Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVALUARE NAŢIONALĂ: SUBIECTELE şi BAREMUL la Matematică. Funcţii, volumul unei prisme drepte şi perimetrul unui triunghi echilateral

YouTube video

Publicat

Miercuri, de la ora 9.00, peste 3.000 de elevi de clasa a VIII-a din județul Alba au fost aşteptaţi să susţină examenul la Matematică, în cadrul Evaluării Naţionale 2014. Subiectele au fost structurate în trei părți, respectiv exerciții de algebră, calcule simple, fracții și ecuații, probleme de geometrie simplă și în spațiu. Pentru această probă, a fost extrasă varianta de subiect numărul 3. Au avut de calculat suma munchiilor unui tetraedru, dar şi aria unui romb. La partea de geometrie elevii au trebuit să calculeze perimetrul unui triunghi echilateral aflat în interiorul unui dreptunghi şi volumul unei cutiide carto cu capac, în formă de prismă dreaptă. Vineri până la ora 16.00 trebuie afişate rezultatele la examenul de Evaluare Naţională. Iar de la ora 16.00 şi până la ora 20.00 elevii nemulţumiţi de notele primite pot depune contestaţii. Pe 1 iulie vor fi afişate rezultatele finale după contestaţii. Vedeți mai jos subiectele.

Citește și Sesiunea 2015 de SIMULARE a examenului la EVALUARE NAŢIONALĂ, clasa a VIII-a, în perioada 23-25 februarie. MODELE de SUBIECTE

UPDATE: Din totalul de 3.031 de elevi înscriși la examen au fost prezenți luni 2.911. Potrivit inspectorului școlar Dan Cherecheș, cei mai mulți dintre cei 120 de absenți au fost înregistrați la Şcoala Gimnazială Săsciori (19) şi Școala Gimnazială “Petru Pavel Aron” din Blaj (25) şi la Şcoala Gimnazială „Axente Sever” Aiud (7).

La Subiectul I elevii au avut de calculat aria unui romb, dar şi suma muchiilor unui tetraedru. Dintr-o diagramă desenată au trebuit să afle numărul de elevilor de clasa a V-a care optează studiul limbii spaniole.

La subiectul II au avut de calculat media geometrică, lungimea unui drum parcurs de Ion în trei zile, dar şi o funcţie şi reprezentarea ei într-un sistem de coordonate.

Partea a III-a a cuprins probleme de geometrie. Astfel că elevii au avut de calculat aria unui triunghi echilateral aflat în interiorul unui dreptunghi, dar şi volumul unei cutii de carton cu capac, sub forma unei prisme drepte şi aria suprafeţei cartonului folosit pentru confecţionarea cutiei.

În ceea ce priveşte subiectele primite, părerile sunt împărţite. Pentru unii elevi examenul la Matematică a fost mai uşor ca cel de luni, de la Limba română. Dar pentru alţii fracţiile, calculul permietrului sau desenarea unei prisme drepte a fost mai greu.

YouTube video

Testările la Evaluare Naţională sunt susţinute în 81 de centre de examen din judeţul Alba. Copiii care au învăţat în şcoli cu mai puţin de 12 elevi (cazuri din mediul rural) au mers la şcoli mai mari pentru a susţine examenele.

Vineri, până la ora 16.00 trebuie afişate rezultatele la examenul de Evaluare Naţională. Iar de la ora 16.00 şi până la ora 20.00 elevii nemulţumiţi de notele primite pot depune contestaţii. Pe 1 iulie vor fi afişate rezultatele finale după contestaţii.

Calendarul Evaluării Naţionale 2014

Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a: 13 iunie
Înscrierea la Evaluarea Naţională: 16 – 18 iunie
Limba si literatura română – proba scrisă: 23 iunie
Limba și literatura maternă – proba scrisă: 24 iunie
Matematică – proba scrisă: 25 iunie
Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00): 27 iunie
Depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 20.00): 27 iunie
Rezolvarea contestațiilor: 28 iunie – 30 iunie
Afișarea rezultatelor finale după contestaţii: 1 iulie

Evaluarea Naţională 2014 a început cu proba scrisă la Limba si literatura română, iar pe 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale. Examenul este supravegheat video, atât în în sălile în care se descarcă subiectele, cât și în sălile în care se evaluează lucrările scrise.

Modul de calculare a mediei de admitere la liceu se schimbă de anul acesta. Dacă până acum, media celor patru ani de gimnaziu avea o importanţă de 50%, ponderea acesteia scade la 25%. În schimb, evaluarea naţională pentru liceu va avea un impact mai mare, adică 75%, faţă de vechea metodă de calcul cu 50%.

Citeşte şi ADMITERE la LICEU în judeţul Alba: Detalii despre înscrieri, medii şi locuri pentru anul şcolar 2014-2015

În judeţul Alba, sunt disponibile pentru anul şcolar viitor 3.276 de locuri la liceu, în 117 clase.

Citeşte şi BACALAUREAT 2014: MODELE de SUBIECTE şi calendarul examenelor. Detalii despre probe și teste

Foto/Video: Andreea MEZEI

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax