Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVENIMENTELE lunii AUGUST în Alba Iulia: Rowmania, Dilema Veche, Festival de Film, dar și muzică populară

Publicat

Luna lui Gustar aduce la Alba Iulia sport, cultură, muzică și film. Evenimentele din august completează lista weekendurilor menite să-i distreze și să-i întrețină pe albaiulieni și pe cei care trec pragul orașului în fiecare an. 

Vezi şi CALENDARUL EVENIMENTELOR 2018 la Alba Iulia. Zile pline de spectacole, istorie, lumini și muzică

11 august: ROWMANIA

Dincolo de a fi un mare campion, Ivan Patzaichin s-a înscris într-o competiție a vieții, explicând prin propriul talent o lecție: toate obișnuințele venite în cascadă ne fac să uităm cât de importante sunt natura, echilibrul, prietenii și spiritul de echipă. Acest eveniment este coperta cărții despre cum ar trebui să fie viața noastră. În timp ce alte modele reciclate se străduiesc să ne învețe succesul, Patzaichin și Rowmania reprezintă echipajul, forța pe care ți-o dau statornicia și natura. Ne vedem pe riviera… Mureșului!

11-12 august: CÂNTEC DE SUFLET

De când te știi, te-nsuflețești cu cântecu’.

Și cânți din tot sufletu’.

Primăria Alba Iulia te invită în 11 si 12 august la Festivalul „Cântec de Suflet”, un regal folcloric autentic, cu voci tinere, artiști consacrați și nume uriașe ale muzicii populare.

16-18 august: DARK BOMBASTIC EVENING

Dark Bombastic Evening (DBE) este o platformă atipică care susține Spiritul Underground, exprimarea artistică variată și de calitate, libertatea de opinie, deschiderea la nou și nestandardizat, bunul simț, decența în tot și toate.

…a fost creată din dorința sinceră de a oferi prietenie, dar și de a pune bazele unei mișcări underground corect structurată, pe repere verticale și reale. Totul a fost pornit din admirație pentru artiștii talentați care doresc să împărtășească în cel mai onest mod viziunile lor către un public explorator de elemente noi, inovative, originale. DBE respectă clasicul dar rezonează la vectorii de avangardă, experimentali și atipici…

…se adresează sufletelor frumoase de pretutindeni care vin necondiționat la un eveniment anual ce dorește să-și păstreze intactă credința și convingerea în normalitate, simplitate și sinceritate. În 3 zile efective, prieteni noi și vechi își propun să evadeze din cotidian, să petreacă un week-end atipic într-o companie frumoasă și, nu în ultimul rând, să susțină o identitate care, de la an la an, pare să prinda un contur bine definit?

…sentimentul de apartenență la platforma DBE ar putea să reprezinte, în cele din urmă, o atitudine nouă, necondiționată, liberă, care să poată duce la împlinirea unui vis frumos al fiecăruia dintre susținători: artiști, public, organizatori, parteneri, mass media…

24-26 august: Festivalul Dilema Veche

Trei zile de cultură, dezbateri, poezie, literatură, film, teatru, muzică, dans, meşteşuguri şi expoziţii desfăşurate între zidurile Cetăţii, festivalul oferălocuitorilor din Transilvania, dar şi „dilematicilor” de pretutindeni, prilejul unei weekend cultural într-un spațiu inedit, la care accesul este liber.

O experienţăculturalăunicăcare aduce la un loc mai multe domenii ale culturii şi artelor, concentrate pe parcursul unui sfîrşit de săptămână. Poţi oricând săvezi un film, un spectacol sau săasişti la un concert. Dar numai la Festivalul Dilema veche poţi interacţiona, timp de trei zile, cu scriitorii, artiştii şi muzicienii invitaţi, în spaţiul unic al Cetăţii Alba Carolina.

31 august – 2 septembrie: Alba Iulia Music and Film Festival

Alba Iulia Music and Film Festival ajunge la a 6-a ediție și va avea loc în Cetatea Alba Carolina, în perioada 31 august – 2 septembrie 2018.

Cu un concept unic, bine cunoscut și apreciat de publicul, festivalul propune și anul acesta o selecție dintre cele mai bune filme ale momentului, filme premiate în circuitul european, dar și producții de film consacrate, precum și producții românești recente, aducând totodată în fața publicului invitați speciali, nume importante ale cinematografiei românești, în discuții deschise cu spectatorii.

Programul complex al festivalului cuprinde, pe lângă proiecțiile de film, momente artistice impresionante, evenimente speciale, concerte și proiecte educative, toate contribuind la realizarea unui eveniment de succes, la crearea unei atmosfere efervescente și plăcute.

Citeşte şi CALENDARUL evenimentelor finanţate de Consiliul Judeţean Alba, în 2018. Festivaluri, târguri, expoziţii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax