Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO | EUROPARLAMENTARE 2014 în ALBA: Cum au votat politicienii. Declaraţii: Dumitrel, Dîrzu, Hava, Atanasiu, Roman

Publicat

YouTube video

Printre alegătorii care s-au prezentat, duminică, 25 mai, la votul pentru desemnarea celor 32 de europarlamentari români s-au aflat şi reprezentanţii partidelor politice şi ai autorităţilor locale din Alba.

Alba24 vă prezintă imagini şi declaraţii ale acestora din postura de simplu cetăţean cu drept de vot şi aşteptările lor în urma acestui scrutin.

 

 

Printre primii care au mers la secţia de votare pentru a-şi exprima opţiunea pentru europarlamentare a fost preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, însoțit de soția sa. Acesta a mers la vot la Secţia nr. 22, la Şcoala „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, la ora 8.00.

„Am votat pentru cei care pot să facă ceva bine în România şi pe care îi ştiţi. Am votat pentru ce-şi doresc românii. M-aş bucura ca locuitorii din Alba să meargă la vot, măcar pentru a demonstra că ne dorim să fim în Europa.

Îmi doresc să câştigăm în judeţul Alba, să avem un bun scor pe ţară şi îmi doresc foarte mult ca, de mâine, dreapta să fie unită. Ne aşteptăm la un scor de aproximativ 40% pentru PDL”,a  declarat Dumitrel.

YouTube video

De la ora 9.00, s-a prezentat la vot şi preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu. A fost prezent, împreună cu soţia, la Secţia nr.1 din Alba Iulia, amenajată la Centrul de zi pentru persoane vârstnice, de pe strada Libertăţii.

“Sperăm ca toţi românii să meargă la vot, să voteze pentru o Românie puternică. Am votat pentru ca România să fie bine reprezentată în Parlamentul European, pentru ca aceia care o vor reprezenta să fie mai aplecaţi asupra problemelor din România”, a spus Dîrzu.

YouTube video

În jurul orei 10.20, primarul Mircea Hava a ajuns la secţia de votare de la Şcoala “Mihai Eminescu” din Alba Iulia, alături de soţie. Liderul PDL Alba a confirmat că dintotdeauna şi-am dorit “o dreaptă unită” şi că se aşteaptă ca rezultatele din Alba la alegerile europarlamentare să fie foarte bune.

„Am votat pentru un Parlament European cu oameni competenţi, oameni care au dovedit că ştiu să facă nu cu oameni care se duc acolo ca să câştige nu ştiu câte mii de euro pe lună şi să spună că sunt români. Am votat pentru eficienţă, pentru competenţă şi pentru Europa”, a spus Mircea Hava.

Întrebat de jurnalişti dacă nu îi este teamă ca vor fi fraudate alegerile, a răspuns: „Nu mă tem pentru că nu este prima dată când organizăm, participăm la alegeri. Avem oameni foarte buni în secţii nu se poate face nimic decât dacă cumva se schimbă sacii pe drumj sau chestiuni de genul acesta. Dar asta sunt de domeniul imposibilului. Deci nu se poate frauda. Aici nu, în Alba Iulia şi în judeţul Alba nu. În alte părţi, dincolo de arcul carpatic, unde sunt alţii cei care organizează, care sunt la butoane, da. Acolo nu că mă tem sunt sigur că se va băga mâna, cum s-a băgat tot timpul, în sacul cu voturi pentru că aşa sunt obişnuiţi. Acesta este modul lor de a fi.”

Despre unificarea dreptei, Mircea Hava susţine că „este obligatoriu, dacă vrem să ne mai numim oameni politici cei care suntem de dreapta, pentru că vă spun un lucru, uitaţi-vă la toată dreapta care este masată, este aici în Transilvania. Oare de ce? Pentru că aici se munceşte, aici oamenii plătesc taxe, aici oamenii ştiu ce înseamnă şi mâine şi poimâine şi greu şi bine. Pentru oamenii de aici nu Dumnezeu este Ministerul Agriculturii care dă ploaie atunci când dă şi se ocupă ceea ce fac şi fac bine. Uitaţi-vă dincolo de arcul carpatic unde scorurile sunt de 100 şi ceva la sută, unde se câştigă tot timpul. În momentul în care nu ne unim, putem să ne luăm gândul de la democraţie, de la alegeri liberi pentru că tot timpul vom fi la cheremul votului din alte părţi. Unindu-ne, câştigăm şi putere, putem să facem şi o dreaptă până în 40 la sută ca procente…

Obligatoriu trebuie să avem această dreaptă pentru că altfel vorbim degeaba. Vă spuneam este unul dintre marile mele proiecte politice şi doresc din suflet să putem scăpa de orgolii, să putem scăpa de cei care ne încurcă şi să facem odată ceea ce aşteaptă şi foarte mulţi oameni de la noi”.

Liderul PDL Alba nu exclude şi participarea PMP la unificarea dreptei, alături de PDL şi PNL: „Dacă doresc să vină, cu toată plăcerea. Partidul este făcut din oameni. Eu nu vreau să facem o dreaptă şi să dăm certificate tu eşti de dreapta, tu nu eşti de dreapta. Cei de la Mişcarea Populară, o doamnă, au încercat să ne dea certificate de oameni de dreapta. Noi nu dăm certificate de oameni de dreapta, noi îi aşteptăm pe toţi cei care s-au mişcat în dreapta şi toţi care fac o politică de dreapta – Mişcarea Populară, Forţa Civică -, dar cele două partide care trebuie să discute serios sunt PDL şi PNL. Eu cred că astăzi s-a trecut peste orgolii şi ceea ce ne despărţea, pentru că niciodată nu ne-a despărţit doctrina şi ceea ce vrem să facem, ne-au despărţit nişte oameni. Ei ăştia s-au cam dus prin alte părţi, alţii s-au dus s-au reînscris, dar şi-au dovedit capacităţile de oameni de dreapta. Pentru că a fi om de dreapta trebuie să crezi prima dată în morala creştină şi în morala creştină nu scrie că poţi să trădezi o dată, de două ori, de trei ori şi să ţi-l înjuri pe acela cu care înainte împărţeai bucata de pâine”.

S-a referit mai degrabă la o unificare prin fuziune, faţă de varianta alianţei: „Alianţă este un lucru în care ne obosim degeaba. Este o oboseală degeaba, o să fie mult zgomot. Obligatoriu fuziune, pentru că numai aşa se poate lucra. În alianţă ne adunăm, aplaudăm, stăm frumos pe sticlă însă prin spate încep tot felul de discuţii. Eu îmi amintesc de DA, ce a fost, ce să mai discutăm, în care la alegeri pentru că prezidentul era de o parte nu ne-a mai interesat nimic şi toată lumea avea alte probleme. Într-o fuziune discuţi altfel, eşti în acelaşi partid, acelaşi statut, aceeaşi ţintă, nedeclarativă, o ai pur şi simplu.”

Citeşte şi EUROPARLAMENTARE 2014 la Cugir: Primarul Adrian Teban a votat cu speranţă pentru tineri şi pentru dezvoltarea oraşului

În jurul orei 11.00, la vot a ajuns şi Teodor Atanasiu, liderul PNL Alba. Senatorul liberal a venit singur la Secţia de votare nr. 14, de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 9 de pe strada Vasile Goldiş. Şi el a vorbit despre unificarea dreptei, confirmând că a menţionat de această iniţiativă încă de acum patru luni şi că speră ca după alegeri să se şi întâmple.

„În primul rând am venit cu sentimente astăzi la vot. Am venit cu sentimentul plăcut că în sfârşit şi eu pot să influenţez politica europeană şi bineînţeles am venit şi cu gândul de a vota cea mai bună echipă pe care o putem da Parlamentului European şi cu speranţa că vom avea un conjudeţean în Parlamentul European”, a declarat Atanasiu.

Despre „unificarea dreptei”: „Eu spun acest lucru de vreo patru luni. De fapt cred că am fost doi politicieni în România care am vorbit anul acesta, la începutul anului, despre unificarea dreptei: eu şi Traian Băsescu. Traian Băsescu vedea unificarea dreptei prin spargerea PDL-ului în patru şi apoi unirea lui înapoi, eu o vedeam prin unirea PNL cu PDL. Sper ca până la vacanţa parlamentară să avem un semnal consistent în unificarea dreptei, în fuziunea celor două partide desemnarea candidatului la prezidenţiale care să câştige alegerile în toamnă.

PNL a făcut parte din multe alianţe în ultimii 24 de ani şi am văzut că alianţele în România funcţionează foarte greu şi pe termen limitat de aceea cel mai practic este să facem o fuziune şi nu o alianţă”, susţine Teodor Atanasiu.

YouTube video

La ora 12.00, a ajuns la vot și vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, reprezentantul PNL Alba Iulia, însoțit de soția și fiica lui. Aceştia au votat la secţia amenajată la la Căminul pentru vârstnici din Alba Iulia.

„Am votat pentru ca Alba Iulia să rămână un oraș de dreapta, pentru Autostrada Sebeș – Turda, pentru Primul Ghiozdan, pentru Internet la țară, pentru lucruri făcute pentru oameni și nu pentru povești. Am votat pentru un tandem cu primarul Sibiului, astfel încât să schimbăm fața Ardealului și a județului în bine. Am făcut tot ceea ce a depins de mine. Astăzi, doar oamenii au puterea de schimba lucrurile. Eu sunt foarte liniștit că am făcut tot ceea ce s-a putut. Tot ceea ce îmi doresc este ca lumea să aibă spirit civic și să iasă la vot”, a spus Florin Roman, după ce a ieșit din secția de votare.

YouTube video

Citeşte şi EUROPARLAMENTARE 2014 – START VOT: Ghidul alegătorului. Cum, unde şi când puteţi vota. Rezultate alegeri şi declaraţii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax