Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 la clasa a VIII-a: MODELE de SUBIECTE şi BAREME de corectare, actualizate de Ministerul Educaţiei

Publicat

evaluare nationala

evaluare nationala Evaluarea Națională la clasa a VIII-a începe în 27 iunie, anul acesta. La categoria noutăţi, elevii vor avea de compus eseuri de 150 de cuvinte, mai mult decât până acum. Examenul fi supravegheat video-audio, iar înregistrările din sălile de examen vor fi verificate, prin sondaj, după fiecare probă. Rezultatele se vor afișa în 1 iulie.

MODELE de SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ  clasa a VIII-a 2016

Modele de subiecte şi bareme de corectare publicate de Ministerul Educaţiei

Limba română

EN_VIII_limba_romana_2016_var_model

EN_VIII_limba_romana_2016_bar_model

Matematică

EN_VIII_matematica_2016_var_model_LRO

EN_VIII_matematica_2016_bar_model_LRO

SUBIECTELE de la sesiunea specială de EVALUARE NAŢIONALĂ 2016, din perioada 7-8 iunie

Limba română

EN_limba_romana_2016_var_07

EN_limba_romana_2016_bar_07

Matematică

EN_matematica_2016_var_04_LRO

EN_matematica_2016_bar_04_LRO

Citeşte şi FOTO: SUBIECTE la Limba şi literatura română, Evaluare Naţională 2015: Basmul şi text argumentativ despre o sărbătoare

Vezi şi SIMULARE Limba Română:Doină populară şi articol de ziar – SUBIECTELE

AICI, mai multe subiecte.

Elevii prinși la copiat iau nota 1.

– se interzice candidaţilor la Evaluarea Națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop.

– candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi primiți în examen.

– se interzice candidaţilor la Evaluarea Națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

– se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Citește și EVALUARE NAŢIONALĂ 2017, clasa a VIII-a: MODELE de SUBIECTE, publicate de Ministerul Educaţiei. CALENDAR şi detalii despre examen »

– se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

– încălcarea regulilor menționate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit sau au transmis materialele interzise.

– candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă respectivă.

– înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a Evaluării Naționale și prevederile menționate și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen.

Calendar Evaluare Națională 2016:

15-17 iunie 2016: Înscrierea la Evaluarea Națională

17 iunie 2016: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

27 iunie 2016: Limba și literatura română – proba scrisă

28 iunie 2016: Limba și literatura maternă – proba scrisă

29 iunie 2016: Matematică – proba scrisă

1 iulie 2016: Afișarea rezultatelor (până la ora 16:00)

1 iulie 2016: Depunerea contestațiilor (orele 16:00 – 20:00)

2 – 4 iulie 2016: Rezolvarea contestațiilor

5 iulie 2016: Afișarea rezultatelor finale după contestații

Profesorii supraveghetori nu au voie să intre în sălile de examen cu telefoane mobile, cu calculatoare, cu orice alte mijloace electronice de comunicare, cu ziare, reviste sau cărți. Nu vor face parte din comisiile pentru Evaluarea Națională profesori care, în sesiuni anterioare, nu și-au îndeplinit corespunzător atribuțiile sau care au fost sancționați.

În școlile în care la examenele anterioare au existat nereguli grave la Evaluarea Naționala, comisiile județene pot să nominalizeze în comisiile pentru examen profesori de la alte școli. Tot în școlile cu grave nereguli la examenele anterioare, comisiile județene pot să suspende organizarea Evaluării Naționale.

La corectarea lucrărilor, dacă diferența dintre notele date de către cei doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, atunci nota finală este media aritmetică cu două zecimale, fară rotunjire, a acestor note. Dacă diferența este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectata de alți doi profesori, stabiliți de preşedintele comisiei, iar nota acordată de aceştia va fi cea finală.

Sălile de examen, sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și sălile în care se preiau, evaluează și depozitează lucrprile scrise sunt supravegheate cu camere video-audio funcționale. Până la începerea examenelor, comisiile județene de organizare a evaluării naționale și autoritățile administrației publice locale “iau toate măsurile” pentru “asigurarea dotării tuturor sălilor de examene cu camere funcționale de supraveghere video și audio”.

După fiecare examen, comisiile verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video. Dacă se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă sau în cazul în care există sesizări, verificarea se face pentru toate sălile de examen din școală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax