Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

EVENIMENTELE lunii AUGUST la Alba Iulia: Ce a mai rămas din lista distracției de vară. Marile concerte, șterse din buget

Publicat


Luna august aduce la Alba Iulia mai multe evenimente organizate de Primăria Alba Iulia. Localnicii și turiștii vor putea participa la concursul de vâslit canotci pe râul Mureș, vor putea vedea, în premieră, camioane tunate, în Cetatea Alba Carolina, dar și cele mai frumoase exemplare de câini. Spre sfârșitul verii, vor fi ”premiați” cu un festival de muzică și film.

Anul acesta, orașul a fost privat de evenimente importante, comparativ cu anii trecuți. De pe lista organizatorilor, adică Primăria Alba Iulia, au dispărut ”Sărbătoarea Muzicii”, Festivalul ”Dilema Veche” sau festivalul de muzică populară ”Cântec de suflet”, evenimente care au adus, de-a lungul anilor, interes major pentru oraș, atât din partea locuitorilor, plătitori de taxe  și impozite la bugetul local, cât și a vizitatorilor, care cheltuiau bani.

Din 4,5 milioane de lei cât au fost prevăzuți în 2018, anul acesta s-a bugetat doar o treime pentru festivaluri, concerte și alte evenimente. Bugetul a fost serios diminuat, pentru a putea fi păstrat echilibrul salarial după majorările din ultimii doi ani. Adică, pentru ca angajații din primărie să o ducă mai bine, tot albaiulienii sunt cei care, în cele din urmă, sunt afectați.

Truck Tuning Art, prima ediție: 2-4 august, Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina – expoziție și concurs de camioane tunate

Cetatea Alba Carolina va fi „vizitată” de zeci de camioane tunate, pe care proprietari din ţară şi străinătate le vor prezenta la Truck Tuning Art. Evenimentul este iniţiativa unei companii locale de transport şi este menit să promoveze pasiunea pentru tunning cu „mare greutate”.

Participanţii vor fi întâmpinaţi vineri, 2 august, de la ora 16.00, de gazde şi îndrumaţi spre locaţia principală, o pensiune în apropierea oraşului. Urmează party în aer liber şi a doua zi, sâmbătă, 3 august, coloana de camioane se va îndrepta spre Cetatea Alba Carolina.

Vezi În august, la Alba Iulia: Truck Tuning Art, prima ediţie. Camioane tunate în Cetatea Alba Carolina

Descoperă Rowmania: 11 august

Descoperă Rowmania – competiţia de vâslit în canotci de 10+1 ajunge pentru a șaptea oară la Alba Iulia. Concursul se desfășoară pe râul Mureș, în zona Partoș. Câştigătorii de la Alba Iulia vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 1 septembrie, la Tulcea.

Rowmania 2018

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Descoperă Rowmania Alba Iuia este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Municipiul Alba Iulia.

La ediția din acest an de la Alba Iulia, pentru prima dată vor putea participa și copiii

Expoziția Chinologică Internațională Royal Crown Trophy, ediția X: 10-11 august, Cetatea Alba Carolina, Latura de Nord

Cetatea Alba Carolina găzduieşte o nouă ediţie a „Royal Crown Trophy” (Trofeul Coroanei Regale). Expoziția Chinologică Internațională de la Alba Iulia celebrează câinii și calităţile lor, fiind unul dintre singurele evenimente de gen din România care oferă participanţilor posibilitatea de a-și evalua cei mai buni prieteni simultan, în trei expoziții cu titluri naționale și internaționale.

caini expozitie chinologica

Fiecare concurs se va finaliza cu o gală a celor mai bune exemplare din acea zi – Best In Show.

Termen limită pentru înscrieri, 4 august.

Alba Iulia Music & Film: 30 august – 1 septembrie

Alba Iulia Music and Film Festival ajunge la a șaptea ediție și va avea loc în Cetatea Alba Carolina. Cu un concept unic, bine cunoscut și apreciat de publicul, festivalul propune și anul acesta o selecție dintre cele mai bune filme ale momentului, filme premiate în circuitul european, dar și producții de film consacrate, precum și producții românești recente, aducând totodată în fața publicului invitați speciali, nume importante ale cinematografiei românești, în discuții deschise cu spectatorii.

Organizatorii promit filme premiate și apreciate în toată lumea, filme noi, producții românești, discuții cu invitații speciali, dans în aer liber pe ritmuri muzicale și alte surprize.

Vezi și Târguri, festivaluri și spectacole în 2019 plătite de Consiliul Judeţean Alba. LISTA principalelor evenimente


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

Atac mortal în Apuseni: Un berbec a omorât un bătrân, într-o comună din Alba

Publicat

Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani și-a pierdut viața, duminică seara, în comuna Sohodol. A fost atacat de un berbec, în apropierea locuinței. Potrivit IPJ Alba, din primele date, bărbatul se afla cu turma de oi în apropierea gospodăriei. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Drumul turistic din Alba, pe care șoferii își pot rupe mașinile. Aventuri între Roica și Mogoș

Publicat

Drumul județean DJ 107K, între Roica, Întregalde și Mogoș, intră din nou în atenția localnicilor și turiștilor. Asta după ce unii dintre vizitatori renunță să-și continue drumul, în ciuda peisajelor pitorești, pentru că-și rup mașinile pe acest tronson. Cel puțin așa susține un cititor Alba24. ”Drum județean, în comuna Întregalde, de la Roica spre Mogoș. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Crimele de la Săpoca: În noaptea masacrului, în pat cu atacatorul a mai fost pus un pacient, deși erau locuri libere în spital

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în contextul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, unde un pacient a ucis patru persoane internate şi a rănit alte nouă, că în unitatea medicală s-a produs un lung şir de erori umane şi această tragedie putea fi evitată, notează Romania24.ro. „Din păcate (…) s-a produs […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua: Prima probă, miercuri. MODELE de SUBIECTE, calendar și reguli pentru examen

Publicat

examen bac

Miercuri, 21 august, începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019. Prima probă este cea scrisă, de Limba și literatura română. Probele orale încep în 27 august, iar primele rezultate vor fi cunoscute în 3 septembrie. Pentru a promova Bacalaureatul, un absolvent de liceu trebuie să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate