Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Eveniment FOTO-WEAR THE HAT la Alba Iulia pentru copiii grav bolnavi, de Ziua Internațională Hospice și a Îngrijirilor Paliative

Publicat

Asociația Hospice Eliana organizează pentru prima dată la Alba Iulia Ziua Internațională Hospice și a Îngrijirilor Paliative. Evenimentul ale loc sâmbătă, 12 octombrie, la Cafeneaua Flori de mac – Books & Coffee, Alba Iulia, începand cu ora 10.00.2019.

”Dorim să marcăm împreună cu dumneavoastră prima ediție a aceste Zile Internaționale. Prin urmare, îi invităm pe toți cei interesați să participe alături de noi – pacienții Hospice Eliana, familiile lor, aparținători ai foștilor pacienți Hospice, angajați și prieteni.

Muțumim pe această cale, partenerilor nostri: Asociația AS 2001 Alba Iulia, reprezentată de doamna Adriana Todorean, alături de care dezvoltăm proiecte eficiente și durabile” a transmis Dr. Ariana Roșiu, președintele Asociației.

Pentru participanții la întâlnire, organizatorii au pregătit un eveniment FOTO SESSION – wear the hat (poartă palaria), un semn de solidaritate și conștientizare a societății civile cu privire la dezvoltarea îngrijirii paliative pentru copii. Pentru detalii https://www.icpcn.org/hatson4cpc/

Îngrijirea paliativă pentru bolnavii incurabili înseamnă creșterea calității vieții lor.

”Cu toate că boala nu mai răspunde la tratament, starea bolnavului poate fi ameliorată prin controlul simptomelor supărătoare, alinarea durerii, consiliere psihologică (de care pot beneficia și membrii familiei), servicii de asistență socială (pentru obținerea drepturilor legale și pentru familiile care se confruntă cu greutăți materiale) sau consiliere spirituală din partea preoților, în funcție de opțiunea și confesiunea religioasă a fiecăruia.

În îngrijirea paliativă, bolnavul este cel mai important. Nici o decizie medicală nu se ia fără consimțământul său, ci numai după ce a fost informat cu privire la tot ceea ce presupune decizia respectivă. Îngrijirea paliativă poate fi acordată în paralel cu tratamentul prescris de medicul specialist”, spune Dr. Ariana Roșiu. 

Vezi și: Cafenea și cărți în scop caritabil, la Alba Iulia. Cum ajută Hospice Eliana, copiii și adulții cu boli incurabile

Descrierea organizaţiei: Serviciu de îngrijiri paliative la domiciliu și în sistem ambulatoriu cabinet ambulator, care se adresează pacienților suferinzi de boli cu pronostic terminal (oncologice și neoncologice, adulți și copii), cât și familiilor acestora, oferindu-le servicii complex, care au drept obiectiv o mai bună calitate a vieții acestora, prin intervenții prompte, asistență telefonică permanentă și consiliere în situații de criză și nu numai.

Planuri de dezvoltare a acestor servicii în 2018-2020: extinderea ariei de acoperire a serviciilor de îngrijire la domiciliu, înființare de noi puncte de lucru, dezvoltarea unui centru de zi, dezvoltarea grupurilor de suport pentru diferite categorii de pacienți sau membrii de familie, campanii de informare și promovare a îngrijirilor paliative la nivel județean, dezvoltarea de parteneriate cu instituții relevante și organizații non-guvernamentale, dezvoltarea unui serviciu de bereavement, promovarea principiilor îngrijirii paliative prin cursuri de inițiere în conceptul de paliație și cursuri de controlul simptomelor pentru personalul medical (medici, asistente) precum și cursuri introductive și avansate pentru alte categorii profesionale, sprijinirea înființării de noi servicii de îngrijiri paliative în județul Alba pentru a asigura continuitatea îngrijirii pacientului și familiei sale, indiferent de locul în care aceștia doresc să fie îngrijiți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax