epidemiei de Covid-19, vor fi anunțate din timp eventualele modificări organizatorice.
Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Angajații din Educație despre testarea pe banii lor: Dacă va fi obligatorie, dăm statul în judecată. Nu plătim eșecul imunizării

Publicat

Sindicatele din Educație avertizează că ”testarea obligatorie a salariaților din învățământ pe banii lor este ilegală” și că vor da statul în judecată, ”dacă guvernanții ne obligă să plătim pentru eșecul lor”.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” susțin că, prin Codul Muncii (art. 175), ”măsurile privind securitatea și sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligații financiare pentru salariați” și astfel orice sumă pentru asigurarea sănătății angajatului la locul de muncă trebuie asigurată de angajator.

Mai mult, sindicaliștii atrag atenția că ”Guvernul și-a asumat, încă din martie 2021, să vaccineze 70% din populație” și că ”eșecul guvernanților nu trebuie decontat de angajații din învățământ”.

Reacția angajaților din educație vine după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că profesorii și medicii ar urma să fie obligați să se vaccineze sau să se testeze periodic printr-o ordonanță de urgență.

Cîțu a spus că în momentul de față este în discuție care să fie cea mai bună măsură, dar că testarea oricum va fi solicitată, iar această procedură să fie plătită din banii angajaților din cele două domenii esențiale enunțate, potrivit edupedu.ro.

Sindicate: peste 60% dintre angajații din învățământ s-au vaccinat deja

Comunicatul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”:

”Testarea obligatorie a salariaților din învățământ pe banii lor este ilegală!

Vom da statul în judecată, dacă guvernanții ne obligă să plătim pentru eșecul lor.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret – federații sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar – avertizează Guvernul României că va ataca în justiție orice act prin care angajații din învățământ vor fi obligați să se testeze pe banii lor pentru depistarea COVID -19!

Înainte să aplice o astfel de măsură, prin care să oblige angajații din învățământ care nu s-au vaccinat împotriva COVID 19 să-și plătească testele, domnul prim-ministru ar trebui să lectureze Codul Muncii, care, la art. 175 alin (4) prevede că: „Măsurile privind securitatea și sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligații financiare pentru salariați“. Ținând cont de acest articol, și nu numai, orice sumă pentru asigurarea sănătății angajatului la locul de muncă trebuie asigurată de angajator. În plus, Guvernul și-a asumat, încă din martie 2021, să vaccineze 70% din populație, cifră care conducea la imunizarea de masă.

<Obiectivul nostru este ca până la finalul lui septembrie să vaccinăm 10,4 milioane de români, asta înseamnă 70% din populația activă, ceea ce înseamnă că trecem în partea cealaltă a pandemiei>, declara pe 16 martie a.c. premierul Florin Cîțu.

Dacă Guvernul își respecta obiectivul și, prin campaniile publice, determina 70% din populația României să se vaccineze, ajungeam la imunizarea de masa iar astăzi nu mai eram sub amenințarea acestui val 4. Eșecul guvernanților nu trebuie decontat de angajații din învățământ.

Având în vedere cele prezentate mai sus și ținând cont că peste 60% (193.430 de persoane) dintre angajații din învățământ s-au vaccinat deja, considerăm că orice act normativ prin care se vrea introducerea testării cu plată este atât ilegal, cât și imoral”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Date oficiale: 4.441 cazuri COVID în România, în 24 de ore. 71 decese noi, 741 pacienți la ATI. Situația din 16 septembrie

Publicat

Au fost înregistrate 4.441 cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise joi, 16 septembrie, de Grupul de Comunicare Strategică. Comparativ, marți erau raportate 4.004 cazuri noi.

Au fost confirmate 71 decese noi (cu o zi în urmă, erau raportate 81 decese în 24 de ore), iar 741 pacienți sunt internați la ATI (anterior 696).

Citește și ALBA: 40 de cazuri COVID confirmate în ultimele 24 de ore. Situația în localitățile din județ. Un nou deces

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate1.135.027 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.073.552 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.441 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 35.286 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 15.09.2021 (10:00) – 16.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 71 decese (35 bărbați și 36 femei),ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Alba,  Bihor, Brașov, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș,Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 71 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 2 la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 la categoria de vârstă 40-49 ani, 13 la categoria de vârstă 50-59 ani, 12 la categoria de vârstă 60-69 ani, 20 la categoria de vârstă 70-79 ani și 17 la categoria de vârstă peste 80 ani.

66 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

Peste 700 de pacienți la ATI. 12 dintre ei sunt copii

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.271. Dintre acestea, 741 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 182 sunt minori, 170 fiind internați în secții și 12 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.335.522 de teste RT-PCR și 2.789.771 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 18.946 de teste RT-PCR (8.610 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.336 la cerere) și 24.450 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 22.230 depersoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.668 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.438 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 326 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.144 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 527la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 15septembrie, 832 desancțiuni contravenționale, în valoare de199.480lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 4 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”.

Situația cazurilor noi pe județe / top incidență COVID

Județ/populație/cazuri noi/incidența COVID:

Satu Mare – 14676 – 107 – 2,79

Ilfov – 47455 – 246 – 2,14

Bistrița – Năsăud – 13173 – 82 – 1,93

Timiș – 57316 – 260 – 1,93

Mun. București – 192273 – 604 – 1,93

Maramureș – 21973 – 146 – 1,76

Cluj – 60308 – 171 – 1,72

Constanța – 45033 – 212 – 1,37

Teleorman – 14632 – 49 – 1,34

Suceava – 26250 – 156 – 1,33

Dolj – 28231 – 202 – 1,23

Giurgiu – 11613 – 40 – 1,19

Botoșani – 15044 – 76 – 1,13

Sălaj – 11377 – 48 – 1,07

Bacău – 27593 – 77 – 1,01

Caraș – Severin – 12115 – 41 – 1,01

Olt – 15400 – 77 – 1,00

Neamț – 20073 – 80 – 0,96

Sibiu – 27462 – 72 – 0,96

Călărași – 10792 – 65 – 0,95

Galați – 28794 – 85 – 0,94

Prahova – 36932 – 114 – 0,94

Arad – 24614 – 115 – 0,92

Vaslui – 16901 – 101 – 0,92

Iași – 44335 – 169 – 0,88

Vrancea – 11241 – 45 – 0,82

Brașov – 44728 – 87 – 0,80

Vâlcea – 16967 – 54 – 0,77

Alba – 21840 – 39 – 0,76 (40 cazuri noi, potrivit situației DSP Alba)

Mehedinți – 8719 – 35 – 0,75

Ialomița – 11200 – 22 – 0,72

Hunedoara – 23623 – 57 – 0,71

Bihor – 30082 – 82 – 0,67

Dâmbovița – 23229 – 53 – 0,63

Gorj – 9637 – 42 – 0,62

Argeș – 28197 – 42 – 0,58

Mureș – 24584 – 47 – 0,58

Tulcea – 8710 – 16 – 0,55

Buzău – 13021 – 33 – 0,41

Brăila – 13641 – 37 – 0,38

Harghita – 8543 – 31 – 0,37

Covasna – 8678 – 13 – 0,25

Cazuri noi nealocate pe județe: 290 (numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus; conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică și atribuite cazurile pozitive județului/localității de care aparțin persoanele infectate).

Cazuri din străinătate: 21 (cazuri ale unor cetățeni care au venit în România fiind infectați în alte țări).

sursă: Grupul de Comunicare Strategică

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 40 de cazuri COVID confirmate în ultimele 24 de ore. Situația în localitățile din județ. Un deces nou

Publicat

Au fost confirmate 40 de cazuri COVID noi în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP), joi, 16 septembrie.

Cu o zi în urmă erau 66 de cazuri noi.

Localitățile din județ în care au fost raportate cazuri noi (în ultimele 24 de ore):

Mediul urban: 25 de cazuri noi

Alba Iulia: 13 cazuri

Cugir: 5 cazuri

Blaj: 4 cazuri

Sebeș: 1 caz

Teiuș: 1 caz

Baia de Arieș: 1 caz

Mediul rural: 15 cazuri noi

Unirea: 4 cazuri

Bistra: 2 cazuri

Câlnic: 1 caz

Cenade: 1 caz

Daia Română: 1 caz

Livezile: 1 caz

Sâncel: 1 caz

Sântimbru: 1 caz

Sohodol: 1 caz

Șona: 1 caz

Vadu Moților: 1 caz

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 0,76 (anterior 0,69).

De la începutul pandemiei, au fost 21.951 cazuri confirmate, 20.717 persoane vindecate, 679 decese.

Miercuri, în Alba au fost prelucrate în total 546 de probe (191 la DSP și 355 la SJU).

Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 254.299.

UPDATE: A fost înregistrat un nou deces. Este vorba despre o femeie de 78 de ani (Săsciori), nevaccinată, care avea și alte afecțiuni.

Numărul de cazuri active pe localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba, perioada de referință 2-15 septembrie):

Mediul urban:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19:

Ocna Mureș – 36 cazuri – 2,59 (anterior 2,59)

Blaj – 35 cazuri – 1,69 (anterior 1,50)

Aiud – 38 cazuri – 1,50 (anterior 1,31)

Alba Iulia – 80 cazuri – 1,05 (anterior 0,94)

Sebeș – 27 cazuri – 0,82 (anterior 0,73)

Câmpeni – 5 cazuri – 0,69 (anterior 0,41)

Teiuș – 5 cazuri – 0,69 (anterior 0,69)

Zlatna – 4 cazuri – 0,51 (anterior 0,51)

Cugir – 8 cazuri – 0,31 (anterior 0,20)

Mediul rural:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19

Sâncel – 7 cazuri – 2,69 (anterior 2,69)

Cenade – 2 cazuri – 1,94 (anterior 1,94)

Vințu de Jos – 8 cazuri – 1,45 (anterior 1,45)

Poiana Vadului – 1 caz – 0,95 (anterior 0,95)

Unirea – 4 cazuri – 0,82 (anterior 0,82)

Lopadea Nouă – 2 cazuri – 0,79 (anterior 0,79)

Rădești – 1 caz – 0,78 (anterior 0,78)

Meteș – 2 cazuri – 0,71 (anterior 0,71)

Bistra – 3 cazuri – 0,66 (anterior 0,66)

Valea Lungă – 2 cazuri  – 0,64 (anterior 0,64)

Cergău – 1 caz – 0,61 (anterior 0,61)

Berghin – 1 caz – 0,52 (anterior 0,52)

Mirăslău – 1 caz – 0,51 (anterior 0,51)

Crăciunelu de Jos – 1 caz – 0,47 (anterior 0,47)

Săsciori – 3 cazuri – 0,46 (anterior 0,46)

Galda de Jos – 2 cazuri – 0,45 (anterior 0,45)

Săliștea – 1 caz – 0,43 (anterior 0,00)

Șugag – 1 caz – 0,35 (anterior 0,35)

Cetatea de Baltă – 1 caz – 0,33 (anterior 0,33)

Sântimbru – 1 caz – 0,33 (anterior 0,33)

Ighiu – 1 caz – 0,14 (anterior 0,14)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate