Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Europarlamentare 2014 | Șanse slabe pentru PDL Alba la candidat pe loc eligibil. Ion Dumitrel: „Am îndoieli că vom fi în primii 10”

Publicat

dumitrel

Deși se laudă că este cea mai puternică organizație județeană din țară, PDL Alba are șanse slabe la un candidat pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare ce vor avea loc în 25 mai 2014. Prezent miercuri în conferința de presă a PDL Alba, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a declarat că are îndoieli în ceea ce privește șansele județului Alba de a primi unul din primele 10 locuri pe listele europarlamentarelor. El a mai precizat că, într-o discuție cu președintele PDL Vasile Blaga, a cerut ca pe primele 10 locuri să fie puse „elite naționale, nu obligații politice”. PDL Alba a propus trei persoane pentru candidatura la europarlamentare, iar luni, 3 martie, va stabili care dintre cele trei nume va apărea pe listă.

După rezultatele alegerilor locale din iunie 2012, organizației județene a PDL Alba i-ar fi revenit dreptul la un candidat pe loc eligibil la europarlamentare, potrivit declarațiilor președintelui PDL Vasile Blaga, prezent la Alba Iulia la Conferința Județeană a PDL Alba, în 23 noiembrie 2013. Cu toate acestea, Ion Dumitrel a declarat „I-am cerut lui Blaga să facă o listă cu elite naționale nu obligații politice la europarlamentare, indiferent că se numește Alba, Arad, Brașov”.

Într-o variantă optimistă, PDL va obține aproximativ 8 locuri eligibile: „Nu știm dacă vom avea candidat pe loc eligibil la europarlamentare dar eu am îndoieli că vom fi în primii 10”.

Dumitrel: „Ruperea USL va avea un efect pozitiv asupra rezultatelor PDL la alegeri”

Totuși, cu sau fără loc eligibil, PDL Alba și-a propus un scor de peste 40%, potrivit lui Dumitrel, care susține că ruperea USL va avea un efect pozitiv asupra rezultatelor PDL la alegerile din acest an.

„Indiferent pe ce poziție va fi candidatul nostru, PDL are obligația în Alba să câștige alegerile în Alba cu peste 40%. Ne batem cu noi, nu cu PNL-ul nici cu PSD-ul. Noi i-am bătut când am luptat ca echipă județeană și o să-batem și la europarlamentare. Nici nu se pune problema. Problema noastră este obiectivul pe care ni l-am propus și pentru care muncim: ne dorim să avem peste 40 % la europarlamentare în județul Alba în 25 mai”, spune Dumitrel.

Pentru a vedea ce a declarat Vasile Blaga la Alba Iulia, citiți și:

VIDEO: Va avea Alba un candidat eligibil la europarlamentare? Vezi declarațiile lui Vasile Blaga și Mircea Hava

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. gigi

    joi, 27.02.2014 at 00:09

    normal daca mergeti cu eternul candidat de serviciu , dorin, omul de „companie” , de casa a lui pavele!

  2. gica

    joi, 27.02.2014 at 12:31

    daca voi tot cu dorin candidatul de serviciu, ce va mira ca e ca o piaza rea!.. si apoi primarul nu promoveaza ministri,………..care ii pot ameninta suprematia …voi chiar nu stiti pe cine slugiti ?
    nu mai sterge comentariul pt ca scriu adevarul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax