Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVENIMENTELE lunii AUGUST 2016: Sport, cultură și muzică pe sufletul românilor. Ce ne așteaptă în fiecare weekend


Publicat

mircea cartarescu, dilema vecheCu toate că perioada concediilor golește orașele și mare parte dintre cetățeni se refugiază câteva zile la munte sau la mare, cei care rămân în Alba Iulia sau preferă destinaţii de „city break” în luna august vor avea avea parte de evenimente interesante. E drept, nu sunt aşa multe ca în primele luni de vară, însă fiecare weekend  vine cu ceva nou. 

Luna august începe cu mișcare pe râul Mureș, unde Ivan Patzaichin vă așteaptă la o competiție aflată deja la ediția a IV-a. Rowmania invită toți iubitorii de sport la o zi plină de adrenalină.

Weekendul 13-15 august este dedicat iubitorilor de animale și muzică populară. Sunt organizate evenimentele „Expoziţia Chinologică Internaţională” și „Suflet de Român. Finalul lunii aduce din nou la Alba Iulia Festivalul „Dilema Veche”.

 

 

echipaj presa rowmania 2014Rowmania: 7 august
Marele campion Ivan Patzaichin vă invită, cu mic, cu mare, să vă înscrieți în competiţia de vâslit în canotci de 10+1.
Un eveniment care face valuri la propriu, pe Mureș și care se desfășoară la nivel național.

Descoperă „Rowmania”: A patra ediție a competiției de vâslit, pe 7 august, la Alba Iulia. Câștigătorii se califică la finala de la Tulcea

 

best in show duminica expozitie chinologicaExpoziţia Chinologică Internaţională: 13-14 august

Cetatea Alba Carolina devine pentru două zile locul de întâlnire al campionilor, indiferent de rasă sau talie.
Evenimentul oferă șansa proprietarilor de câini să-și evalueze cei mai buni prieteni într-o atmosferă inedită.

Câini cu certă valoare chinologică din țări europene se întâlnesc pentru a disputa cel mai râvnit trofeu: Supreme Best In Show.

De anul trecut, evenimentul se bucură de patronajul Casei Regale a României, sub tutela căreia s-a înființat Asociația Chinologică din România.

 

spectacol muzica populara, suflet de romanSuflet de Român: 14-15 august

Suflet de Român este un eveniment folcloric, care adună împreună slujitori ai cântecului străbun, autentic și veșnic.

Portul, cântecul și jocul românesc sunt dăruite din toată inima de cei mai iubiți artiști ai României.

Citeşte şi FOTO – VIDEO: Regal folcloric la Alba Iulia pentru peste 1500 de „suflete” de români. Lansare de album cu muzică tradițională din Apuseni

 

Ziua Lemnarului: 20-21 august 2016 – Horea / Munţii Apuseni

targul lemnarilorÎn satul Mătişeşti, comuna Horea, se desfăşoară Ziua Lemnarului sau Târgul Lemnarilor, sărbătoare tradițională din Apuseni, care promovează meșteșugurile, obiceiurile și tradițiile oamenilor din Ţara Moţilor.

Cei care doresc să cunoască în detaliu obiceiurile și tradițiile din Apuseni, să participe la concursuri, să mănânce balmoș sau pur și simplu să se distreze alături de invitați sunt așteptați cu mic, cu mare, la Horea.

Una dintre competiţii este “Cel mai bun lemnar”, un concurs în cadrul căruia meșterii lemnari au șansa de a-și dezvălui talentul în arta lemnului prin aruncarea cu toporul, cioplitul de grinzi. Obiectele pe care participanții concursului le utilizează în cadrul acestuia sunt expuse la Muzeul Etnografic al Lemnarilor.

De asemenea, sunt preparate produse tradiționale ce urmează a fi degustate de către vizitatori. Un preparat tradițional este plăcinta cu brânză moțească, însă tradiționalul balmoș moțesc este preferatul tuturor.

Adventure Airsoft Contest: 20 august 2016

airsoft super daddys alba carolinaAdrenalină, acțiune, suspans, echipă – Cel mai nou sport: AIRSOFT. Cele mai bune 6 echipe se înfruntă pentru supremație la „Adventure Airsoft Contest”.

Evenimentul Adventure Airsoft Contest este o etapă din “Triada Airsoft” transilvăneană. Competiţia se va desfăşura sâmbătă, 20 august, în Cetatea Alba Carolina, cu participarea unor echipe din Arad, Mediaş, Cluj-Napoca, Deva, Braşov, Sibiu, Turda, Luduş. Acestea vor avea de trecut mai multe probe, printre care eliberarea unui ostatic ţinut prizonier de o trupă de gherilă urbană, traversarea unei zone unde s-a pregătit o ambuscadă , asedierea unui cuib de mitralieră, verificarea aptitudinilor de orientare în teren. Amatorii vor avea acces la atelier de tir gratuit, trageri cu diverse tipuri de replici de arme şi un concurs pentru ei.

Airsoftul a început ca un joc de simulări militare, ulterior devenind sport şi în România (februarie 2010). Cultivă atât calităţile fizice, cât şi cele psihice ale practicanţilor amatori sau profesionişti, cu accent pe disciplină, fair-play şi spirit de echipă. Competiţia este organizată de Asociaţia de Airsoft “Super Daddys”, în colaborare cu Primăria Alba Iulia.

dilema veche 2014Festivalul „Dilema Veche”: 26-28 august

La Festivalul “Dilema veche” poţi trăi o experienţă memorabilă, într-un week-end cultural care aduce la un loc scriitori, artişti şi muzicieni invitaţi să ne lămurească dilemele, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina.

Trei zile de cultură, dezbateri, poezie, literatură, film, teatru, muzică, dans, meşteşuguri şi expoziţii desfăşurate între zidurile Cetăţii, festivalul oferă locuitorilor din Transilvania, dar şi „dilematicilor” de pretutindeni, prilejul unui weekend cultural într-un spațiu inedit, la care accesul este liber.

O experienţă unică aduce la un loc mai multe domenii ale culturii şi artelor, concentrate pe parcursul unui sfârşit de săptămână. Poţi oricând să vezi un film, un spectacol sau să asişti la un concert. Dar numai la Festivalul Dilema veche poţi interacţiona, timp de trei zile, cu scriitorii, artiştii şi muzicienii invitaţi, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina.

Primul ”cap de afiș” de la ”Dilema Veche” dezvăluit de Mircea Hava : ”Budapest Gipsy Symphony Orchestra- 100 Gypsy Violins” vine la festivalul de la Alba IuliaȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului BLAJ? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al municipiului BLAJ a început. Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Dorin Voina – PSD, Mihai Boitor – USR-PLUS, Gheorghe Valentin Rotar – PNL, Silvia Marcu – ALDE. PRO România nu a anunțat încă cine va candida din partea formațiunii. 

Vă puteți exprima opinia și preferințele într-un sondaj legat de candidații la primăria municipiului BLAJ – Alba24.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al municipiului BLAJ?

Loading ... Loading ...

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Buldoexcavator cu accesorii achiziționat pentru întreținerea drumurilor din comuna Avram Iancu. Licitația, lansată de Primărie

Publicat

Primăria din Avram Iancu cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Utilajul va fi folosit pentru lucrări de deszăpezire și întreținerea drumurilor din comună. 

Primăria comunei Avram Iancu a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui utilaj multifuncțional (buldoexcavator) pentru lucrări de deszăpezire și întreținere drumuri în comună.

Valoarea totală estimată este de 378.184 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, utilajul va deservi întreaga suprafață a comunei Avram Iancu, respectiv cele 33 de sate componente. Utilajul va ajunge în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al comunei.

În prezent, Primăria comunei Avram Iancu desfășoară acțiuni de întreținere drumuri locale în general prin contractarea unei firme specializate, iar odată cu achiziționarea utilajului, suma alocată din bugetul local al primăriei pentru prestarea serviciilor va rămâne în bugetul local pentru alte cheltuieli necesare. Serviciile ce pot fi prestate prin achiziționarea utilajului se vor executa prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al primăriei comunei, în regie proprie.

Prin achiziția utilajului și a accesoriilor vor fi asigurate următoarele tipuri de activități:

– deblocarea drumurilor comunale și sătești în caz de înzăpezire

– îndepărtarea copacilor căzuți sau a materialelor care ar putea bloca traficul pe drumurile publice

– evacuarea pământului și a pietrișului rezultat după ploi puternice

– participarea la acțiuni de salvare în caz de inundații, incendii, alunecări de teren

Caracteristici tehnice ale achiziției:

Buldoexcavator

– putere motor: 100 cp

– capacitate cilindrică: 4,4 l

– capacitate cupă încărcător – 1,2 mc

– adâncime maximă de excavare: 5.978 mm

Accesorii:

– tocător vegetal (lățime de lucru 1.080 mm)

– furci pentru cupă încărcător (lățimea – 8 cm, lungimea – 120 cm, înălțimea – 76 cm, grosimea – 5 cm)

– cupă trapezoidală (1.200 x 300 x 750 mm, volum 140 l)

– cupă excavare (300 mm, volum 80 l)

– cupă excavare (800 mm, volum 270 l)

– lamă de zăpadă (lățime – 2.700 mm, înălțime – 800 mm, rotire în plan orizontal – 30 grade)

– ciocan hidraulic (picon) (energie de impact 1.017 joule, diametru spit – 75 mm)

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Minor aflat pe bicicletă, lovit de o mașină, pe Bulevardul Republicii din Alba Iulia. Băiatul nu a acordat prioritate

Publicat

Un accident rutier s-a produs sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 18:00, la intersecția dintre Bulevardul Republicii și strada Vasile Alecsandri din Alba Iulia. Un copil în vârstă de 12 ani, aflat pe bicicletă, a fost acroșat de un autoturism căruia nu i-a acordat prioritate. 

Potrivit unui cititor Alba24, în urma accidentului băiatul s-ar fi lovit ușor la mână.

Reprezentanții IPJ Alba au transmis pentru Alba24 că evenimentul rutier a fost soluționat ca tamponare.

Biciclistul în vârstă de 12 ani a fost sancționat de polițiști conform Ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DUMINICĂ: Concerte de fanfară în aer liber, la Sebeș, în Parcul Tineretului și în cartierul Mihail Kogălniceanu

Publicat

Fanfara din Petrești continuă duminică, 9 august, seria concertelor de promenadă, menite să însuflețească, prin accentele vechilor șlagăre cu influențe săsești, atmosfera serilor de vară.

Primul concert de promenadă va avea loc în cartierul M. Kogălniceanu și se va derula sub forma unei parade muzicale, începând cu ora 18:30, iar cel de-al doilea concert se va desfășura în Parcul Tineretului din Sebeș, de la ora 20:00.

În condiții excepționale, cele două concerte de fanfară se vor derula în limitele stabilite de normele legale privind prevenirea răspândirii contaminărilor cu virusul Covid-19 (coronavirus).

Activitățile și concertele în aer liber ale Fanfarei din Petrești sunt susținute de Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate