Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Probe scrise la examenul de titularizare. 85 de candidaţi au ieşit din săli, după ce au văzut subiectele

Publicat

Probele scrise în cadrul concursului pentru titularizarea pe posturile de profesori din judeţul Alba s-au desfăşurat miercuri, începând cu ora 10.00, în două centre de examen. Pentru cele 96 de posturi s-au înscris 674 de candidaţi, cea mai mare concurenţă fiind înregistrată pentru catedra de Limba română.

UPDATE Ora 10.30: La intrarea în examen, au fost prezenţi în total 522 de candidaţi. Pentru probele scrise aferente posturilor la catedrele de Limba română, dintre cele 77 de persoane care au depus dosare până la termenul limită de marţi, doar 65 s-au prezentat la examen. La istorie, din 38 de candidaţi, 29 s-au prezentat în sălile de concurs. La Engleză, au fost înregistraţi 55 de participanţi şi au intrat la testări 40. În cele două centre de examen din Alba Iulia au fost amenajate 32 de săli de concurs. Până la ora 10.30, nu s-au înregistrat incidente, respectiv nu au fost semnalate cazuri de fraudă în timpul examenului.

UPDATE Ora 14.30: La cele două centre de examen au mai fost înregistrate mai multe persoane care s-au retras din concurs. Astfel, la Centrul nr. 1 – Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan”, 57 dintre candidaţi au părăsit examenul, iar la Centrul nr. 2 – Colegiul Tehnic „Apulum” – 28 de participanţi au renunţat la concurs. Examenele s-au desfăşurat fără a fi semnalate excluderi din sălile de concurs pentru nerespectarea condiţiilor cerute.  Cele 437 de lucrări ale candidaţilor care au terminat probele scrise vor fi trimise către alte centre de examen, pentru corectare.

Depunerea dosarelor a avut loc în perioada 14-24 iunie, cele mai multe fiind înregistrate la Limba română, unde cele două locuri titularizabile sunt dorite de către 78 de candidaţi. Şi pentru catedra de Istorie s-au înscris 39 de candidaţi, urmată de catedra de Limba Engleză, unde vor concura 57 de candidaţi pe 4 posturi. În total, au fost 874 de dosare depuse.

Accesul candidaţilor în sălile de examen este permis de la ora 8.00. Orice sursă de informare, cum sunt telefoanele mobile sau cărţile este interzisă în sala de concurs. Sălile vor avea supraveghere video. Probele scrise vor avea timp de desfăşurare patru ore, iar nota minimă pe care candidaţii trebuie să o obţină pentru a promova este 7.

Cele două centre de examen înfiinţate pentru concursul de titularizare în judeţul Alba sunt la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” şi Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia.

După încheierea examenului, lucrările vor fi trimise la corectat în alte judeţe, stabilite de către Ministerul Educaţiei. Rezultatele concursului vor fi făcute publice în 18 iulie, iar cele finale, după rezolvarea contestaţiilor, în 21 iulie. Repartizarea candidaţilor care au promovat examenul pe posturile titularizabile este programată în perioada 22-25 iulie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax