Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: SUBIECTE la Limba şi literatura română, Evaluare Naţională 2015: Basmul şi text argumentativ despre o sărbătoare

Publicat

sub1 Prima probă din cadrul examenului de Evaluare Naţională 2015 pentru elevii de clasa a VIII-a, proba scrisă la Limba şi literatura română, s-a desfăşurat luni, 22 iunie. La aceasta au fost aşteptaţi să participe aproape 3000 de elevi din Alba.

Candidaţii au primit un subiect pe baza unui basm şi un eseu despre Sânziene.

UPDATE: Luni, la primul subiect al evaluării la limba și literatura română, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza unui fragment din basmul lui Petre Ispirescu, „Lupul cel năzdrăvan și Făt-Frumos” de Petre Ispirescu. Tot la primul subiect, absolvenții de gimnaziu au avut de redactat o compunere de 150 — 250 de cuvinte în care să motiveze apartenența la specie a basmului popular „Lupul cel năzdrăvan și Făt-Frumos”, valorificând textul dat.

La subiectul al doilea, elevii au avut de rezolvat câteva cerințe pe baza textului „Este ziua iei românești, piesa vestimentară care nu se demodează niciodată”, semnat de Oana Antonescu, material care a apărut în ziarul Adevărul. Printre cerințele s-a numărat și redactarea unei narațiuni, în 80 — 150 de cuvinte, care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zi de sărbătoare.

La Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, elevii care au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională 2015 s-au arătat mulțumiți de ceea ce au făcut, precizând totodată că subiectele nu au fost grele.

Testările sunt susţinute în 74 de centre organizate în judeţul Alba. Lucrările elevilor vor fi corectate şi asistate de aproximativ 200 de profesori, în patru centre.

Citeşte şi SUBIECTELE și BAREMELE publicate de Ministerul Educației la Evaluare Națională 2015, proba la limba și literatura română

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Peste 2700 de elevi din Alba prezenţi la proba de Limba Română. Trei cazuri speciale, iar un elev a dat testarea în spital

Evaluarea Naţională a început anul acesta pentru absolvenţii de clasa a VIII-a luni, 22 iunie, cu proba de Limba şi literatura română. În 23 iunie va urma proba la Limba şi literatura maternă şi în 24 iunie la Matematică. Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, respectiv pe 30 iunie, cele finale, după rezolvarea contestaţiilor.

sub2 Din judeţul Alba sunt aşteptaţi să participe la testările din cadrul Evaluării Naţionale 3.200 de candidaţi. Testările la Evaluare Naţională sunt susţinute în 74 de centre de examen din judeţul Alba. Aproximativ 200 de profesori vor corecta şi asista lucrările elevilor de clasa a VIII-a, în patru centre din judeţ. Candidaţii trebuie să fie prezenţi în săli de la ora 8.30, iar de la ora 9.00 începe examenul.

Citeşte şi IŞJ Alba: ÎNSCRIERI la şcolile profesionale din judeţ, până în 25 iunie. Doar jumătate dintre locurile disponibile au fost ocupate

CALENDARUL examenului de EVALUARE NAŢIONALĂ 2015:

22 iunie 2015 – Limba şi literatura română – proba scrisă

23 iunie 2015 – Limba şi literatura maternă – proba scrisă

24 iunie 2015 – Matematică – proba scrisă

26 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)

26 iunie 2015 – Depunerea contestaţiilor (între orele 16.00 – 20.00)

27 – 29 iunie 2015 – Rezolvarea contestaţiilor

30 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

MODELE de SUBIECTE şi bareme de corectare pentru Evaluarea Națională 2015 

LIMBA şi LITERATURA ROMÂNĂ

Limba_si_literatura_romana

LIMBA MATERNĂ– germană, italiană, maghiară, sârbă, slovacă, ucraineană

Limba_si_literatura_materna

MATEMATICĂ

Matematica

AICI, modele de teste din anul 2014.

Conform unui ordin privind organizarea şi desfăşurarea evaluării naţionale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul şcolar 2014-2015 elevii trebuie să știe că:

– se interzice candidaţilor la Evaluarea Națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop.

– candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi primiți în examen.

– se interzice candidaţilor la Evaluarea Națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

– se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

– se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

– încălcarea regulilor menționate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit sau au transmis materialele interzise.

– candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă respectivă.

– înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a Evaluării Naționale și prevederile menționate și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen.

Citeşte şi ADMITERE la LICEU şi ŞCOLI profesionale 2015 în ALBA: GHIDUL candidatului. Locuri disponibile şi ultimele medii de intrare

Elevii care susţin în acest an proba la română la Evaluare Naţională 2015, au putut primi, față de anul trecut  şi subiecte despre genul dramatic. La gramatică, au fost introduse şi toate propoziţiile subordonate circumstanţiale condiţionale, concesive şi consecutive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax