Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVENIMENTELE lunii AUGUST 2016: Sport, cultură și muzică pe sufletul românilor. Ce ne așteaptă în fiecare weekend

Publicat

mircea cartarescu, dilema veche Cu toate că perioada concediilor golește orașele și mare parte dintre cetățeni se refugiază câteva zile la munte sau la mare, cei care rămân în Alba Iulia sau preferă destinaţii de „city break” în luna august vor avea avea parte de evenimente interesante. E drept, nu sunt aşa multe ca în primele luni de vară, însă fiecare weekend  vine cu ceva nou. 

Luna august începe cu mișcare pe râul Mureș, unde Ivan Patzaichin vă așteaptă la o competiție aflată deja la ediția a IV-a. Rowmania invită toți iubitorii de sport la o zi plină de adrenalină.

Weekendul 13-15 august este dedicat iubitorilor de animale și muzică populară. Sunt organizate evenimentele „Expoziţia Chinologică Internaţională” și „Suflet de Român. Finalul lunii aduce din nou la Alba Iulia Festivalul „Dilema Veche”.

 

 

echipaj presa rowmania 2014 Rowmania: 7 august
Marele campion Ivan Patzaichin vă invită, cu mic, cu mare, să vă înscrieți în competiţia de vâslit în canotci de 10+1.
Un eveniment care face valuri la propriu, pe Mureș și care se desfășoară la nivel național.

Descoperă „Rowmania”: A patra ediție a competiției de vâslit, pe 7 august, la Alba Iulia. Câștigătorii se califică la finala de la Tulcea

 

best in show duminica expozitie chinologica Expoziţia Chinologică Internaţională: 13-14 august

Cetatea Alba Carolina devine pentru două zile locul de întâlnire al campionilor, indiferent de rasă sau talie.
Evenimentul oferă șansa proprietarilor de câini să-și evalueze cei mai buni prieteni într-o atmosferă inedită.

Câini cu certă valoare chinologică din țări europene se întâlnesc pentru a disputa cel mai râvnit trofeu: Supreme Best In Show.

De anul trecut, evenimentul se bucură de patronajul Casei Regale a României, sub tutela căreia s-a înființat Asociația Chinologică din România.

 

spectacol muzica populara, suflet de roman Suflet de Român: 14-15 august

Suflet de Român este un eveniment folcloric, care adună împreună slujitori ai cântecului străbun, autentic și veșnic.

Portul, cântecul și jocul românesc sunt dăruite din toată inima de cei mai iubiți artiști ai României.

Citeşte şi FOTO – VIDEO: Regal folcloric la Alba Iulia pentru peste 1500 de „suflete” de români. Lansare de album cu muzică tradițională din Apuseni

 

Ziua Lemnarului: 20-21 august 2016 – Horea / Munţii Apuseni

targul lemnarilorÎn satul Mătişeşti, comuna Horea, se desfăşoară Ziua Lemnarului sau Târgul Lemnarilor, sărbătoare tradițională din Apuseni, care promovează meșteșugurile, obiceiurile și tradițiile oamenilor din Ţara Moţilor.

Cei care doresc să cunoască în detaliu obiceiurile și tradițiile din Apuseni, să participe la concursuri, să mănânce balmoș sau pur și simplu să se distreze alături de invitați sunt așteptați cu mic, cu mare, la Horea.

Una dintre competiţii este “Cel mai bun lemnar”, un concurs în cadrul căruia meșterii lemnari au șansa de a-și dezvălui talentul în arta lemnului prin aruncarea cu toporul, cioplitul de grinzi. Obiectele pe care participanții concursului le utilizează în cadrul acestuia sunt expuse la Muzeul Etnografic al Lemnarilor.

De asemenea, sunt preparate produse tradiționale ce urmează a fi degustate de către vizitatori. Un preparat tradițional este plăcinta cu brânză moțească, însă tradiționalul balmoș moțesc este preferatul tuturor.

Adventure Airsoft Contest: 20 august 2016

airsoft super daddys alba carolina Adrenalină, acțiune, suspans, echipă – Cel mai nou sport: AIRSOFT. Cele mai bune 6 echipe se înfruntă pentru supremație la „Adventure Airsoft Contest”.

Evenimentul Adventure Airsoft Contest este o etapă din “Triada Airsoft” transilvăneană. Competiţia se va desfăşura sâmbătă, 20 august, în Cetatea Alba Carolina, cu participarea unor echipe din Arad, Mediaş, Cluj-Napoca, Deva, Braşov, Sibiu, Turda, Luduş. Acestea vor avea de trecut mai multe probe, printre care eliberarea unui ostatic ţinut prizonier de o trupă de gherilă urbană, traversarea unei zone unde s-a pregătit o ambuscadă , asedierea unui cuib de mitralieră, verificarea aptitudinilor de orientare în teren. Amatorii vor avea acces la atelier de tir gratuit, trageri cu diverse tipuri de replici de arme şi un concurs pentru ei.

Airsoftul a început ca un joc de simulări militare, ulterior devenind sport şi în România (februarie 2010). Cultivă atât calităţile fizice, cât şi cele psihice ale practicanţilor amatori sau profesionişti, cu accent pe disciplină, fair-play şi spirit de echipă. Competiţia este organizată de Asociaţia de Airsoft “Super Daddys”, în colaborare cu Primăria Alba Iulia.

dilema veche 2014 Festivalul „Dilema Veche”: 26-28 august

La Festivalul “Dilema veche” poţi trăi o experienţă memorabilă, într-un week-end cultural care aduce la un loc scriitori, artişti şi muzicieni invitaţi să ne lămurească dilemele, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina.

Trei zile de cultură, dezbateri, poezie, literatură, film, teatru, muzică, dans, meşteşuguri şi expoziţii desfăşurate între zidurile Cetăţii, festivalul oferă locuitorilor din Transilvania, dar şi „dilematicilor” de pretutindeni, prilejul unui weekend cultural într-un spațiu inedit, la care accesul este liber.

O experienţă unică aduce la un loc mai multe domenii ale culturii şi artelor, concentrate pe parcursul unui sfârşit de săptămână. Poţi oricând să vezi un film, un spectacol sau să asişti la un concert. Dar numai la Festivalul Dilema veche poţi interacţiona, timp de trei zile, cu scriitorii, artiştii şi muzicienii invitaţi, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina.

Primul ”cap de afiș” de la ”Dilema Veche” dezvăluit de Mircea Hava : ”Budapest Gipsy Symphony Orchestra- 100 Gypsy Violins” vine la festivalul de la Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax