Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVENIMENTELE lunii AUGUST la Alba Iulia: Ce a mai rămas din lista distracției de vară. Marile concerte, șterse din buget

Publicat

Luna august aduce la Alba Iulia mai multe evenimente organizate de Primăria Alba Iulia. Localnicii și turiștii vor putea participa la concursul de vâslit canotci pe râul Mureș, vor putea vedea, în premieră, camioane tunate, în Cetatea Alba Carolina, dar și cele mai frumoase exemplare de câini. Spre sfârșitul verii, vor fi ”premiați” cu un festival de muzică și film.

Anul acesta, orașul a fost privat de evenimente importante, comparativ cu anii trecuți. De pe lista organizatorilor, adică Primăria Alba Iulia, au dispărut ”Sărbătoarea Muzicii”, Festivalul ”Dilema Veche” sau festivalul de muzică populară ”Cântec de suflet”, evenimente care au adus, de-a lungul anilor, interes major pentru oraș, atât din partea locuitorilor, plătitori de taxe  și impozite la bugetul local, cât și a vizitatorilor, care cheltuiau bani.

Din 4,5 milioane de lei cât au fost prevăzuți în 2018, anul acesta s-a bugetat doar o treime pentru festivaluri, concerte și alte evenimente. Bugetul a fost serios diminuat, pentru a putea fi păstrat echilibrul salarial după majorările din ultimii doi ani. Adică, pentru ca angajații din primărie să o ducă mai bine, tot albaiulienii sunt cei care, în cele din urmă, sunt afectați.

Truck Tuning Art, prima ediție: 2-4 august, Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina – expoziție și concurs de camioane tunate

Cetatea Alba Carolina va fi „vizitată” de zeci de camioane tunate, pe care proprietari din ţară şi străinătate le vor prezenta la Truck Tuning Art. Evenimentul este iniţiativa unei companii locale de transport şi este menit să promoveze pasiunea pentru tunning cu „mare greutate”.

Participanţii vor fi întâmpinaţi vineri, 2 august, de la ora 16.00, de gazde şi îndrumaţi spre locaţia principală, o pensiune în apropierea oraşului. Urmează party în aer liber şi a doua zi, sâmbătă, 3 august, coloana de camioane se va îndrepta spre Cetatea Alba Carolina.

Vezi În august, la Alba Iulia: Truck Tuning Art, prima ediţie. Camioane tunate în Cetatea Alba Carolina

Descoperă Rowmania: 11 august

Descoperă Rowmania – competiţia de vâslit în canotci de 10+1 ajunge pentru a șaptea oară la Alba Iulia. Concursul se desfășoară pe râul Mureș, în zona Partoș. Câştigătorii de la Alba Iulia vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 1 septembrie, la Tulcea.

Rowmania 2018

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Descoperă Rowmania Alba Iuia este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Municipiul Alba Iulia.

La ediția din acest an de la Alba Iulia, pentru prima dată vor putea participa și copiii

Expoziția Chinologică Internațională Royal Crown Trophy, ediția X: 10-11 august, Cetatea Alba Carolina, Latura de Nord

Cetatea Alba Carolina găzduieşte o nouă ediţie a „Royal Crown Trophy” (Trofeul Coroanei Regale). Expoziția Chinologică Internațională de la Alba Iulia celebrează câinii și calităţile lor, fiind unul dintre singurele evenimente de gen din România care oferă participanţilor posibilitatea de a-și evalua cei mai buni prieteni simultan, în trei expoziții cu titluri naționale și internaționale.

caini expozitie chinologica

Fiecare concurs se va finaliza cu o gală a celor mai bune exemplare din acea zi – Best In Show.

Termen limită pentru înscrieri, 4 august.

Alba Iulia Music & Film: 30 august – 1 septembrie

Alba Iulia Music and Film Festival ajunge la a șaptea ediție și va avea loc în Cetatea Alba Carolina. Cu un concept unic, bine cunoscut și apreciat de publicul, festivalul propune și anul acesta o selecție dintre cele mai bune filme ale momentului, filme premiate în circuitul european, dar și producții de film consacrate, precum și producții românești recente, aducând totodată în fața publicului invitați speciali, nume importante ale cinematografiei românești, în discuții deschise cu spectatorii.

Organizatorii promit filme premiate și apreciate în toată lumea, filme noi, producții românești, discuții cu invitații speciali, dans în aer liber pe ritmuri muzicale și alte surprize.

Vezi și Târguri, festivaluri și spectacole în 2019 plătite de Consiliul Judeţean Alba. LISTA principalelor evenimente

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax