Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Evenimentele lunii iulie 2024 în Alba: Ziua Rozelor, Cupa Airsoft, Târgul de Fete de pe Muntele Găina, Festival de folclor

Publicat

Evenimentele lunii iulie 2024 în Alba: luna lui Cuptor aduce mai multe evenimente interesante organizate la Alba Iulia sau în județ. Este prilej de momente plăcute în compania familiei sau prietenilor.

Primul eveniment va fi Ziua Rozelor, ce se va desfășura la Ciumbrud, lângă Aiud. Apoi va fi competiția de airsoft și târgul de turism de la Albac.

Urmează mai multe etape ale festivalului ”Cultură pentru cultură”, cu accent pe tradițiile locale.

Vezi și Concert cu o vioară Stradivarius celebră, la Catedrala Luterană Reformată din Sebeș. Alexandru Tomescu va cânta Bach

De sărbătoarea închinată Sfântului Ilie, va fi Târgul de fete de pe Muntele Găina. Luna se încheie cu Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia.

6 iulie: Ziua Rozelor

Organizatorii au pregătit momentele artistice, atelierele de creaţie şi de pictură, expoziţii, concertele de muzică uşoară şi nu în ultimul rând, un impresionant foc de artificii.

Locația este parcul Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud, localitate aparținătoare de municipiul Aiud.

Va fi parada rozelor, cu majorete, elevi ai liceelor agricole, dansatori, bicicliști, motocicliști, mașini de epocă și trenulețul rozelor. Se organizează tombolă și va fi ales trandafirul anului.

 

După amiaza este organizat spectacol de pian, chitară, dar și folcloric. Seara sunt concerte: Andra, Koszika & The Hotshots.

Ciumbrudul are o tradiție de zeci de ani în cultivarea trandafirilor pe zeci de hectare de teren.

AICI, program Ziua Rozelor.

6-7 iulie: Cupa Patrula Airsoft – Șanțurile Cetății Alba Iulia

Patrula Airsoft este al treilea format de probă sportivă pe echipe oferit de Federația Română de Airsoft. Jucătorii abordează cu totul alt stil de joc față de Domination și SpeedsoftRO.

În acest stil, jucătorii trebuie să îndeplinească taskuri, să securizeze obiective și să ofere cel mai bun timp pe teren. Este un eveniment foarte tactic ce necesită 100% din dedicarea tuturor membrilor echipei.

Organizatorii evenimentului sunt Federația Română de Airsoft, Agenția Națională pentru Sport, Primăria Alba Iulia, Airsoft Super Daddys, CSM Alba Iulia. Aceștia vor reveni cu detalii privind programul competiției.

6-7 iulie: Târgul de Turism Rural Albac. 7 iulie: Festivalul ”Cultură pentru cultură” – Vinerea, Poiana cu Goruni

În weekendul 6-7 iulie mai este programat Târgul de Turism Rural Albac. Unitățile de cazare își prezintă oferta. Sunt promovate gastronomia, tradițiile, meșteșugurile populare și folclorul românesc.

Duminică, 7 iulie va fi o nouă etapă a festivalului-concurs ”Cultură pentru Cultură”. Se organizează la Vinerea, în Poiana cu Goruni. Aduce împreună comunități din mediul rural pentru a celebra și a menține vii tradițiile și obiceiurile străvechi.

12-14 iulie: CarsXCoffee – Piața Toboșarului Alba Iulia

CarsXCoffee este mai mult decât o expoziție de mașini, este un loc unde pasionații se întâlnesc, împărtășesc povești și își construiesc relații, spun organizatorii.

O selecție variată de mașini, de la clasice de colecție până la modele moderne de lux și supercars.

Vor fi prezentări interactive și workshop-uri susținute de experți din domeniul auto. Se va discuta despre ultimele tendințe în tuning, întreținerea vehiculelor și inovațiile din industria auto.

Concursuri tematice vor aduce un plus de adrenalină și competiție.

Evenimentul începe în 12 iulie la ora 14.00 și se încheie în 14 iulie la ora 18.00.

Alte evenimente în 12-14 iulie: Urbea Food Fest – Gusturi urbane, Alba Iulia și 14 iulie: Festivalul ”Cultură pentru cultură” – Gârda de Sus, Poiana Călineasa

20-21 iulie: Târgul de Fete de pe Muntele Găina

Cea mai cunoscută sărbătoare populară din România, atestată din anul 1816 se desfășoară în fiecare an în preajma sărbătorii Sfântului Ilie.

Unul dintre momentele evenimentului este concert extraordinar ”Damian & Brothers”, pe vârful Muntelui Găina (cota 1486). Acesta se va desfășura în 20 iulie, seara.

Publicul va putea asculta live ”Trandafire”, ”Se mărită Mona mea”, ”Cenușăreaso”, ”Șaraiman” și alte cântece. Accesul la concert va fi liber.

Organizatorii au pregătit spectacole folclorice și momente comemorative, difuzări de filme documentare, târg național de meșteri tradiționali, foc de artificii.

Programul detaliat al Târgului de fete de pe Muntele Găina (20-21 iulie 2024) va fi publicat în scurt timp. Proiectul este organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Consiliul Județean Alba și Primăria comunei Avram Iancu, cu sprijinul Asociației Composesorat Silvic „Avram Iancu”.

Alte evenimente din iulie 2024

  • 25-28 iulie: Festivalul Internațional de Folclor Aiud
  • 26-28 iulie: Sărbătoarea Muzicii – Piața Cetății, Palatul Principilor
  • 28 iulie: Festivalul Național de Folclor ”Inimi fierbinți în țara de piatră” Abrud

AICI, programul evenimentelor din Alba până în septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax