Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVENIMENTE de WEEKEND în ALBA: Festivalul de Jazz, Noaptea Muzeelor, concert Voltaj, Serbarea Narciselor, lansări de carte și petreceri

Publicat

Sfârșitul de săptămână ne va ține în priză și de această dată întrucât, începând de vineri și până duminică, vom avea parte de nenumărate evenimente la care să ne distrăm și să ne relaxăm. Așadar, Piața Cetății va răsuna pe muzică de cea mai bună calitate la Festivalul Internațional „Alba Jazz”, Șanțurile Cetății vor fi animate de trupa Voltaj, iar Muzeul Național al Unirii va fi animat de cele mai interesante personaje la „Noaptea Muzeelor”.

Ca să puteți să decideți din timp cum vă veți petrece acest weekend, vă prezentăm o listă a celor mai importante evenimente care vor avea loc în județul Alba:

Vineri

Iubitorii muzicii de calitate mai au foarte puțin de așteptat până când la Alba Iulia se vor aduna muzicieni de cea mai înaltă clasă, veniți din toată lumea, în Cetatea Alba Carolina. La sfârșitul săptămânii, mai precis în zilele de 17, 18 și 19 mai, se desfășoară Festivalul Internațional „Alba Jazz”, ajuns în acest an la cea de-a doua ediție. Participarea va fi gratuită la toate concertele. Vezi aici programul evenimentului.

Aflată în plin turneu de promovare a albumului „Epizodia” – al patrulea din carieră, trupa Alternosfera din Republica Moldova va susține pentru prima oară un concert la Alba Iulia, vineri, 17 mai, în Spațiile RYMA. Află mai multe detalii aici.

Centrul de Cultură “Liviu Rebreanu” din Aiud găzduiește, vineri, de la ora 17.00, lansarea cărților, „Dereticarea Spațiului” de Ligia Csiki, „Povestea Alfabetului” de Pușa Roth și „Ultima Femeie” de Ștefan Melancu. Evenimentul va fi prezentat de profesorii Despina Stanciu, Oana Badea, Ramona Rusu și bibliotecarii Natalia Bardi și Ioan Hădărig.

Iubitorii desenelor animate cu îndrăgitul personaj Mickey Mouse din lumea lui Walt Disney sunt așteptați în acest sfârșit de săptămână la Alba Iulia şi Cugir. “Show-ul lui Mickey Mouse și prietenii săi” este un eveniment de circ la care sunt invitaţi copiii de toate vârstele. Mai multe detalii găsiți aici şi aici.

„Habitat Galerie Bar Foaier” vă invită vineri la o porție de râs într-un moment de stand-up comedy susținut de Darius Cîmpan, cu gândul de a începe weekendul cu un zâmbet pe buze.

După momentul de stand-up, seara va continua cu Badea Funk. Intrarea este liberă.

Sâmbătă

Unul dintre evenimentele de atracţie şi continuitate pe parcursul ultimilor cinci ani, „Noaptea Muzeelor” are loc la Alba Iulia, la sfârşitul lunii mai. Dacă în urmă cu un an, manifestarea a reunit aproximativ 6.000 de vizitatori, în 2013, pe 18 mai, cu începere de la ora 19.00, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia speră să depășească recordul. Vezi mai multe detalii aici.

Șanțul de Sud al Cetății Alba Carolina va fi locul de desfășurare a unui concert susținut de una dintre cele mai îndrăgite formații românești ale ultimului deceniu. Trupa Voltaj va cânta sâmbătă în Alba Iulia, în Șanțul de Sud al Cetății, în zona Amfiteatrului Roman. În deschidere, sunt invitați să urce pe scenă artiștii trupei Incognito. Evenimentul începe la ora 19.00 și este prilejuit de aniversarea a 20 de ani de la înființarea companiei Ambient, iar participarea este liberă.

Duminică

Ca în fiecare an, din ultimele patru decenii, în sfârșitul de săptămână din jurul datei de 20 mai, narcisele de la Negrileasa devin “vedetele Apusenilor” şi sunt celebrate printr-o sărbătoare specială. Este vorba despre deja tradiţionala „Serbare a Narciselor”, la care sute sau chiar mii de oameni din zona Apusenilor şi din ţară vin să se bucure împreună de frumuseţea delicată şi parfumată a Poienii Narciselor de la Negrileasa. Evenimentul are loc duminică, 19 mai și începe la ora 10.00.

Pe lângă aceste evenimente, localurile din oraș vor fi cu porțile larg deschise pentru cei care vor o seară de club sau o petrecere alături de prieteni.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. mihai

    vineri, 17.05.2013 at 09:45

    Cine poate sa imi spuna unde este Amfiteatrul roman ,la traseul celor trei fortificatii sau in zona piteriei Gotic?

    • Adina E. Curta

      vineri, 17.05.2013 at 14:59

      Amfiteatrul roman este pe Traseul de Sud al Cetății. Se poate intra dinspre Casa de Cultură a Sindicatelor, pe lângă Poarta VI, se coboară în șanțul cetății și se continuă până în zona Gothic

  2. mihai

    sâmbătă, 18.05.2013 at 00:38

    Multumesc mult. Deci in zona Gothic acolo unde se tineau pe vremuri spectacolele!

    • moderatorul de serviciu

      sâmbătă, 18.05.2013 at 00:45

      @mihai, in zona aia, pe langa Gothic

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax