Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Examenul din acest an, pe broșuri. Precizări secretar de stat în Ministerul Educației

Publicat

examen

Probele scrise din cadrul examenului de Evaluare Națională 2021 se vor da, pentru prima dată, pe broșuri, precizează Ion Sorin, secretar de stat în Ministerul Educației.

Este vorba despre modelul testelor PISA, format ce presupune că subiectele de examen includ și spații pentru rezolvarea acestora, pe aceleași foi.

Citește și Modele de Subiecte la Evaluare Națională 2021. TOATE TESTELE de antrenament pentru examenul de clasa a VIII-a

”Încă din toamnă, modelele de subiecte au fost publicate pe acest format (al testelor PISA – n.r.). Asta nu înseamnă nici că subiectele vor fi mai dificile, nici că vor fi mai ușoare, ci doar forma lor de prezentare este diferiră. Am experimentat deja acest lucru. Suntem, nu mai știu, la al patrulea test de antrenament pe această structură și semnalele nu sunt rele din teritoriu.

Broșură înseamnă că de fapt subiectele nu mai vin pe o foaie distinctă și rezolvarea pe o altă foaie, cum se făcea până acum, ci subiectele de examen includ și spații pentru realizarea rezolvării”, a declarat secretarul de stat, pentru romanialibera.ro.

În acest an, Ministerul Educației ia în considerare ca examenele naționale să aibă și sesiuni speciale, pentru candidații care, din motive medicale, nu pot participa la datele stabilite inițial.

”Sesiune specială organizăm inclusiv la simulări, dar la modul în care  localitatea iese din carantină. Și se pot organiza. Se pot organiza simulări la nivel județean, cu subiecte elaborate de către Inspectoratul Școlar. Adică, până și la simulare am prevăzut acest lucru, iar la examene da, pot să vă spun că luăm în considerare și organizarea unei sesiuni speciale, la 14 zile după prima”, a menționat Ion Sorin.

Potrivit sursei citate, în viitor se iau în calcul și teste interdisciplinare.

”La clasa a VI-a  dăm de ceva ani teste interdisciplinare. De exemplu, la matematică și științe subiectele sunt din matematică, biologie, fizică în aceeași lucrare și plecând de la aceleași contexte. Deci, da, la un moment dat, sigur că va trebui să ajungem la teste interdisciplinare”, a spus secretarul de stat.

sursă: romanialibera.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax