Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evaluare profesională: 33 de jandarmi nu au trecut interviurile

Publicat

Evaluarea profesională desfăşurată în cadrul procedurii de reorganizare a posturilor bugetate de stat, mai exact în cadrul Jandarmeriei a reprezentat o piedică pentru 33 de cadre din această instituţie.

Aceştia nu au promovat testele organizate sub forma unui interviu de chestionare privind pregătirea profesională şi vor rămâne la dispoziţia Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba, iar ulterior vor intra în rezervă. Evaluarea a durat patru zile, începând cu data de 27 iunie şi a inclus doar subofiţerii.

„În urma procesului de reorganizare şi modernizare a Jandarmeriei Alba, 33 de cadre nu au promovat interviul pe probleme profesionale. Dintre acestea, două treimi sunt jandarmi care îşi desfăşoară activitatea în Alba Iulia.

Evaluarea a constat într-un interviu filmat susţinut în faţa unei comisii formate la nivelul Inspectoratului. Interviul a fost structurat pe probleme profesionale, insistându-se pe latura practică a activităţii de jandarmi, respectiv pe modul corect de aplicare a cunoştinţelor teoretice. Cei 33 sunt puşi la dispoziţia instituţiei, urmând ca, după expirarea termenului legal să fie posibilă încetarea raporturilor de serviciu şi să fie trecuţi în rezervă. În funcţie de nevoile viitoare de personal ale ministerului, în situaţii expres prevăzute, aceste cadre pot fi rechemate în activitate. După promovarea unor teste, se poate redobândi calitatea de militar activ. Cetăţenii acestui judeţ nu au nici un motiv de îngrijorare, Jandarmeria Alba este operaţională şi în măsură să acţioneze în continuare potrivi competenţei materiale şi teritoriale”, a declarat Ovidiu Cosmin Jurcoveţ, purtătorul de cuvânt al IJJ Alba.

În acelaşi timp, pe site-ul Jandarmeriei Alba este făcut public un concurs programat în data de 6 iulie, pentru ocuparea funcţiei de comandant pluton, prevăzută cu gradul de sergent major – plutonier adjutant şef, la Secţia Jandarmi Sebeş – Plutonul Jandarmi, supraveghere şi ordine publică, instanţe.

O parte dintre jandarmii care au picat examenul şi-au anunţat deja demisia şi nu există cazuri de pensionare. Cei care vor pleca în urma disponibilizărilor vor primi salarii compensatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax