Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Europarlamentare: Cetățenii vor putea verifica online la ce secție de votare sunt arondați

Publicat

În data de 25 mai, cetățenii europeni vor avea posibilitatea să aleagă componența Parlamentului European pentru următorii 5 ani. Alegerile europarlamentare se apropie, iar începând de anul acesta alegătorii vor putea să verifice online la ce secție de vot trebuie să se prezinte.

Pentru alegerile europarlamentare din data de 25 mai, cetățenii vor putea să verifice online la ce secție de vot sunt arondați. Potrivit vicepreședintelui Autorității Electorale Parlamentare, Dan Vlaicu, primăriile din România sunt obligate ca, până la data de 20 aprilie, să introducă într-o bază de date numele și datele localnicilor, precum și secția la care aceștia vor vota. Oamenii vor putea verifica datele pe www.registrulelectoral.ro.

O altă noutate care vizează alegerile de anul acesta este că în urma tratatului de la Lisabona, care a intrat în vigoare din 2009, președintele Comisiei Europene (puterea executivă a UE) va fi ales în funcție de rezultatele alegerilor, iar funcţia va fi transformată într-una permanentă, de „președinte al Uniunii”, cu un mandat de 2 ani și jumătate.

Cei care nu se vor afla în oraș sau în țară în ziua votului vor putea vota la secțiile special amenajate.

În anul 2009, prezența la vot pentru alegerile europarlamentare în România a fost de 27%.

Citește și Ce procent a promis că scoate PNL Alba la alegerile europarlamentare: Vezi ce „ținte” le-a impus Antonescu liderilor organizațiilor din teritoriu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax