Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Examen de admitere la liceu, din 2024. Modificări pentru colegiile naționale, propuse prin reforma din Educație

Publicat

examen teza lucrare

Din 2024, pentru admiterea la colegii naționale se va putea organiza examen. Este una dintre noutățile din Educație prezentate de ministrul Sorin Cîmpeanu, în cadrul proiectelor de legi ce vor fi puse în consultare publică.

”Mă adresez elevilor care încep în septembrie clasa a VII-a. Ei vor avea o șansă în plus, aceea de a susține un examen de admitere într-un liceu.

Este vorba despre dreptul care se acordă prin această lege colegiilor naționale. Urmează să redefinim condițiile necesare dobândirii titulaturii de colegiu național.

Colegiile vor avea ocazia să o susțină un examen de admitere în liceu sau altfel spus aceste licee care au demonstrat și vor demonstra calitatea educației vor avea dreptul să-și organizeze propriile examene de admitere în liceu pentru ocuparea 90% din numărul de locuri, 10% vor rămâne pentru a fi ocupate prin procesul normal de distribuire”, a precizat ministrul Cîmpeanu.

Vezi integral LIVE: Modificările din legislația Educației, prezentate de ministrul Cîmpeanu. Care sunt noutățile pentru sistemul de învățământ

Acest proces de admitere în liceu va fi finalizat înainte de a fi demarată Evaluarea Națională, potrivit sursei citate.

”În acest fel, acei elevi care vor avea această șansă în plus și e vorba de elevii care încep clasa a VII-a în septembrie, vor avea șansa să se prezinte la evaluarea națională pentru a putea candida ca și până acum.

E nevoie de pregătirea profesorilor până în vara anului 2024 din aceste licee care vor dori să organizeze le examene proprii de admitere, iar această pregătire este, de asemenea, prevăzută în textul legii. În situația în care n-o să ocupe toate locurile în locurile rămase, se ocupă prin repartizarea computerizată deja cunoscută”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax