Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO | EUROPARLAMENTARE 2014 în ALBA: Cum au votat politicienii. Declaraţii: Dumitrel, Dîrzu, Hava, Atanasiu, Roman


Publicat

Printre alegătorii care s-au prezentat, duminică, 25 mai, la votul pentru desemnarea celor 32 de europarlamentari români s-au aflat şi reprezentanţii partidelor politice şi ai autorităţilor locale din Alba.

Alba24 vă prezintă imagini şi declaraţii ale acestora din postura de simplu cetăţean cu drept de vot şi aşteptările lor în urma acestui scrutin.

 

 

Printre primii care au mers la secţia de votare pentru a-şi exprima opţiunea pentru europarlamentare a fost preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, însoțit de soția sa. Acesta a mers la vot la Secţia nr. 22, la Şcoala „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, la ora 8.00.

„Am votat pentru cei care pot să facă ceva bine în România şi pe care îi ştiţi. Am votat pentru ce-şi doresc românii. M-aş bucura ca locuitorii din Alba să meargă la vot, măcar pentru a demonstra că ne dorim să fim în Europa.

Îmi doresc să câştigăm în judeţul Alba, să avem un bun scor pe ţară şi îmi doresc foarte mult ca, de mâine, dreapta să fie unită. Ne aşteptăm la un scor de aproximativ 40% pentru PDL”,a  declarat Dumitrel.

De la ora 9.00, s-a prezentat la vot şi preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu. A fost prezent, împreună cu soţia, la Secţia nr.1 din Alba Iulia, amenajată la Centrul de zi pentru persoane vârstnice, de pe strada Libertăţii.

“Sperăm ca toţi românii să meargă la vot, să voteze pentru o Românie puternică. Am votat pentru ca România să fie bine reprezentată în Parlamentul European, pentru ca aceia care o vor reprezenta să fie mai aplecaţi asupra problemelor din România”, a spus Dîrzu.

În jurul orei 10.20, primarul Mircea Hava a ajuns la secţia de votare de la Şcoala “Mihai Eminescu” din Alba Iulia, alături de soţie. Liderul PDL Alba a confirmat că dintotdeauna şi-am dorit “o dreaptă unită” şi că se aşteaptă ca rezultatele din Alba la alegerile europarlamentare să fie foarte bune.

„Am votat pentru un Parlament European cu oameni competenţi, oameni care au dovedit că ştiu să facă nu cu oameni care se duc acolo ca să câştige nu ştiu câte mii de euro pe lună şi să spună că sunt români. Am votat pentru eficienţă, pentru competenţă şi pentru Europa”, a spus Mircea Hava.

Întrebat de jurnalişti dacă nu îi este teamă ca vor fi fraudate alegerile, a răspuns: „Nu mă tem pentru că nu este prima dată când organizăm, participăm la alegeri. Avem oameni foarte buni în secţii nu se poate face nimic decât dacă cumva se schimbă sacii pe drumj sau chestiuni de genul acesta. Dar asta sunt de domeniul imposibilului. Deci nu se poate frauda. Aici nu, în Alba Iulia şi în judeţul Alba nu. În alte părţi, dincolo de arcul carpatic, unde sunt alţii cei care organizează, care sunt la butoane, da. Acolo nu că mă tem sunt sigur că se va băga mâna, cum s-a băgat tot timpul, în sacul cu voturi pentru că aşa sunt obişnuiţi. Acesta este modul lor de a fi.”

Despre unificarea dreptei, Mircea Hava susţine că „este obligatoriu, dacă vrem să ne mai numim oameni politici cei care suntem de dreapta, pentru că vă spun un lucru, uitaţi-vă la toată dreapta care este masată, este aici în Transilvania. Oare de ce? Pentru că aici se munceşte, aici oamenii plătesc taxe, aici oamenii ştiu ce înseamnă şi mâine şi poimâine şi greu şi bine. Pentru oamenii de aici nu Dumnezeu este Ministerul Agriculturii care dă ploaie atunci când dă şi se ocupă ceea ce fac şi fac bine. Uitaţi-vă dincolo de arcul carpatic unde scorurile sunt de 100 şi ceva la sută, unde se câştigă tot timpul. În momentul în care nu ne unim, putem să ne luăm gândul de la democraţie, de la alegeri liberi pentru că tot timpul vom fi la cheremul votului din alte părţi. Unindu-ne, câştigăm şi putere, putem să facem şi o dreaptă până în 40 la sută ca procente…

Obligatoriu trebuie să avem această dreaptă pentru că altfel vorbim degeaba. Vă spuneam este unul dintre marile mele proiecte politice şi doresc din suflet să putem scăpa de orgolii, să putem scăpa de cei care ne încurcă şi să facem odată ceea ce aşteaptă şi foarte mulţi oameni de la noi”.

Liderul PDL Alba nu exclude şi participarea PMP la unificarea dreptei, alături de PDL şi PNL: „Dacă doresc să vină, cu toată plăcerea. Partidul este făcut din oameni. Eu nu vreau să facem o dreaptă şi să dăm certificate tu eşti de dreapta, tu nu eşti de dreapta. Cei de la Mişcarea Populară, o doamnă, au încercat să ne dea certificate de oameni de dreapta. Noi nu dăm certificate de oameni de dreapta, noi îi aşteptăm pe toţi cei care s-au mişcat în dreapta şi toţi care fac o politică de dreapta – Mişcarea Populară, Forţa Civică -, dar cele două partide care trebuie să discute serios sunt PDL şi PNL. Eu cred că astăzi s-a trecut peste orgolii şi ceea ce ne despărţea, pentru că niciodată nu ne-a despărţit doctrina şi ceea ce vrem să facem, ne-au despărţit nişte oameni. Ei ăştia s-au cam dus prin alte părţi, alţii s-au dus s-au reînscris, dar şi-au dovedit capacităţile de oameni de dreapta. Pentru că a fi om de dreapta trebuie să crezi prima dată în morala creştină şi în morala creştină nu scrie că poţi să trădezi o dată, de două ori, de trei ori şi să ţi-l înjuri pe acela cu care înainte împărţeai bucata de pâine”.

S-a referit mai degrabă la o unificare prin fuziune, faţă de varianta alianţei: „Alianţă este un lucru în care ne obosim degeaba. Este o oboseală degeaba, o să fie mult zgomot. Obligatoriu fuziune, pentru că numai aşa se poate lucra. În alianţă ne adunăm, aplaudăm, stăm frumos pe sticlă însă prin spate încep tot felul de discuţii. Eu îmi amintesc de DA, ce a fost, ce să mai discutăm, în care la alegeri pentru că prezidentul era de o parte nu ne-a mai interesat nimic şi toată lumea avea alte probleme. Într-o fuziune discuţi altfel, eşti în acelaşi partid, acelaşi statut, aceeaşi ţintă, nedeclarativă, o ai pur şi simplu.”

Citeşte şi EUROPARLAMENTARE 2014 la Cugir: Primarul Adrian Teban a votat cu speranţă pentru tineri şi pentru dezvoltarea oraşului

În jurul orei 11.00, la vot a ajuns şi Teodor Atanasiu, liderul PNL Alba. Senatorul liberal a venit singur la Secţia de votare nr. 14, de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 9 de pe strada Vasile Goldiş. Şi el a vorbit despre unificarea dreptei, confirmând că a menţionat de această iniţiativă încă de acum patru luni şi că speră ca după alegeri să se şi întâmple.

„În primul rând am venit cu sentimente astăzi la vot. Am venit cu sentimentul plăcut că în sfârşit şi eu pot să influenţez politica europeană şi bineînţeles am venit şi cu gândul de a vota cea mai bună echipă pe care o putem da Parlamentului European şi cu speranţa că vom avea un conjudeţean în Parlamentul European”, a declarat Atanasiu.

Despre „unificarea dreptei”: „Eu spun acest lucru de vreo patru luni. De fapt cred că am fost doi politicieni în România care am vorbit anul acesta, la începutul anului, despre unificarea dreptei: eu şi Traian Băsescu. Traian Băsescu vedea unificarea dreptei prin spargerea PDL-ului în patru şi apoi unirea lui înapoi, eu o vedeam prin unirea PNL cu PDL. Sper ca până la vacanţa parlamentară să avem un semnal consistent în unificarea dreptei, în fuziunea celor două partide desemnarea candidatului la prezidenţiale care să câştige alegerile în toamnă.

PNL a făcut parte din multe alianţe în ultimii 24 de ani şi am văzut că alianţele în România funcţionează foarte greu şi pe termen limitat de aceea cel mai practic este să facem o fuziune şi nu o alianţă”, susţine Teodor Atanasiu.

La ora 12.00, a ajuns la vot și vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, reprezentantul PNL Alba Iulia, însoțit de soția și fiica lui. Aceştia au votat la secţia amenajată la la Căminul pentru vârstnici din Alba Iulia.

„Am votat pentru ca Alba Iulia să rămână un oraș de dreapta, pentru Autostrada Sebeș – Turda, pentru Primul Ghiozdan, pentru Internet la țară, pentru lucruri făcute pentru oameni și nu pentru povești. Am votat pentru un tandem cu primarul Sibiului, astfel încât să schimbăm fața Ardealului și a județului în bine. Am făcut tot ceea ce a depins de mine. Astăzi, doar oamenii au puterea de schimba lucrurile. Eu sunt foarte liniștit că am făcut tot ceea ce s-a putut. Tot ceea ce îmi doresc este ca lumea să aibă spirit civic și să iasă la vot”, a spus Florin Roman, după ce a ieșit din secția de votare.

Citeşte şi EUROPARLAMENTARE 2014 – START VOT: Ghidul alegătorului. Cum, unde şi când puteţi vota. Rezultate alegeri şi declaraţii



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Cinci oameni de fotbal din Alba au obținut o performanță istorică pentru o echipă din Sibiu. Campionii noștri de la Șelimbăr

Publicat

Performanta importanta realizata de cinci oameni de fotbal din Alba la echipa Viitorul Șelimbăr din județul Sibiu. Au reușit să o promoveze în Liga a II-a.

Viitorul Șelimbăr, una dintre echipele care a scris o fila importanta de istorie în sezonul de Liga a III-a recent încheiat, a avut în componenta echipei și cinci membrii în staff din județul Alba.

Pe lângă faptul că au reușit sa promoveze în Liga a II-a cei de la Viitorul Șelimbăr au încheiat sezonul fără înfrângere, fiind singura formație din România cu 16 victorii și doua remize.

Campionii noștri de la Șelimbăr

Cei cinci membrii din staff-ul nou-promovatei în Liga a II-a sunt președintele Claudiu Furdui, implicat și el în trecut în fotbalul județean la ASC Pianu și Mureșul Vintu de Jos, acesta fiind alaturi de Viitorul Șelimbăr încă din Liga a IV-a.

Ofițerul de presă Cătălin Crăciun (fost jurnalist de sport la Alba 24, director sportiv la Mureșul Vintu de Jos, Performanța Ighiu sau ofițer de presa la FC Unirea Alba Iulia).

Mijlocașul Daniel Tătar, originar din Blaj, fostul jucător al Unirii Alba Iulia s-a stabilit la Sibiu de câțiva ani și a pus umărul serios la performanța izbutita de echipa din Șelimbăr.

Andrei Roșu, jucătorul crescut de Alexandru Kalanyos, trecut și prin curtea celor de la FCSB a fost om de baza la echipa antrenata de fostul fundaș stânga al Unirii Alba Iulia, Florin Maxim.

Fundașul stânga Daniel Groza, este originar din Daia Română.

Fotbalistul, trecut prin curtea celor de la Dinamo București a pus și el umărul la performanta grupării din Șelimbăr în special în prima parte a sezonului.

În retur o accidentare l-a ținut departe de dreptunghiul verde.

Viitorul Șelimbăr a promovat în Liga a II-a după meciurile de baraj cu Crișul Chișineu-Criș și Măgura Cisnădiei.

Acum formația de lângă Sibiu se pregătește de meciuri cu echipele de tradiție a țării noastre.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Date oficiale: 69 cazuri COVID în România, în ultimele 24 de ore. 30 decese, 229 pacienți la ATI. Situația din 13 iunie

Publicat

Au fost raportate 69 noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, la nivel național, potrivit datelor transmise duminică, 13 iunie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 30 decese noi, 21 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății. 229 de pacienți sunt internați la ATI.

Citește și ALBA: Șase cazuri COVID confirmate în ultimele 24 de ore. Incidența actualizată în localitățile din județ

Grupul de Comunicare Strategică:

Până astăzi, 13 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.726 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.044.237 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 69 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

JudețNumăr de cazuri confirmate(total)Număr de cazuri nou confirmateIncidența  înregistrată la 14 zile
Alba2125770,22
Arad2365200,13
Argeș2741050,17
Bacău2604810,06
Bihor2926410,17
Bistrița-Năsăud1186810,05
Botoșani1416730,07
Brașov4366900,12
Brăila1328300,1
Buzău1257700,07
Caraș-Severin1147100,17
Călărași1005130,05
Cluj5751460,14
Constanța4292820,09
Covasna854920,11
Dâmbovița2248630,1
Dolj2661420,08
Galați2762600,14
Giurgiu1101500,07
Gorj9206-1**0,02
Harghita827620,08
Hunedoara2286300,06
Ialomița1077810,11
Iași4238230,08
Ilfov4507850,12
Maramureș2038220,06
Mehedinți833200,07
Mureș2394410,11
Neamț1895310,13
Olt1459610,09
Prahova3532050,25
Satu Mare1297800,05
Sălaj1094120,08
Sibiu2649300,15
Suceava2420110,07
Teleorman1370810,11
Timiș5430950,11
Tulcea843100,05
Vaslui1597400,08
Vâlcea1642750,12
Vrancea1068510,07
Mun. București18356640,14

Până astăzi, 31.834 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 12.06.2021 (10:00) – 13.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 30 de decese (14 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Brăila, Constanța, Iași, Mehedinți, Olt și Municipiul București.

21 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

Astfel, 1 deces s-a produs în luna octombrie 2020, 8 în noiembrie 2020, 4 în decembrie 2020, 1 în ianuarie 2021, 4 în martie 2021 și 3 în aprilie 2021, în județele Argeș, Bihor, Olt și Iași.

Dintre cele 30 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 la categoria 50-59 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.172. Dintre acestea, 229 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.109.383 de teste RT-PCR și 1.283.203 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 9.543 de teste RT-PCR (3.361 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.182 la cerere) și 6.311 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 2.842 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.459 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 22.515 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 74 de persoane.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Șase cazuri COVID confirmate în ultimele 24 de ore. Incidența actualizată în localitățile din județ

Publicat

Au fost înregistrate șase cazuri noi COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise de DSP Alba duminică, 13 iunie.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, 21.369 de persoane au fost confirmate pozitiv. De asemenea, 20.566 de persoane s-au vindecat și au fost înregistrate 704 decese.

Sâmbătă, în Alba au fost prelucrate 164 probe, la SJU. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 222.095.

Lista localităților cu cazuri confirmate în ultimele 24 de ore:

Alba Iulia – 1

Baia de Arieș – 1

Câmpeni – 1

Cetatea de Baltă – 1

Ciugud – 1

Gârda de Sus – 1

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 0,22 (anterior 0,24):

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19:

Alba Iulia – 32 cazuri – 0,42 (anterior 0,43)

Câmpeni – 3 cazuri – 0,41 (anterior 0,55)

Blaj – 7 cazuri – 0,34 (anterior 0,39)

Sebeș – 11 cazuri – 0,33 (anterior 0,30)

Baia de Arieș – 1 caz – 0,26 (anterior 0,26)

Abrud – 1 caz – 0,19 (anterior 0,19)

Cugir – 4 cazuri – 0,16 (anterior 0,16)

Teiuș – 1 caz – 0,14 (anterior 0,14)

Aiud – 1 caz – 0,04 (anterior 0,04)

Ocna Mureș – 0 cazuri – 0,00 (anterior 0,00)

Zlatna – 0 cazuri – 0,00 (anterior 0,13)

Mediul rural:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19

Șpring – 5 cazuri – 1,92 (anterior 1,92)

Gârda de Sus – 2 cazuri – 1,32 (anterior 1,32)

Crăciunelu de Jos – 2 cazuri – 0,94

Cetatea de Baltă – 2 cazuri – 0,65

Ciugud – 2 cazuri – 0,62

Roșia de Secaș – 1 caz – 0,62

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Tranzacția prin care Orange înghite Telekom România a ajuns pe masa Comisiei Europene. Ce schimbări ar produce în piața telecom

Publicat

Tranzacția prin care Orange va prelua 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) a fost notificată oficial în această lună la Comisia Europeană, arată datele Executivului european.

Potrivit Hotnews.ro dacă tranzacția este aprobată, românii care au internet fix, TV, telefonie fixă ori pachete de servicii fix-mobile de la Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) ar putea deveni în acest an clienți ai Orange, așa cum s-a întâmplat cu clienții UPC după ce operatorul de comunicații prin cablu a fost cumpărat de Vodafone.

Orange România a anunțat în 9 noiembrie 2020 că a semnat acordul pentru achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (“TKR”), într-o tranzacție care va accelera, în mod semnificativ, strategia Orange de a deveni prima alegere a clienților pentru servicii convergente pe piața locală.

Orange va plăti un preț de achiziție total de 268 milioane €, fără exces sau deficit de trezorerie netă și considerând ajustările ce au loc de regulă la finalizarea tranzacției, ce corespunde unei valori economice a companiei de 497 milioane €, reprezentând 100% din capitalul Telekom Romania Communications și incluzând baza de clienți convergenți.

Telekom România este al doilea cel mai mare jucător de pe piața de servicii fixe de telecomunicații din România, cu o cifră de afaceri de 622 milioane €, raportată în 2019.

Prin infrastructura de rețea pe care o deține, TKR oferă servicii de telefonie fixă, internet în bandă largă și televiziune pentru 5 milioane de clienți, în timp ce 90.000 km de rețea de fibră optică conectează aproximativ 3 milioane de gospodării.

De asemenea, oferă servicii convergente fix-mobil pentru aproximativ 881.000 de clienți, la 30 iunie 2020, ca urmare a unui contract MVNO cu Telekom Romania Mobile.

Acești clienți vor migra către rețeaua mobilă Orange România după finalizarea tranzacției.

Datele Comisiei Europene arată că tranzacția Orange-Telekom România Communications (fostul Romtelecom) a fost notificată oficial în data de 8 iunie 2021.

Data provizorie stabilită pentru luarea unei decizii de către Comisia Europeană este 13 iulie 2021.

Ce s-ar schimba în piața de comunicații prin preluarea operațiunilor fixe ale Telekom de către Orange

Orange a anunțat în data de 9 noiembrie 2020 că a semnat cu grupul elen OTE acordul pentru achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) la prețul de 268 milioane de euro.

Telekom Romania Communications este deținută de grupul elen OTE (54,01% din acțiuni) și de statul român (45,99% din actiuni).

Dacă tranzacția primește aprobarea Comisiei Europene și a Consiliului Concurenței, ar însemna că românii care au internet fix, TV, telefonie fixă ori pachete de servicii fix-mobile de la Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) ar putea deveni de la sfârșitul anului viitor clienți ai Orange, așa cum s-a întâmplat cu clienții UPC după ce operatorul de comunicații prin cablu a fost cumpărat de Vodafone.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate