Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Evaluări standardizate, din 30 mai: clasele care vor da primele testări. Calendar și reguli

Publicat

De luni, 30 mai, încep testările standardizate în școlile selecționate de Ministerul Educației. Primii care vor susține aceste testări vor fi elevii din clasele a III-a, a V-a și a VI-a.

Testarea standardizată se va desfășura în timpul orelor de curs. Toți cei aproximativ 100.000 de elevi din programul pilot vor da câte 2 teste în zile diferite.

Elevii claselor I-VII din cele 329 de școli (șapte dintre acestea din Alba) alese de ministerul Educației pentru testarea standardizată pilot, vor susține testarea pe dispozitive electronice la limba română și matematică.

Vezi Șapte unități școlare din Alba incluse în programul de pilotare a evaluării standardizate. DOCUMENT: LISTA școlilor din România

Evaluarea standardizată este organizată pentru a stabili nivelul competențe ale elevilor la finalul anului școlar, fiind la stadiul de proiect-pilot.

Elevii claselor a IX-a – a XI-a susțin la limba română și, în funcție de filieră, profil și specializare, disciplina care se susține la examenul național de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie, potrivit edupedu.ro.

Calendarul testării standardizate

Matematică/Istorie

30 mai: Clasele a III-a, a V-a și a VI-a

  • 31 mai: Clasele a II-a, a IV-a, a VII-a și a IX-a
  • 2 iunie: Clasele I, a X-a și a XI-a Limba română
  • 3 iunie: Clasele a III-a, a V-a și a VI-a
  • 6 iunie: Clasele a II-a, a IV-a, a VII-a și a IX-a
  • 7 iunie: Clasele I, a X-a și a XI-a
  • 8 iunie: Reprogramări pentru sesiunile de testare care nu s-au putut efectua.

Reguli la testări

Elevii claselor primare vor avea la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva testul, iar cei de gimnaziu și liceu, câte 60 de minute.

Accesarea sesiunii de testare se va face folosind pagina dedicată, accesibilă în orice browser web. Elevii vor fi îndrumați de un cadru didactic, care va acorda asistență tehnică.

Vezi și EVALUARE NAȚIONALĂ clasa a VIII-a 2022: TESTELE de antrenament, setul 5 – Română și Matematică. Modele de subiecte pentru examen

Accesarea platformei de testare se realizează online, de pe orice dispozitiv electronic – calculator, laptop, tabletă, smartphone.

Pentru rezolvarea itemilor este necesar ca elevii să aibă la îndemână instrument de scris și hârtie (ciornă).

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax