Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evenimente de weekend în Alba: concursuri, ziua recoltei, concert, serbări câmpenești. PROGRAM

Publicat

În acest weekend, în județul Alba sunt mai multe evenimente care vă dau ocazia să vă distrați, dar și să descoperiți lucruri interesante despre comunitățile locale.

La Alba Iulia este concurs de alergare, în Blaj se deschide oficial sala polivalentă, cu concert Voltaj, la Aiud e Ziua recoltei, iar în mai multe comune sunt sărbători câmpenești, cu mâncare bună și muzică folclorică.

Vă prezentăm câteva variante de distracție în județul Alba, în perioada 30 septembrie – 1 octombrie.

Sâmbătă, 30 septembrie

Alba Iulia City Race

La Alba Iulia, sâmbătă, este concursul de alergare ajuns la a opta ediție: Alba Iulia City Race.

Sunt programate cinci curse, una dintre ele dedicată special copiilor. Sute de alergători sunt așteptați să ia parte la Semimaraton, Cros 10 km, Cursa Populară 5 km, FamilyRun și Kids Race.

PROGRAM 

  • orele 8.00 – 9.00, validarea concurenților de la Semimaraton și Cros 10 km, iar pentru cei de la cursele mai scurte până la 9.30.

Apoi, va lua startul în patru curse pentru adulți:

  • de la ora 10.00, semimaratonul de 21 de kilometri și 700 de metri diferență pozitivă de nivel
  • de la ora 10.00, crosul de 10 kilometri și 300 de metri diferență pozitivă de nivel
  • de la ora 10.15, cursa populară de 5 kilometri și aproape 60 de metri diferență de nivel
  • de la ora 13.30, cursa pentru pentru copii (mai multe curse, pe categorii de vârstă)

Mai este cursa în care se poate alerga în familie (necompetitivă), de 3 km.

Premii

Pe lângă kitul de concurs pentru toți participanții, care va cuprinde un tricou tehnic personalizat, primii dintre ei vor fi recompensați și cu premii în bani.

Bugetul total de premiere este de 23.800 de lei. Se acordă și bonusuri de 500 de lei, pentru un nou record al traseului, sub 1.14.34 la masculin (Vitalie Gheorghiță, în 2015) și sub 1.24.02 la feminin (Mădălina Florea, în 2022). De asemenea, vor fi premii speciale de 300 de lei, pentru primul băiat și prima fată care ajung pe Vârful Mamut și pentru cel mai rapid alergător din județul Alba.

Toți alergătorii care termină traseele în timpul limită vor primi o medalie de colecție.

Alba Iulia City Race este un eveniment al Primăriei Municipiului Alba Iulia, organizat de către Clubul Sportiv Municipal Alba Iulia și Asociația Sport La Orice Vârstă, cu susținerea Consiliului Județean Alba.

Alba Green Energy

La Alba Iulia, sâmbătă, începe târgul de soluții pentru energie verde și eficiență energetică Alba Green Energy, organizat de Consiliul Județean Alba și Agenția Locală a Energiei Alba.

Evenimentul se desfășoară până duminică, la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina. Programul este de la 10.00 la 19.00.

Inaugurarea Sălii Polivalente din Blaj – concert Voltaj, meciuri de volei

Sâmbătă, 30 septembrie, în Blaj va fi inaugurată noua sală polivalentă. Evenimentul include două meciuri de volei din cadrul Supercupei României și un concert al trupei Voltaj.

De la ora 16.00, se vor întâlni campioana României, Arcada Galați și câștigătoarea Cupei României, SCMU Craiova, la masculin, iar de la ora 19.00 va avea loc partida dintre Volei Alba Blaj, campioana României și CSM Lugoj, câștigătoarea Cupei României, la feminin.

După cele două meciuri va avea loc festivitatea de premiere.

Vezi și VIDEO Sâmbătă, 30 septembrie: Inaugurarea Sălii Polivalente „Alba Blaj”. Recomandări pentru accesul rutier și parcare

Ziua se va încheia cu un superconcert Voltaj, programat în jurul orei 22.00.

Ziua Recoltei la Aiud

În Piața agroalimentară din Aiud sunteți invitați să vedeți, gustați și cumpărați produse din recolta de toamnă a agricultorilor locali.

Evenimentul începe de la ora 8.00, în Piața agroalimentară ”Dr. Constantin Hagea” din Aiud.

Vor fi standuri pline cu legume proaspete și scenă pe care vor urca interpreți talentați de muzică populară: Roxana Oltean, Ioana Maier, Erzsebet Boros, Alexandru Bărăștean, Darius Tricu (saxofon), Dumitru Moisă și Marius Moga.

Duminică, 1 octombrie

„Sus, sus, sus, la moți, la munte!” Câmpeni

Festivalul începe de la ora 18.00, în Piața Avram Iancu din Câmpeni.

În cadrul evenimentului are loc și Concursul național de interpretare ,,Sus, sus, sus, la moți, la munte”, la care participă 21 de concurenți din peste 10 județe ale țării, pentru obținerea Marelui Premiu.

Recitalul va fi susținut de Grupul tradițional de tulnicărese Moațele din Câmpeni, Ansamblul Folcloric al județului Alba, dirijor Alexandru Pal, alături de soliștii vocali Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița, Nicolae Plută, Ioana Ciorea, Mirela Mănescu-Felea și Leontina Fărcaș.

„Tropote în țara vinului” la Micești

Evenimentul începe de la ora 12.00, în poligonul din Micești. Va fi concurs de tracțiune cabalină, călărie viteză, cel mai frumos cal.

De asemenea, nu vor lipsi  momentele cu muzică folclorică și nici premiile, pentru cele mai bune performanțe.

Evenimentul este organizat de TNL Alba.

„Sărbătoarea câmpenească” la Pețelca

Evenimentul va începe de la ora 11.00 și va fi organizat într-un spațiu special amenajat la „Fântâna satului”.

Program:

  • Ora 11.00 – slujbă Biserica Ortodoxă Pețelca
  • Ora 12.00 – sfințire troiță
  • Ora 12.30 – vizită Expoziția Etnografică Pețelca
  • ora 14.00 – premiere, spectacol folcloric

În cadrul serbării vor avea loc ceremonii religioase, sfințire troiță, vizită la expoziția etnografică din Pețelca, premieri, decernarea diplomelor, precum și un spectacol de excepție susținut de Ansamblul Dor Teiușan.

Alte evenimente

Sâmbătă, de la ora 19.00, la Casa de cultură a Studenților este stand-up comedy ”Vremuri de restriște”, cu Micutzu, Geo Adrian și George Dumitru.

Duminică, de la ora 13.00, la Vințu de jos (strada Nicolae Iorga 26), este Sărbătoarea recoltei. Va fi expoziție de legume și fructe, ateliere creative pentru copii, muzică și dans pentru toate vârstele și bufet cu produse tradiționale și gustări delicioase de toamnă.

Tot duminică, la Geomal, comuna Stremț, este sărbătoarea „Fiii Satului”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax