Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020 în Alba: Nu au fost cazuri de elevi care să aibă temperatură la intrarea în școală. Precizări DSP

Publicat

În județul Alba, nu au fost cazuri de elevi absolvenți de clasa a VIII-a care să fi avut temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius, astfel încât să nu poată intra la examenul de Evaluare Națională 2020, prima probă de Limba și literatura română, potrivit datelor centralizate la DSP Alba.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat pentru Alba24 că nu au fost raportate, până luni la ora 10.00, situații în care elevi sau profesori prezentați în centrele de examen să fi avut temperatură mai mare față de cea de referință.

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: SUBIECTELE la Limba și literatura română, prima probă a examenului pentru absolvenții clasei a VIII-a

În ceea ce privește perioada de pregătire pentru examen (2-12 iunie), au fost două cazuri de elevi care au avut temperatură peste 37,3 grade Celsius. Pentru unul dintre ei, la prima măsurare cu termometru noncontact, temperatura a fost ușor mai mare, dar la a doua a fost mai mică. În celălalt caz, elevul avea temperatură, însă din alte cauze. În ambele situații, nu a fost confirmat COVID-19.

În județul Alba, aproape 3000 de elevi absolvenți de clasa a VIII-a sunt înscriși la Evaluare Națională în acest an. Sunt 59 de centre de examen.

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

Reamintim că, potrivit procedurii stabilite de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, la intrarea în spațiile de examen se face triaj epidemiologic.

La fiecare probă, la intrarea în unitatea de învățământ, personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și elevilor le este măsurată temperatura (nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius) de către cadrul medical care asigură asistența medicală pe întreaga durată de desfășurare a activității.

Măsurarea temperaturii se face cu termometrul noncontact; dacă este mai mare de 37,3 grade Celsius, se repetă măsurarea temperaturii de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute; măsurarea temperaturii se face la umbră, în paralel cu observarea clinică a simptomelor respiratorii (tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate detaliile despre examenul din acest an. Reguli, calendar, modele de subiecte

În situaţia în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară nu i se va permite accesul în unitatea de învăţământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului şi conduitei de tratament.

CALENDAR Evaluare Naţională 2020:

15 iunie: Limba şi literatura română – probă scrisă

17 iunie: Matematică – probă scrisă

18 iunie: Limba şi literatura maternă – probă scrisă

22 iunie: afişarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)

22-23 iunie: depunerea contestațiilor (22 iunie: între orele 16:00 – 19:00; 23 iunie – între orele 8.00-12.00)

23-26 iunie: soluționarea contestațiilor

27 iunie: afișarea rezultatelor finale.

Sesiunea specială pentru elevii care nu pot susține examenul în această perioadă, din motive medicale, se va desfășura în perioada 29 iunie – 1 iulie. Potrivit ministrului Educației, candidații care reușesc să susțină măcar o probă în sesiunea propriu-zisă nu vor fi obligați să o repete, se va ține cont de aceasta.

CALENDAR sesiune specială Evaluare Națională 2020:

29 iunie: Limba și literatura română – proba scrisă

30 iunie: Matematică – proba scrisă

1 iulie: Limba și literatura maternă – proba scrisă

Evaluarea Națională este examenul susținut de absolvenții gimnaziului la finalizarea clasei a VIII-a, iar nota obținută la aceste probe contează în proporție de 80 la intrarea în liceu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax