Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Evaluare Națională 2024: peste 2.500 de elevi din Alba, așteptați să participe la examen. Marți, prima probă, la Română

Publicat

Evaluare Națională 2024: Peste 2.500 de elevi din Alba sunt așteptați să participe la examenul din acest an. Prima probă – cea de Română – începe marți, 25 iunie, de la ora 9.00. Elevii au acces în sălile de examen în intervalul orar 8.00-8.30.

În județul Alba sunt înscriși la examen 2.579 de elevi, potrivit datelor centralizate de IȘJ și comunicate pentru alba24.ro de către inspector școlar general adjunct Dan Cherecheș.

Citește și Evaluare Națională 2024. Modele de subiecte la ROMÂNĂ și MATEMATICĂ. Toate variantele pentru elevi, publicate de minister

La nivel național, peste 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului. Subiectele la Română Evaluare Națională 2024 vor fi publicate de minister.

Evaluare Națională 2024 în Alba. Organizare

Pentru desfășurarea probelor scrise ale examenului de Evaluare Națională 2024, în județul Alba au fost constituite următoarele centre:

  • 27 centre de examen pentru probele scrise ale examenului de Evaluare Națională
  • 2 centre zonale de evaluare – Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Alba Iulia și Seminarul Teologic Ortodox ,,Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia.

Comisia Județeană de Evaluare Națională a aprobat cererea de susţinere a probelor de examen la evaluarea națională în condiţii speciale de către 25 elevi.

Evaluare Națională 2024. Reguli

Elevii vor avea la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor. Acestea sunt primite sub formă de broșură.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Totodată, în sălile de examen este interzisă introducerea următoarelor obiecte: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea. Elevii au obligația de a lăsa aceste obiecte personale în sala de depozitare stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen. Cei care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi acceptați în examen. Probele sunt monitorizate audio-video.

Vezi Evaluare Națională 2024: Proba la Română, marți, 25 iunie. Ce trebuie să știe elevii de clasa a VIII-a. Recomandări și reguli

Evaluare Națională 2024. Calendar

  • 25 iunie 2024: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 27 iunie 2024: Matematică – probă scrisă
  • 28 iunie 2024: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 3 iulie 2024 (până la ora 14.00): afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 3 iulie 2024 (ora 16.00-ora 19.00) și 4 iulie 2024 (ora 8.00-ora 12.00): depunerea contestațiilor
  • 4 -9 iulie 2024: soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024: afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate