Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evenimente de weekend în Alba: Târgul Agraria la Ighiu, soluții de energie verde la Alba Iulia, festival dacic la Cugir. PROGRAM

Publicat

Evenimente de weekend în Alba. În următoarele două zile, sunt organizate evenimente în mai multe locații din județ. La Alba Iulia sunt prezentate soluții pentru energie verde și vor fi concerte la Palatul Principilor.

La Oarda va fi festivalul ”La ceaune”. La Ighiu vor fi standuri cu produse de toamnă – Târgul Apulum Agraria, iar la Aiud este Ziua Recoltei și concurs de baschet.

La Cugir este sărbătoarea toamnei și festival dacic.

Evenimente de weekend în Alba. Târgul Apulum Agraria 2024 la Ighiu

La Ighiu, sâmbătă și duminică (21-22 septembrie) vor fi prezentări de utilaje și dronă agricolă, demonstrații tehnice și culinare.

Programul de acces este între orele 10.00-18.00.

Vor fi organizate:

  • expoziții tematice
  • ateliere cu diverse teme specifice toamnei
  • lecturi interactive
  • prezentare de produse ecologice și montane din județul Alba
  • demonstrație culinară
  • demonstrații tehnice.

AICI, program Târgul Apulum Agraria 2024 la Ighiu

Evenimente de weekend în Alba. Târgul Alba Green Energy la Alba Iulia

Târgul Alba Green Energy, a 12-a ediție, se desfășoară în perioada 21-22 septembrie 2024, pe esplanada Carolina Mall din Alba Iulia.

ALEA va pune la dispoziție publicului un info-point dedicat celor care doresc consultanță gratuită în procesul de depunere a dosarelor pentru a accesa programul Casa Verde Fotovoltaice.

De asemenea, vizitatorii vor putea vedea expuse autovehiculele electrice, biciclete electrice, panouri solare, pompe de căldură, centrale termice și multe alte soluții bazate pe energie regenerabilă.

Salonul Eco Inventica va aduce în prim-plan inventatori români care și-au adus contribuția în domeniul energiei, prin inovații în eficiența energetică și producerea energiei din surse regenerabile. Va fi și tombolă cu premii.

Standurile Târgului sunt deschise vizitatorilor sâmbătă 21 septembrie între 10.00 – 19.00 și duminică 22 septembrie între 10.00 – 17.00.

AICI, program Târgul Alba Green Energy Alba Iulia.

Lions Music Festival la Alba Iulia

a Alba Iulia se desfășoară Festivalul de Muzică Lions. Evenimentul este organizat pentru strângerea de fonduri ce vor fi folosite pentru a acorda burse elevilor olimpici din județul Alba.

Vor fi organizate concerte în curtea interioară a Palatului Principilor din Cetatea Alba Carolina. Acestea vor fi de la ora 19.00, în fiecare seară a festivalului.

După fiecare concert sunt organizate degustări de vinuri locale și moment de socializare.

Program

Sâmbătă, 21 septembrie, orele 19.00-22.00

  • Recital de chitară acustică: David și Dragoș Duo
  • Trio Zamfirescu

Duminică, 22 septembrie, orele 19.00-22.00

  • ”Music Can Change the World” – concert extraordinar pop-clasic. Orchestra de cameră a județului Alba
    • Soliști: Alexandru Pal (nai), Georgeta Plută (soprană), Dan-Liviu Cernat (vioară) și Ovidiu Pârjol (pian).

Evenimente de weekend în Alba. Toamna cugireană și Festivalul Dacic Singidava

Evenimentul ”Toamna cugireană 2024” continuă la Stadion Parc din Cugir. În aceeași perioadă, este și Festivalul Dacic Singidava.

Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 19.00, vor fi concerte Subcarpați, Mihail Band, Cimpoierii din Transilvania, DJ Sean Norvis și MC Steliano. În deschidere vor urca pe scenă trupe locale. Apoi vor fi focuri de artificii.

Duminică, 22 septembrie, de dimineață va fi târgul producătorilor locali, apoi paradă și spectacol folcloric.

La Festivalul dacic, sâmbătă, de la ora 10.00 se deschide tabăra de meșteșuguri antice – fierărie, metaloplastie, sculptură în lemn, monetărie, modelaj și altele. De la ora 12.00 va fi rur ghidat în cetatea dacică și la mormintele princiare (pe Via Transilvanica).

De la ora 17.00 va fi Bătălia pentru Singidava – prezentare de echipamente și tehnică militară, lupte de gladiatori, ritualul de incinerare al războinicului dac, dansuri de inspirație antică (Ielele Singidavei, Magna Nemesis).

Duminică, de la ora 11.00 vor fi întreceri sportive între reprezentații asociațiilor de reconstituire istorică: tir cu arcul, trântă, aruncarea lăncii, a bolovanului.

AICI, program.

Ziua Recoltei la Aiud

Producători locali se reunesc sâmbătă, de la ora 8.00, în Piața Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea” din Aiud.

Pe lângă varietatea mare de produse, vizitatorii se vor putea bucura și de un program artistic, susținut de Alexandru Bărăștean, Roxana Bărăștean, Cătălina Bichiu, Ioana Maier, Marius Moga, Dumitru Moisă și Darius Tricu (saxofon).

Program: orele 8.00-14.00 – standuri ale producătorilor locali/ 10.00-11.30 – program artistic

Flash Basketball Zone Aiud

Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 9.00, la Baza sportivă Aiud, vor fi meciuri demonstrative de mini-baschet, sesiuni de inițiere în baschet pentru copii, ateliere de nutriție și concursuri.

AICI, programul.

Festivalul rustic ”La ceaune” – Oarda de Jos

Duminică, 22 septembrie, de la ora 12.00, pe stadionul de la Oarda de Jos se desfășoară evenimentul în care liberalii se strâng și gătesc în echipe mâncare la ceaun. Vor fi spectacole și sesiune de degustare a preparatelor gătite la ceaun.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate