Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Evaluare națională clasa a VI-a 2023: testările au fost amânate pentru perioada 30-31 mai. Decizie la minister

Publicat

Evaluare națională clasa a VI-a: testările pentru elevi au fost mutate pentru perioada 30-31 mai, în contextul grevei din învățământ.

Inițial, probele ar fi trebuit să se desfășoare în 24-25 mai.

Evaluarea națională – clasa a VI-a 2023

  • Limbă și comunicare — marți, 30 mai 2023
  • Matematică și Științe ale naturii — miercuri, 31 mai 2023

Ordinul pentru modificarea calendarului evaluării naționale la clasa a VI-a a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial, potrivit edupedu.ro

Evaluarea națională – clasa a VI-a 2023: reguli la testări

Pentru clasa a VI-a, „testele care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară “Limbă şi comunicare” sunt evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba şi literatura română şi celălalt cu specialitatea limba modernă. În cazul elevilor care au urmat studiile într-o limbă a minorităţilor naţionale, echipa este formată din trei cadre didactice, două având specializările menţionate anterior, iar al treilea având specialitatea limba şi literatura maternă.”

Tot la clasa a VI-a, testele care vizează evaluarea unor competenţe din aria curriculară “Matematică şi Ştiinţe ale naturii” sunt evaluate de echipe formate din trei cadre didactice, unul cu specialitatea matematică, al doilea cu specialitatea fizică, al treilea cu specialitatea biologie.

Rezultatele nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Vor fi analizate de profesori, părinți, școli.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax