Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Excepţie de neconstituţionalitate, ridicată într-un dosar cu inculpaţi din Alba. Curtea Militară de Apel Bucureşti a aprobat cererea DNA

Publicat

instanta judecata În dosarul în care mai mulţi foşti şi actuali angajaţi ai Jandarmeriei Alba sunt judecaţi pentru fals intelectual, abuz în serviciu, înşelăciune, Curtea Militară de Apel Bucureşti a aprobat cererea DNA, de sesizate a Curţii Constituţionale cu o excepţie referitoare la un articol din Codul de procedură penală.

Excepţia de neconstituţionalitate se referă la articolul 5, alin. 2 din Codul de procedură penală.

”Organele de urmărire penală au obligaţia de a strânge şi de a administra probe atât în favoarea, cât şi în defavoarea suspectului sau inculpatului. Respingerea sau neconsemnarea cu rea-credinţă a probelor propuse în favoarea suspectului sau inculpatului se sancţionează conform dispoziţiilor prezentului cod”, se arată în articolul citat.

În aceeaşi şedinţă de judecată, completul de la Curtea Militară de Apel a respins solicitarea Inspectoratului de Jandarmi Alba cu privire la realizarea unei expertize contabile în cauză, potrivit adevărul.ro.

”Admite cererea reprezentantului Ministerului Public şi sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor prev. de art. 5 alin. 2 C.pr.pen. Respinge cererea formulată de reprezentantul apelantei părţi responsabile civilmente şi părţi civile Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba de efectuare a unei expertize contabile în cauză. Admite cererea … şi emite adresă către Înspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba, în temeiul disp. art.352 alin.11 şi 12 C.pr.pen pentru a preciza dacă desecretizează documentele secret de serviciu sau dacă permite accesul la acestea (…).”, se afirmă în dispozitivul deciziei din 27 aprilie.

Reamintim că 37 de foşti şi actuali angajaţi ai Jandarmeriei Alba sunt judecaţi pentru fapte de fals intelectual, abuz în serviciu, înşelăciune, fals în declaraţii, instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, uz de fals, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Fosta conducere a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba şi angajaţi de la serviciul de contabilitate sunt acuzaţi că au eliberat 110 adeverinţe false de salariu pentru mai mulţi jandarmi cu ajutorul cărora au fost contractate credite bancare. La Tribunalul Militar Cluj-Napoca, un fost comandant şi trei inculpaţi au primit pedepse cu suspendare, în timp ce majoritatea acestora a fost achitată de către judecători, care au aplicat amenzi administrative.

Curtea Militară de Apel a pus în discuţie schimbarea încadrării juridice a infracţiunii de abuz în serviciu în cea de înşelăciune şi a solicitat părţilor implicate să precizeze dacă sunt de acord cu opţiunea de împăcare.

Vezi şi Prima decizie în dosarul de corupţie al fostului şef de la Jandarmeria Alba. Trei ani de închisoare cu suspendare. 31 de inculpaţi, achitaţi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax