Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: România, pe locul 2 în Uniunea Europeană la capitolul cele mai tinere mame, cu vârsta medie de 25,8 ani

Publicat

mama si copilFemeile din România care devin mame fac acest lucru la vârsta medie de 25,8 ani, iar cele din Bulgaria la cea de 25,7 ani, acesta fiind de altfel cel mai scăzut nivel al indicatorului din întreaga Uniunea Europeană, relevă un studiu al Oficiului de statistică al UE (Eurostat), prezentat miercuri, transmite DPA.

Potrivit studiului, publicat în perspectiva Zilei Internaționale a Familiilor (15 mai) și realizat pe baza datelor disponibile în 2013, femeile din UE care devin mame prima dată fac acest lucru la vârsta medie de 28,7 ani.

În general, femeile din Europa Centrală și de Est dau naștere primului copil la o vârstă medie inferioară celor din alte state membre ale Uniunii Europene. Astfel, în Letonia, Estonia, Polonia, Lituania și Slovacia, femeile care devin mame fac acest lucru în jurul vârstei de 26 de ani, iar o femeie germană naște prima dată la vârsta medie de 29,3 ani.

Studiul mai indică faptul că 51,2% din femeile din UE nasc primul copil atunci când au vârste între 20 și 30 de ani, iar 40,6% devin mame după ce au depășit pragul de 30 de ani.

În plus, în anul 2013, într-un număr de 127.000 de cazuri de naștere a primului copil mamele au avut mai puțin de 20 de ani, iar în circa 65.500 de cazuri mamele au avut vârste de peste 40 de ani.

În România, rata nașterii primului copil de către mame tinere a fost de 15,6% din numărul total de nașteri la nivel național, țara noastră fiind urmată de Bulgaria (14,7%), Ungaria (11%), Slovacia (9,9%), Letonia (9,1%) și Marea Britanie (8,2%). Ratele cele mai mici se înregistrează în Cipru, Luxemburg (câte 2,4%), Olanda (2,2%), Slovenia (1,9%) și Italia (1,8%).

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax