Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2024: rezultatele finale, publicate astăzi. Candidații află notele după contestații. Detalii despre admitere

Publicat

Evaluare Națională 2024: elevii care au participat la examen și au depus contestații află, astăzi, notele finale. Acestea pot fi mai mari sau mai mici față de cele inițiale.

Rezultatele finale ale examenului de evaluare naţională ale candidaţilor vor fi afișate tot anonimizat, cu codurile elevilor. Alba24 va publica rezultatele de îndată ce vor fi disponibile.

Anul acesta a fost un număr record de contestații în Alba: 416 față de 399, anul trecut. Au fost 210 contestații la Română și 204 la Matematică. Alte două au fost la limba maternă.

Evaluare Națională 2024: cum pot fi văzute lucrările corectate

Candidatul major şi părinţii/ reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene de organizare a evaluării naţionale vizualizarea lucrării/lucrărilor propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale, după etapa de soluţionare a contestaţiilor.

La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea şi/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Evaluare Națională 2024: publicarea ierarhiilor mediilor

Apoi, în 10 iulie, ministerul și inspectoratele școlare vor face publice ierarhiile mediilor la nivel județean, pentru admiterea la liceu.

ADMITERE LICEU 2024: GHID cu locuri și specializări la licee în ALBA, ultimele MEDII de intrare. Fișele de înscriere la liceu

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a se va desfășura în perioada 11-12 iulie, respectiv 15-22 iulie 2024.

Primul criteriu de departajare în cazul mediilor de admitere egale, la repartizare computerizată, va fi media din clasele V-VIII.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate